Το μήνυμα ελήφθη…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πλησιάζει η 19η Μαρτίου όπου θα κληθείτε να αποφασίσετε για τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας την επόμενη τριετία. Κατά την άποψή μας οι επιλογές σας είναι σαφείς και είναι τρεις:

 Η πρώτη είναι να θεωρείτε ότι τα τελευταία πολλά χρόνια, με τους ίδιους ανθρώπους στις ίδιες ακριβώς θέσεις όλα ήταν καλώς καμωμένα και να επιλέξετε τον κ. Νικολάου. Εάν η επιλογή σας είναι αυτή,  δεν έχετε κανένα λόγο να συνεχίσετε να διαβάζετε το υπόλοιπο κείμενο.

Η δεύτερη συνοψίζεται στο δόγμα «όλοι εναντίον όλων» και αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, θα συμπληρώσω εγώ…  Είναι κι αυτή μία άποψη η οποία θα εκφραστεί κυρίως με την αποχή, το λευκό ή το άκυρο και το ποιόν εξυπηρετεί, το αφήνουμε στην  καθ’ όλα σεβαστή κρίση σας.

Η τρίτη που είναι και άποψή μας, είναι ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής σελίδας στη Διοίκηση του Συλλόγου και με γνώμονα αυτό, οι ψηφοφόροι έστειλαν μια ρητή εντολή, που δεν είναι άλλη από το ότι ο Σύλλογος εν’ όψει των πολύ δύσκολων χρόνων που έρχονται, πρέπει να διοικηθεί. Ότι ο μεταξύ μας πόλεμος χαρακωμάτων τελείωσε στις  12 Μαρτίου και πως το απόλυτα ισχυρό μήνυμα της κάλπης είναι ένα: βρείτε τα τα προβλήματά μας θέλουν πλέον λύσεις και όχι άλλη απάθεια.

Εμείς ως Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών έχοντας ως σημείο αναφοράς το Σχέδιο Δράσης μας για την περίοδο 2022-2025 και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το γεγονός  ότι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας καμία παράταξη δεν θα διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία, θεωρούμε ότι βασική προϋπόθεση για να γίνει πράξη το μήνυμα των ψηφοφόρων, είναι οι παρατάξεις που ασπαζόμαστε τη βούληση αυτών, να συμφωνήσουμε σε ένα modus vivendi και βρίσκοντας από κοινού λύσεις, χαράσσοντας ένα σαφώς προκαθορισμένο πλαίσιο δράσεων, βήμα – βήμα να το υλοποιήσουμε.

Απευθύνουμε λοιπόν σήμερα πρόσκληση προς όλες τις παρατάξεις, να ξεκινήσει ο  διάλογος προκειμένου να καθοριστεί ένας πρώτος κύκλος άμεσων ενεργειών ανά τομέα δράσης.

Θεωρούμε δε, ότι η μη ύπαρξη απόλυτης πλειοψηφίας αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για την υλοποίησή του, αφού σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων, οι υπεύθυνοι θα βρεθούν υπόλογοι ενώπιον του Δ.Σ. και όχι μόνο. Θα μας είναι δε, πολύ ευχάριστο να δεχτούμε οποιαδήποτε παρατήρηση ή πρόταση σας που θα μπορούσε να ενταχθεί σε αυτό τον κύκλο.

Συνάδελφοι, είναι η ώρα με τη μαζική σας συμμετοχή το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 να φέρουμε την αλλαγή στη Διοίκηση του Συλλόγου αναδεικνύοντας το Νίκο Αντωνίου ως νέο Πρόεδρο.

Ήρθε η στιγμή εμείς οι αιρετοί να αποδείξουμε στους συναδέλφους που αγωνιούν για την επόμενη μέρα στο Σύλλογο μας, ότι το 2022 είχαμε την ωριμότητα, σύνεση και σωφροσύνη να αφουγκραστούμε το μήνυμά τους.

Ότι μπορούμε να κάτσουμε να σχεδιάσουμε μαζί ένα, δύο, τρία πράγματα, να τα υλοποιήσουμε χωρίς παραταξιακές παρωπίδες και να τους κάνουμε να αισθανθούν λίγο περισσότερο ασφαλείς στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν.

Ότι μπορούμε από κοινού να δώσουμε ένα τέλος στην απραξία της απερχόμενης Διοίκησης και ότι η κοινή μας δράση μπορεί να τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Για την Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Α. Γρηγόρης

Πέτρος Μακαριάδης

Τώρα λοιπόν θα φανεί αν θελουμε πραγματικά να ξεκολλήσουμε από το βάλτο τον τελευταίων χρόνων ή όχι. Γνωρίζω προσωπικά το Νίκο Αντωνίου και πιστεύω ότι του αξίζει μια ευκαιρία να ηγηθεί του Συλλόγου. Το αν θα πετύχει ή όχι θα κριθεί μετά από τρία χρόνια. Ξέροντας όμως τον άνθρωπο και την ομάδα της προσυδε που θα τον στηρίξει, είμαι σίγουρος ότι πολλά καλά για τον Κλάδο των Δικαστικών Επιμελητών θα προκύψουν με αυτόν στη διοίκηση. Γιατί είναι άνθρωπος εργατικός, ηθικός και με βαθειά γνώση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων του χώρου. Είναι κρίσιμη η απόφαση στις 19 του Μαρτίου και η μη συμμετοχή και αποχή θα σημαίνει σιωπηρή στήριξη στο υφιστάμενο status quo-που αντικειμενικά είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων και των οραμάτων του κλάδου- με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον όλων μας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)