ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ!

Διαβάζοντας προχθές 09-03-2019 το newsletter της ΟΔΕΕ που μου το προώθησε συνάδελφος, καθώς σε εμένα (κατά λάθος εξεπίτηδες) δεν ήρθε στις 05-03-2019, ειλικρινά έκλαψα από τα γέλια. Πρόκειται μάλλον για επιστολή της Διοίκησης σε αποκριάτικο γιορτινό πνεύμα. (Σ’ αυτά, γιορτές και χορούς οι διοικούντες είναι πρώτοι!)
Έτσι με ίντριγκες, πλεκτάνες, και δολοπλοκίες προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τις εκλογές. Μέχρι εκεί φτάνουν οι ικανότητές, οι δυνατότητες και τα χαρίσματά τους!
Πώς να μην ζητάτε κύριε συγνώμη από τους συναδέλφους που ήρθαν άδικα από την επαρχία στις 01.3.2019 ημέρα …ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 15:00 μμ.?
Περιμένατε να γίνει κάτι διαφορετικό ? Παρασκευιάτικα ? στις 15:00 ώρα μ.μ.? Τι νομίζετε, ότι αργόσχολοι με στρατιές “βοηθών” σαν εσάς, είμαστε όλοι ?
Μήπως με τις ανόητες αποφάσεις σας, ΕΣΕΙΣ φέρατε τους συναδέλφους Παρασκευιάτικα τσάμπα στην Αθήνα ? Μήπως έχασαν και την δουλειά τους την Παρασκευή ?
Γιατί δεν το κάνατε Σαββατοκύριακο ? (που είναι και το λογικό ?)! Επαναληπτική συνέλευση την επόμενη ημέρα και σε άλλο ξενοδοχείο ? (προφανώς γιατί δεν κλείσατε εγκαίρως), (όλα πρόχειρα και όλα στο πόδι).
Καλά κάνετε και ζητάτε συγνώμη από τους συναδέλφους. Θα πρέπει πραγματικά μόνο αυτό να κάνετε για τα χρόνια διοικήσεώς σας, και όχι να ξαναζητάτε την ψήφο τους ..!
Η επιστολή σας αυτή είναι πραγματικά εμπαιγμός, προς όλους τους συναδέλφους.  Γιατί δεν τους λέτε την Ιστορία από την ορθή πλευρά. Δηλαδή ότι μέχρι τις 17:00 (καταληκτική ώρα), σας έλειπαν 50 και πλέον άτομα για την συμπλήρωση απαρτίας? Οπότε και 2-3 άτομα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. να υπέγραφαν πάλι το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα είχατε? (Και μετά που παρατύπως δεχόσασταν υπογραφές μέχρι της οριστικής λήξεως από εσάς, πάλι σας έλειπαν 30-35 και πλέον ψήφοι).! Για ποιες μεθοδεύσεις και “πράσινα άλογα” μας μιλάτε κ. Πρόεδρε ?
Γιατί απλά δεν τους λέτε ότι οι συνάδελφοι σας έχουν “σιχαθεί” και ότι η εικόνα αυτή είναι μομφή κατά της Διοικήσεώς, και ιδιαιτέρως κατά του προσώπου σας?
Δεν είναι άλλωστε ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική φορά που δεν καταφέρατε να έχουμε απαρτία σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Και επιπροσθέτως γιατί θέλετε την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. για να έχετε απαρτία ?
Αυτοδύναμε ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ, ικετεύετε την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. για να κάνετε Γενικές Συνελεύσεις ?
ΑΡΑ ΕΥΘΕΩΣ παραδέχεστε Προεκλογικά ότι η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. έχει τόση μεγάλη επιρροή στους Συναδέλφους ?
ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ την έχετε πια ?


Εμείς πάντως ήρθαμε παρατώντας την δουλειά μας για να γίνει η Γενική Συνέλευση, τώρα τα υπόλοιπα είναι ευθύνη των Οργανωτών κάθε εκδήλωσης και όχι των προσκεκλημένων..!
Τώρα για τον σύντομο χρόνο των Εκλογών ας μην το θίξω. Μόνον εσείς θα αναπτύξετε τον “μακρύ…” κατάλογο προτάσεών σας στους συναδέλφους μέσα σε 5 ημέρες που απομένουν, αλλά ευτυχώς είναι εύκολος : “ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΙΣ… ΕΜΕΝΑ…., ΓΙΝΩ ΕΓΩ …… ΠΡΟΕΔΡΟΣ……..ΟΥΓΚ!”
Αγνοήσαμε γράφουν, τις προτάσεις του απερχόμενου Προέδρου μας για τις αμοιβές ? Κάτι για κολοτούμπες με αμοιβές 20-25 € σε όλες τις περιοχές, παραλαβή – θυροκόλληση είχαμε ακούσει…… και τώρα τί ? Επιμένει σ’ αυτό…..!?
Δέσμευσε η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. για 5 χρόνια τις αμοιβές, για να μην μπορεί η Τρόικα να επιστρέψει με νέα πρόταση για μείωση αμοιβών. (αυτή είναι η αλήθεια)!
Όπως κάναμε και καταφέραμε να κρατήσουμε κλειστό το επάγγελμα του Δικαστικού Επιμελητή. Λαμπρότατη εξαίρεση. Αυτά γιατί δεν τα λέτε ? (μαζί έγιναν).
Μήπως γιατί προτεραιότητα δική σας είναι η κατάργηση του πτυχίου και το έμμεσο άνοιγμα του επαγγέλματός μας ? Σας βολεύει αυτό ? ή μήπως να ρωτήσω ΤΟΥΣ βολεύει αυτό ?
Και ας μην δώσει ποτέ (αμήν Παναγιά μου), εσείς να διαπραγματευτείτε νέες αμοιβές, εσείς που βλέπετε ακριβές τις επιδόσεις, και εμμέσως ζητούσατε μέχρι και μείωση……! Έτσι σας προτρέπουν οι “πελάτες σας…” ?

Τώρα ….. διαπραγμάτευση με εσάς ……. “να ‘ούμε..” άστο κλάφτο …! (Από την ομιλία σας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών-υπάρχει και βίντεο).

Σας είδαμε στην διαπραγμάτευση με τις επιδόσεις κατασχετηρίων στον ΚΕΔΕ, σας είδαμε να διαπραγματεύεστε τις επιδόσεις των αλλοδαπών δικογράφων, τις επιδόσεις των ποινικών δικογράφων, τις διαπιστωτικές πράξεις, την αμοιβή μας στη Νομική Βοήθεια, το εφάπαξ άκουσα ότι τα επόμενα χρόνια θα πιάσει πάτο ή μήπως έχει ήδη πατώσει, τις ηλεκτρονικές εγγραφές  στο κτηματολόγιο, τις ηλεκτρονικές υπογραφές, τα στικάκια που έχουμε πληρώσει από πέρσι, και δεν έχουμε λάβει ακόμα τιμολόγια από την εταιρεία. (παρά κάτι αποδείξεις από τον Σύλλογο γιατί …..? Μας πουλάει κάτι ο Σύλλογος ? Δεν αφορούν έξοδα επαγγελματικά, δεν εκπίπτουν ? Η εταιρεία είναι αφανής ? Μόνο εισπράττει ?), (τι συμφωνίες έχουν γίνει ? Ξέχασε ΠΑΛΙ ο Πρόεδρος να μας ενημερώσει ? άλλη μία εγκληματική αμέλεια ή εγκληματική διαπραγμάτευση ?)
Ρε “τσακάλια”, ούτε με τις κάρτες δακτυλίου δεν μπορέσατε να ασχοληθείτε, ευτυχώς αυτές που είχε εκδώσει ο κ. Αντωνίου ανανεώθηκαν αυτόματα και για φέτος……!
ΑΡΑ δεν θέλαμε να γίνει η Γενική συνέλευση για να μην ακούσουμε το έργο σας χαχαχαχαχαχαχα ! (τροποποιήσεις στον Κ.Πολ.Δ. μόνο ο Αντωνίου και ο Χαλκιαδάκης) που “βόσκετε ρεεε…. !”.
Όσο για το μέρισμα ο κ. Αντωνίου Νίκος και η παράταξη επεξεργάζεται σκέψη συναδέλφου του Πειραιά (γιατί μας αρέσει να ακούμε τους συναδέλφους), να μπει μέρισμα, πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ένα ποσοστό 10 με 15 % , γιατί επ’ αυτού του ποσοστού δεν γίνεται παρακράτηση φόρου, ούτε επιβάλλεται ΦΠΑ, εφόσον πρόκειται για αναδιαναμητέο λογαριασμό και επίσης εξετάζουμε το ενδεχόμενο το μέρισμα στο τέλος να μην φορολογείται καθόλου, ή να φορολογείται με ποσοστό 15% που ισχύει επί μερισμάτων και όχι με 40% φόρο και άλλα 25 κάτι% ΕΦΚΑ, που ισχύει σήμερα στις αμοιβές μας.
Έτσι πάρα πολύ εύκολα, αν είναι αυτό εφικτό θα μπορούμε όλοι να έχουμε ένα καλό καθαρό ετήσιο εισόδημα, παρακάμπτοντας την σκληρή εισφοροδοτική και φορολογική ισχύουσα πολιτική, καθώς ακόμα να γλιτώσουμε και τον ΦΠΑ επί του συγκεκριμένου ποσοστού παρακράτησης! Πρόταση υπό σκέψη, την επεξεργαζόμαστε και θα την φέρουμε αν έχει προοπτική, και είναι υλοποιήσιμη, ολοκληρωμένη στους συναδέλφους, να την συζητήσουμε. Έτσι κάνουμε εμείς, τέτοια έργα παρουσιάζουμε.
Αυτήν την σκέψη σίγουρα αδυνατείτε να την καταλάβετε εσείς……..! Τρέξατε όμως αμέσως να δολοπλοκήσετε και να συκοφαντήσετε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. Νίκο Αντωνίου, με άγνοια και βούληση Μεσαιωνικού Πάπα.
Τα οικονομικά των οργάνων μας ανθούν απ’ ότι μας διαβεβαιώνετε. Εάν δεν αντιδρούσαμε εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. για την μείωση των ετήσιων εισφορών προς τους Συλλόγους (ταυτότητες) και εμμέσως και προς την Ομοσπονδία, θα τα πηγαίνατε ακόμα πάρα πολύ καλύτερα……! (Τώρα επειδή συναινέσατε και έγινε η μείωση επί των ημερών σας, καλώς το καπηλεύεστε ως έργο δικό σας. Εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. θέλουμε να βοηθούμε τον Συνάδελφο και τον κλάδο και ποτέ δεν επιδιώκουμε την στέψη μας με χρυσά στεφάνια. Η πολυετής παρουσία και το πραγματικό έργο μας, αποδεικνύει ποιοι είμαστε.).
Και κατά δεύτερον για τα καλά οικονομικά των Οργάνων μας, αφού διορίστηκαν τόσοι νέοι συνάδελφοι επί ημερών σας …….! Παραπάνω κεφάλια περισσότερες εισφορές ..! Πώς να μην πάνε καλά τα οικονομικά). Ακυρώσατε αυτό το μεγάλο επίτευγμα, δηλαδή να κρατηθεί Ο Δικαστικός Επιμελητής ως κλειστό επάγγελμα και με μεθοδεύσεις δικές σας, πολλαπλασιάσατε τους αριθμούς των οργανικών θέσεων και των επιτυχόντων !
Όλοι οι άλλοι Πρόεδροι διαχρονικά πάλευαν να μειώσουν τις οργανικές θέσεις για ευνόητους λόγους, όλοι οι συνδικαλιστές έτρεχαν να παραμείνει κλειστό το επάγγελμα μας, εσείς “πλέετε” προς την αντίθετη κατεύθυνση ΓΙΑΤΙ ? Και βέβαια εγώ ξέρω το ΓΙΑΤΙ αλλά ευκαιρία να προβληματιστούν και άλλοι συνάδελφοι…..!
Βέβαια εσείς ομολογείτε ότι σας πήρε 5-6 χρόνια ως Πρόεδρος να καταλάβετε ότι για την ενημέρωση των συναδέλφων πρέπει να προσλάβει ο Σύλλογος κάποιον εξειδικευμένο συνεργάτη να ασχολείται με τα ηλεκτρονικά μέσα. ( Ο κ. Κριάρης όταν ήταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας το είχε καταλάβει 15 χρόνια πριν, και είχε προσλάβει τέτοιον άνθρωπο και τον πλήρωνε μάλιστα από την τσέπη του. Έτσι γίνονταν οι ενημερώσεις οι επεξηγήσεις, τα υποδείγματα, οι παρεμβάσεις οι ιστοσελίδες και τόσα άλλα πράγματα που εδώ και χρόνια έχουν αραχνιάσει!).
Τώρα αν εσείς χρειάζεστε άλλα 5-6 για να καταλάβετε τι πραγματικά σημαίνει ηλεκτρονικότητα του κλάδου τέλος. Μέχρι τότε, θα βγείτε σε σύνταξη και περαστικά σε όσους έχουν απομείνει και σε ότι δουλειά θα μας έχει απομείνει. Δυστυχώς είστε πολύ αργός κ. Πρόεδρε. Το δεύτερο ημίχρονο τέλειωσε και ήδη παίζουμε τις τελευταίες καθυστερήσεις. Η ήττα είναι πλέον δεδομένη.
Η διάλυση όλου του κλάδου είναι προ των πυλών, χρειαζόμαστε ανθρώπους νέους, εκσυγχρονιστές να μπορέσουν να ανατρέψουν το δυσμενές για τον κλάδο αποτέλεσμα και να δώσουν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που εσείς έχετε παρκάρει θεωρώντας τα “λυμένα”.
Βρισκόμαστε πραγματικά σε μια εποχή τόσων πολλών και τόσο μεγάλων προκλήσεων για τον κλάδο μας, που επανειλημμένα σας εδόθησαν άπειρες ευκαιρίες να αποδείξετε όλοι σας, εκεί στην “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”, τι πραγματικά αξίζετε, τι μπορείτε να καταφέρετε και πόσο μπορείτε να βοηθήσετε και να προστατέψετε τον κλάδο.
Σίγουρα ΔΕΝ ήσασταν εκεί να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις, (καμία από αυτές), σίγουρα ΔΕΝ τις αντιμετωπίσατε και σίγουρα η απουσία και η ανικανότητά σας, έβλαψε τον κλάδο ανεπανόρθωτα. Έναν κλάδο τον οποίο αφήσατε έρμαιο των κακών εξελίξεων και της οικονομικής κρίσης.
Κλείνοντας θα ήθελα να συμβουλέψω τους απέναντι αρθρογραφούντες ότι μετά από τόση λάσπη, ανιστόρητα ψεύδη, και άλλες τινές βαρύγδουπες δηλώσεις και κατηγορώ, ας αφήνουν “τις άσπρες” σάλτσες περί “Καλώ σε ενότητα”, “όλοι μαζί μπορούμε”, “παραινέσεις” και τις εκκλήσεις προς συνδικαλιστές !
Τα δόλια λόγια, όσο και να πασπαλίζουν στο τέλος, με τριμμένη σοκολάτα και φρέσκια βανίλια για να αφήσουν μια καλή εντύπωση, πάντα θα “Βρωμάνε”…!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Δ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Όταν μάλιστα οι συγκεκριμένοι αρθρογράφοι στην ιστορική τους πορεία έχουν διατελέσει μέλη της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., κατόπιν μέλη της Παράταξης του συγχωρεμένου Προέδρου κ. Λίτσιου (νομίζω ΕΣΚΙΝΔΕ), κατόπιν μέλη της Παράταξης του κ. Παύλου Γενναιόπουλου, έπειτα μέλη της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και τέλος (μάλλον εδώ τελειώνει η βόλτα) μέλη της Συμμαχίας!!!!!!!!!

Υ.Γ. Μήπως ξέχασα κάτι?? Συμπληρώστε με…..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)