ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Λάβαμε δύο ενημερώσεις από την HARICA που αφορούν τις ηλεκτρονικές μας υπογραφές και σας τις παρουσιάζουμε αυτούσιες:

Ανανέωση πιστοποιητικών εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής της HARICA

Με αφορμή το ΦΕΚ 2318/12-5-2022 που αφορά την Απόφαση υπ. αριθμ. 18407οικ. για την «Επίδοση εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα» σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Όσα μέλη από κάθε Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών έχουν παραλάβει την κάρτα Δικαστικού Επιμελητή, την περίοδο από το 2019 έως και τον Μάιο του έτους του 2020, πρέπει να ανανεώσουν το πιστοποιητικό εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής (που βρίσκεται στην κάρτα), καθώς έχει παρέλθει διάστημα δύο ετών και έχει λήξει.

Τα μέλη έχουν παραλάβει μήνυμα που τους ενημερώνει για την επικείμενη λήξη του πιστοποιητικού στο email τους που έχει δημιουργηθεί στην Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών και είναι της μορφής (username)@odee.gr. Οδηγίες για σύνδεση στη θυρίδα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΟΔΕΕ: https://portal.odee.gr/node/13.

Για την ανανέωση των πιστοποιητικών, το κάθε μέλος πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που περιγράφεται στις οδηγίες του portal.odee.gr https://portal.odee.gr/node/3893.

Επιπλέον συστήνουμε όσα μέλη δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία απόκτησης των καρτών Δικαστικών Επιμελητών, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του portal.odee.gr https://portal.odee.gr/node/12 ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα online σεμινάρια που θα διενεργηθούν τις επόμενες μέρες και αφορούν την διαδικασία της ηλεκτρονικής επίδοσης.

Σε ότι αφορά τις Υπεύθυνες Δηλώσεις που πρέπει να παραλάβουμε για την έκδοση των πιστοποιητικών ή/και την ανανέωσή τους, αυτές προτείνουμε να μας αποστέλλονται συγκεντρωτικά μέσω του κάθε Συλλόγου, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα ο κάθε Δικαστικός Επιμελητής να αποστέλλει ταχυδρομικά (με κούριερ) την δική του υπογεγραμμένη και θεωρημένη (όχι από gov.gr) Υπεύθυνη Δήλωση στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:
 Γραφείο Καταχώρησης HARICA
 Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ
 Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
 Κτίριο Βιολογίας 1ος όροφος
 ΤΚ 54124
 Θεσσαλονίκη
 

Νέες διευκρινίσεις από τη HARICA για την ανανέωση πιστοποιητικών εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής

Σε συνέχεια του προηγούμενου newsletter που εστάλη από τη HARICA διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Τα μέλη που έχουν παραλάβει την κάρτα Δικαστικού Επιμελητή από το 2019 έως και τον Μάιο του 2020 και θα πρέπει να ανανεώσουν το πιστοποιητικό εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής (που βρίσκεται στην κάρτα), καθώς έχει παρέλθει διάστημα δύο ετών και έχει λήξει, έχουν λάβει μήνυμα που τους ενημερώνει για την επικείμενη λήξη του πιστοποιητικού στο email τους που έχει δημιουργηθεί στην Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών και είναι της μορφ! ής (username)@odee.gr.
Οδηγίες για σύνδεση στη θυρίδα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΟΔΕΕ Χρήση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Για την ανανέωση των πιστοποιητικών, τα μέλη του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που περιγράφεται στις οδηγίες ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
Μπορείτε να ελέγξετε πότε λήγει το πιστοποιητικό στην κάρτα σας δείτε τις οδηγίες Έλεγχος του προσωπικού πιστοποιητικού στην Κάρτα μέλους της ΟΔΕΕ

Επιπλέον συστήνουμε όσα μέλη δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία απόκτησης των καρτών Δικαστικών Επιμελητών, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του portal.odee.gr ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα online σεμινάρια που θα διενεργηθούν τις επόμενες μέρες και αφορούν την διαδικασία της ηλεκτρονικής επίδοσης.

Αρχή Πιστοποίησης των Ελληνικών Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων – HARICA
Ομάδα υποστήριξης έργου ΟΔΕΕ
τηλ.: 2310 995000 (Δευ-Παρ, 08:15-15:00)
e-mail: support-odee@harica.gr

Ακολούθως λάβαμε και σχετική ενημέρωση από την ΟΔΕΕ που αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά την αποστολή των σημερινών οδηγιών από το ΑΠΘ με δύο newsletter που αφορούν τη διαδικασία πιστοποίησης της ψηφιακής μας υπογραφής, μας ενημερώσατε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην προσπάθειά σας να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι δύο πρώτες ημέρες των σεμιναρίων που θα διενεργηθούν άμεσα θα είναι ενημερωτικές και απολύτως επεξηγηματικές για τις ενέργειες που χρειάζονται σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεστε.

Αφού κατανοήσετε πλήρως τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε και πιστοποιηθείτε, τότε θα συνεχίσουμε τα σεμινάρια εκπαίδευσης στον τρόπο της ηλεκτρονικής επίδοσης, ώστε να αποκτήσετε την κατάρτιση που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στα νέα ηλεκτρονικά σας καθήκοντα.

Η Ο.Δ.Ε.Ε. θα είναι αρωγός όλων των συναδέλφων στην ολοκλήρωση της ψηφιακής υπογραφής και τη διενέργεια ηλεκτρονικής επίδοσης. 

Για την Ε.Γ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Γιάννης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)