ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ: Βασίλειος Δήμου

Ονομάζομαι Βασίλειος Δήμου του Αθανασίου και είμαι Δικαστικός Επιμελητής Εφετείου Αθηνών από το 1998.

Είμαι πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε πιάνο, τραγούδι και ανώτερα θεωρητικά. Πριν το διορισμό μου είχα μουσική σχολή με τη σύζυγό μου και δούλεψα επίσης ως καθηγητής σε διάφορα Ωδεία αλλά και ως επαγγελματίας τραγουδιστής και πιανίστας για περίπου 12 χρόνια.

Ως Δικαστικός Επιμελητής δούλεψα με το ΙΚΑ και τις ΔΟΥ αποκλειστικά, ως το 2011. Από τότε ασκώ το λειτούργημα ως μαχόμενος Δικαστικός Επιμελητής, μένοντας συνειδητά εκτός ΚΕΔΕ, και θεωρώ τιμή μου το ότι, από επιλογή, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με οποιοδήποτε Τραπεζικό Ίδρυμα ή ως “συνεργαζόμενος” σε μεγάλο γραφείο Δικ. Επιμελητή.

Κατεβαίνω ως υποψήφιος για την Ομοσπονδία με την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. γιατί αν αυτή τη στιγμή τυγχάνουμε του όποιου σεβασμού ως κλάδος το οφείλουμε σε αυτήν. Για πιο παλιά δεν το αναφέρω καν. Πιστεύω ότι, πέρα από τις προκλήσεις που υπάρχουν στο λειτούργημά μας με την ψηφιοποίηση του και πέρα από τη διεκδίκηση νέας ύλης, καλύτερης αμοιβής και εξασφάλισης καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος και συνθηκών (πράγμα που εξ ορισμού μια Παράταξη και ένα Συνδικαλιστικό Όργανο οφείλει να εξασφαλίζει και για το οποίο πρέπει να μάχεται), οφείλουμε να απευθυνθούμε στον κάθε συνάδελφο ως άνθρωπο.

Να κατανοήσουμε ότι αυτό που κάνει ο κάθε ένας από μας είναι να θέλει να επιβιώσει. Απλά κάποιοι διαλέγουν το λάθος τρόπο, τη λάθος λύση στο πρόβλημα της επιβίωσης. Αν μας ενοχλεί η όποια ανηθικότητα στο επάγγελμά μας αυτή μπορεί να επιλυθεί, κατά την άποψή μου, μόνο βοηθώντας τον συνάδελφο, απευθυνόμενοι στην έμφυτη καλοσύνη του και εκπαιδεύοντας τον στα εργαλεία, που όντως υπάρχουν, για να κάνει καλύτερα, πιο αποδοτικά και με αξιοπρέπεια το επάγγελμά του, βελτιώνοντας τον ίδιο αλλά τελικά βοηθώντας και εμάς τους ίδιους.

Έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον σε εμάς και το λειτούργημά μας. Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η λογική μας και όχι η στείρα αντιπαράθεση και η αντίδραση για την αντίδραση. Και η λογική απαιτεί την επεξεργασία γεγονότων, αληθινών δεδομένων και όχι φημών και μαύρης προπαγάνδας. Βάλτε την κρίση σας, η οποία δεν μπορεί να είναι λάθος, μπροστά από το συναίσθημα και αναδείξτε όσους πραγματικά πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)