Οδηγίες/Κωδικοί Συμμετοχής στην 2η Διαδικτυακή Ημερίδα για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση & την εφαρμογή myData

Η Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών, ανταποκρινόμενη στους προβληματισμούς πολλών συναδέλφων στη νέα αυτή πραγματικότητα, σας προσκαλεί στη 2η διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης στην οποία εξειδικευμένο προσωπικό τόσο από το χώρο των φοροτεχνικών, όσο και από το χώρο της επιστήμης των πληροφοριακών συστημάτων, θα μας αποσαφηνίσουν τα μυστικά της πλατφόρμας myData και θα αποκωδικοποιήσουν τις διαδικασίες παραμετροποίησης των προγραμμάτων τιμολόγησης.

H διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00

Εισηγητές:

Για την αρτιότερη ενημέρωση σας έχουν προσκληθεί: Α) η κ. Ισμήνη Γκούμα, Λογίστρια Α’ Τάξης, Διευθύντρια της Λογιστικής Εταιρείας CompuTax Α.Ε. και B) ο Κωνσταντίνος Στεργίδης, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός υπολογιστών ΑΠΘ, MSc αναλυτής – προγραμματιστής λογισμικού & υπεύθυνος της εταιρείας CLOUDMATE WEB SERVICES.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με δύο τρόπους:

Α) μέσω της πλατφόρμας ZOOM, πατώντας εδώ

Β) μέσω του καναλιού της Παράταξης στο YouTube

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης και καθ’ όλη τη διάρκεια της να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους με τους εξής τρόπους:

Α) Με σχόλιο στην σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. (www.prosyde.gr) ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση info@prosyde.gr

Β) Στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

Γ) Στο χώρο σχολίων (chat) της πλατφόρμας ZOOM.

Δ) Στο χώρο σχολίων (chat) του YouTube.

Με την υποστήριξη:

Εκτελεστική Γραμματεία ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λάβαμε τις απαντήσεις που περιμέναμε απο την εισηγήτρια της ημερίδας μας για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, κ. Ισμήνη Γκούμα και σας τις κοινοποιούμε.

“Καλημέρα σας,

Παρακάτω βλέπετε την απάντησή μου στα 2 αναπάντητα ερωτήματα της χθεσινής μας συνάντησης.

Εύχομαι να είναι κατανοητά. Σε περίπτωση που χρειάζεται η απάντηση επιπλέον επεξεργασία, μην διστάσετε να μου το πείτε.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1

Μη αποδοχή τιμολογίου από την επιχείρηση – λήπτη. Δηλαδή, να εκδώσουμε ένα παραστατικό και ο πελάτης μας να το απορρίψει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ,

Στην περίπτωση που εκδοθεί τιμολόγιο και η επιχείρηση λήπτης δεν το αποδέχεται, έχει τη δυνατότητα να το χαρακτηρίσει σχετικά στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

Ειδικότερα, μπορεί να επιλέξει μη αποδεκτή συναλλαγή ανεξάρτητα από την διαβίβαση του Εκδότη.

Δηλαδή, για τους εκδότες η αποδοχή ή μη του παραστατικού από τον πελάτη – λήπτη, δεν επηρεάζει τη διαδικασία τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

Πως χαρακτηρίζονται οι αναγραφόμενες αξίες εσόδων και εξόδων στα παραστατικά που δεν επηρεάζουν το λογιστικό – φορολογικό αποτέλεσμα στη ψηφιακή πλατφόρμα My Data ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Εάν αναφέρετε απλώς ότι πραγματοποιήσατε έξοδα για τον πελάτη σας, δηλαδή εκδόθηκαν οι αποδείξεις εξόδων στο όνομά του, τότε αυτό αποτελεί απλή πληροφορία του παραστατικού, επομένως το αναφέρετε στο πεδίο ’’σχόλια’’.

Εάν τα έξοδα εκδόθηκαν στο όνομά σας, δηλαδή θα τα περάσετε ως έξοδα στην επιχείρησή σας. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν αμοιβή σας, επιβαρύνονται με ΦΠΑ και ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει η υπηρεσία σας.”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)