ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Κ.Ε.Δ.Ε.

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2015

 (Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας)

ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ  Κ.Ε.Δ.Ε.

Κ.κ. Συνάδελφοι,

Ύστερα από προσωπικές πρωτοβουλίες και ενέργειες της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου, Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αλλά και τις συνεχείς και αδιάκοπες επαφές των κ.κ. Πρεκετέ και Κριάρη, Προέδρου και πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, αντίστοιχα, μαζί της αλλά και με άλλους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου, έγινε κατορθωτό να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της συγκέντρωσης όλων των απαιτούμενων συναινέσεων και υπογραφών, περισσοτέρων από οκτώ (8) ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε με κάθε επισημότητα πως χθες Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, αργά το απόγευμα εγκρίθηκε και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πίστωσης στη ΓΓΔΕ από τον Κεντρικό προϋπολογισμό του Κράτους ποσού 3.500.000 €.     Στη συνέχεια  υπεγράφη η απόφαση μεταβολής του προϋπολογισμού της ΓΓΔΕ έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατανομή των χρημάτων ανά Δ.Ο.Υ.      

Τέλος ήδη αργά το απόγευμα υπεγράφη από την κ. Σαββαΐδου η πρώτη απόφαση για κατανομή σε πολλές Δ.Ο.Υ. ανά την επικράτεια του ποσού των 2.143.450 €.

ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΟΤΕΟ, δηλαδή εντός της σήμερον ή το αργότερο αύριο 21 Ιανουαρίου μπορεί να εισπραχθεί.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο ποσόν μέχρι τη συμπλήρωση των 3.500.000 € θα υπογραφεί επόμενη απόφαση για κατανομή ανά Δ.Ο.Υ. ανάλογα με τη ροή των ενταλμάτων προς τη ΓΓΔΕ.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους που έχουν πίνακες προς πληρωμή να απευθυνθούν στα αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες προς διευκρίνιση των σχετικών διαδικασιών πληρωμής τους.

Κ.κ. Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως οι στόχοι επιτυγχάνονται, όχι με φανφάρες, γνωμικά και ανέξοδες επαναστάσεις αλλά με συνεχή, σωστό και έξυπνο αγώνα εκεί όπου πρέπει, όταν και όπως πρέπει.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα, όπως και κάθε άλλος συνάδελφος άλλωστε, την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όσοι συνάδελφοι συνεργάζονται με το Δημόσιο αλλά η κατοχή μιας θέσης ευθύνης δεν μας επιτρέπει να αερολογούμε υποσχόμενοι πράγματα που θα μας φέρουν σε ακόμα χειρότερη θέση από αυτήν που βρισκόμαστε.

Συνάδελφοι,

Άριστα γνωρίζουμε πως δεν εξοφλούνται οι συνάδελφοι στο σύνολο των απαιτήσεών τους από το Δημόσιο αλλά η ευθύνη, το καθήκον και η γνώση των δεδομένων της χώρας μας καθιστά απαγορευτική την αχαλίνωτη υποσχεσιολογία, τάζοντας τα πάντα στους πάντες, επαναστατώντας ή δολοπλοκώντας.   Σαφώς και δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες όπως δεν τους σταματήσαμε ποτέ, όπως μόλις σας αποδεικνύουμε.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να εκπροσωπεί ολόκληρο τον Κλάδο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων και δεν θα εμπλακεί σε ιδιοτελείς επιδιώξεις – προσωπικές – πολιτικές ή οικονομικές.

Ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Πρεκετές

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)