ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ: Αργυρή Καράλη

Αγαπητές Συναδέλφισσες, Αγαπητοί Συνάδελφοι! 

Είμαι πρώην δικηγόρος και πλέον δικαστική επιμελήτρια στην περιφέρεια του Εφετείου Αθηνών από το 2014. Σταθερά, από την εποχή της δικηγορίας και μέχρι σήμερα, σε προγράμματα και ομάδες δωρεάν νομικής βοήθειας/υποστήριξης κτλ. 

Για τις απαιτήσεις των καιρών και το διακύβευμα των εκλογών, αντί άλλων μεταφέρω 2 παραδείγματα από την προσωπική μου εμπειρία:

1) σε πρόσφατο σεμινάριο πάνω στον Κανονισμό 2020/1784 με συμμετοχή δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών από διάφορα κράτη μέλη της Ε.Ε., οι πλέον καταρτισμένοι ήμασταν με διαφορά οι δικαστικοί επιμελητές.

Η Ε.Ε για πολλά χρόνια προέταξε την ταχύτητα έναντι της ασφάλειας δικαίου. Επανέρχεται διορθωτικά αναζητώντας φορείς που να μπορούν να εγγυηθούν την εξωτερική ασφάλεια δικαίου. Και τα δύο χαρακτηριστικά ο κλάδος τα διαθέτει, υπερήφανα προβάλει και -μπορεί και οφείλει να- εξαργυρώνει, εντός και εκτός. 

2) σε παλαιότερο σεμινάριο, συμβολαιογράφοι από όλην την Ελλάδα ενημερώνονταν πάνω στον πολύ στριφνό 650/2012 Κανονισμό της Ε.Ε για την καθιέρωση -μεταξύ άλλων- ευρωπαϊκού κληρονομητηρίου. Η γλώσσα εργασίας ήταν τα αγγλικά, στο πάνελ συμμετείχαν και ξένοι και όταν πια η κούραση είχε κατακαθήσει, μεταξύ αστείου και σοβαρού συμβολαιογράφος απορεί: <<συγγνώμη, όλα αυτά θα τα κάνουμε για 50 ευρώ;>>

Η απάντηση ήταν  <<Δυστυχώς ναι>> και αναλογικά εφαρμοζόμενη <<δυστυχώς ναι>> παραμένει.

Ναι! υπάρχει νέα ύλη!

Δυστυχώς! κυρίως μέσα από κανάλια γνώσης και εξειδίκευσης.

Η πρώτη -μετά το διορισμό μου- εκλογική αναμέτρηση με βρήκε νεοδιόριστη να προσπαθώ να αποφύγω την πόλωση από την πρόσφατη διάσπαση του κλάδου αλλά να ψηφίζω τελικά την παράταξη της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ από ένστικτο επιβίωσης.

Έστω ότι οι προθέσεις είναι καλές και αγαθές, δυστυχώς απαιτείται και γνώση.

Σε αυτήν την τρίτη μετά τον διορισμό μου εκλογική διαδικασία, θεωρώ τιμή αλλά και αυτονόητη υποχρέωσή μου να συμπορεύομαι με συναδέλφους με το απαραίτητο ήθος, την αναγκαία γνώση, όραμα και δράσεις που υλοποιούν το όραμα, χωρίς νευρώσεις ή/και αγκυλώσεις.

Έχουν υπαρξιακό χαρακτήρα τα ζητήματα του -γεμάτου νεποτισμό και ευκολία- κλάδου μας και η ύπαρξη του κλάδου ταυτίζεται με την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)