Σημαντική πρωτοβουλία των Αντιπροσώπων της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στην Ομοσπονδία (Διασύνδεση με ΚΕ.Δ.)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

   Μία σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι με την παράταξη μας Αντωνίου Νικόλαος, Γέμελος Δημήτριος και Γρηγόρης Γεώργιος, καταθέτοντας στην Ο.Δ.Ε.Ε. πρόταση (αρ. πρωτ. 5704/2021) για τη διασύνδεση του Κλάδου μας με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

   Για τους μη γνωρίζοντες, το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) είναι το Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο συνιστά ένα ενιαίο περιβάλλον (υποδομή) εγκατάστασης/χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών δια μέσου του οποίου λαμβάνει χώρα ανταλλαγή επιχειρησιακών δεδομένων, που αφορούν σε πολίτες και επιχειρήσεις, μεταξύ των Φορέων του Δημόσιου, του ευρύτερου Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

   Στην πράξη, η διασύνδεση μας με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα δώσει στον κάθε συνάδελφο διαδικτυακή πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων και δυνατότητα άντλησης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Το σύνολο των διαδικτυακών υπηρεσιών που προσφέρει το ΚΕ.Δ. μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.gsis.gr/dimosia-dioikisi/ked/webservices

Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα για το πως θα μπορούσε να συνδράμει στο έργο μας αυτή η διασύνδεση:

1)    Εύρεση στοιχείων οχημάτων (κυριότητα, αρ. πλαισίου, αρ. κινητήρα, χρώμα, κυβικά, παρακράτηση κυριότητας) με σκοπό την επιβολή κατάσχεσης.

2)    Εύρεση ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη με βάση το Περιουσιολόγιο της Α.Α.Δ.Ε. με σκοπό την επιβολή κατάσχεσης.

3)    Εύρεση από το Μητρώο Πολιτών πληροφοριών για τους οφειλέτες π.χ. ληξιαρχική πράξη θανάτου επικαρπωτή για την επιβολή αναγκαστικής κατάσχεσης πλήρους κυριότητας του κατασχεθέντος ακινήτου.

4)    Επιβεβαίωση στοιχείων ταυτοτήτων οφειλετών, επιβεβαίωση στοιχείων φορολογικού μητρώου των οφειλετών ή και αναζήτηση διεύθυνσης κατοικίας μέσω taxisnet.

   Όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση (Κτηματολόγιο, Μητρώο οχημάτων Υπουργείου Μεταφορών). Το επιπλέον πλεονέκτημα στην περίπτωση αποδοχής της πρότασης και υλοποίησης της διασύνδεσης, είναι ότι  δε θα χρειάζεται ως κλάδος να διασυνδεθούμε με τον κάθε φορέα ξεχωριστά, αλλά μεσώ του ενοποιημένου περιβάλλοντος που προσφέρει το ΚΕ.Δ. θα γίνεται με το σύνολο των φορέων, για τους οποίους θα επιλεγεί και πιστοποιηθεί η πρόσβαση μας.

   Τελικό όφελος από τα παραπάνω, είναι οι τυποποιημένες διαδικασίες και το ενιαίο περιβάλλον ασφαλούς διασύνδεσης. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει για τον κλάδο, εφαλτήριο για την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων (θα ενημερωθείτε σχετικά, όταν καταθέσουμε τη σχετική πρόταση). 

   Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Η μετάβαση στην διαδικτυακή εποχή είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που ο Κλάδος μας θα πρέπει να κερδίσει, εάν θέλει να έχει ρόλο και υπόσταση την επόμενη μέρα. Η ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων στην καθημερινή λειτουργία μας, είναι ένα από τα κλειδιά που θα συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Το σύνολο των στελεχών της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.  εργαζόμαστε σε αυτό το αντικείμενο και με συνεχείς παρεμβάσεις μας θα προτείνουμε διαρκώς, υλοποιήσιμες λύσεις που θα καταστήσουν στο μέλλον τον Έλληνα Δικαστικό Επιμελητή πάροχο πιστοποιημένων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας & ποιότητας  στο κοινωνικό σύνολο.   

Για την Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών

Οι Αντιπρόσωποι:

Νικόλαος Ι. Αντωνίου

Δημήτριος Γέμελος

Γεώργιος Α. Γρηγόρης

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ-ΚΕΔ-ΠΡΟΣΥΔΕ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)