Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΕΕ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

με μια γρήγορη αναφορά για τα τεκταινόμενα της Έκτακτης Ολομέλειας που έγινε το Σάββατο 22-10-2022 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα της διεύρυνσης με άλλες σχολές των προαπαιτούμενων για την εισαγωγή στο επάγγελμα που είχε ανοίξει από κάποιες τοποθετήσεις στα θεσμικά όργανα του κλάδου, έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο.

Ως αντιπρόσωποι τοποθετηθήκαμε ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια διεύρυνση, καταθέσαμε δικιά μας πρόταση η οποία έγινε δεκτή παμψηφεί και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με την απόφαση της Ολομέλειας. Τέλος χαιρετίζουμε την στάση του προέδρου της ΟΔΕΕ, ο οποίος στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων.

Η πρόταση μας όπως κατατέθηκε στην Έκτακτη Ολομέλεια με αποκλειστικό θέμα “Προβληματισμός – Διάλογος – Απόφαση για τον τρόπο στελέχωσης του κλάδου” είναι η εξής:

Να εξεταστεί από την ΕΓ της ΟΔΕΕ  η δυνατότητα, που δίνεται από το Νόμο, ίδρυσης επώνυμης  έδρας (άρθρο 168 του Ν. 4957/2022 ΦΕΚ τ.Α 141/21.07.2022) με χρηματοδότηση  από την ΟΔΕΕ, στις Νομικές Σχολές των  α) Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, β) Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γ) Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ή σε κάποιες απ’ αυτές, εάν το κόστος είναι απαγορευτικό.

Η διδασκαλία του γνωστικού πεδίου  να  εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών τουλάχιστον  ενός εξαμήνου, του τρίτου ή  τετάρτου έτους και σκοπό να έχει, μεταξύ άλλων (Πρακτικές εφαρμογές  Κ.Πολ.Δ. Κώδικας Δικαστικών Επιμελητών κ.α.) , και  τη δημιουργία κλίματος προσέλκυσης  προπτυχιακών φοιτητών, προκειμένου να επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα η ανάδειξη του επαγγέλματός μας εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας, ούτως ώστε η επιλογή του επαγγέλματος του Δικαστικού Επιμελητή ως προοπτική σταδιοδρομίας των πτυχιούχων της Νομικής σχολής να αποτελεί γι΄ αυτούς μια  συνειδητή  απόφαση νομικής σταδιοδρομίας.

Και το σχετικό ΦΕΚ:

αρθρ.168_Ν.4957-2022

Οι αντιπρόσωποι της ΟΔΕΕ

Νικόλαος Αντωνίου

Γεώργιος Γρηγόρης

Χαράλαμπος Κοττικιάς

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)