“ΣΥΜΜΑΧΙΑ” 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Διανύουμε μία ακόμη προεκλογική περίοδο και όπως και την τελευταία φορά η διεκδίκηση της προεδρίας γίνεται από τις δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές παρατάξεις του κλάδου, την “Συμμαχία” και την “ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.”, ίσως και από κάποιες άλλες …κατά την πεποίθησή τους!
Αυτή την φορά όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να κρίνουμε την απερχόμενη διοίκηση του Συλλόγου αλλά και της Ομοσπονδίας, μιας και ο απερχόμενος Πρόεδρός μας είχε την πλειοψηφία και στα δύο όργανα του κλάδου μας και σαφώς έχει την πλήρη ευθύνη για όλα ..!
Θα πρέπει προσεκτικά να επιμετρήσουμε τις πράξεις των ανωτέρω οργάνων μας, που βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδό μας ή την επιστημονικότητα του κλάδου ή αύξησαν την ύλη μας ή γενικά ευεργέτησαν τον κλάδο μας ή ωφέλησαν ατομικά τον καθένα από εμάς και σίγουρα να επιμετρήσουμε τις “τυχόν….” παραλείψεις των διοικούντων στα συλλογικά όργανά μας.
Σίγουρα θα καταφερθώ μόνο κατά του νυν προέδρου, γιατί επί της τελευταίας τριετίας διοικήσεως του κλάδου -και όχι μόνο- υπό την σοφή καθοδήγηση της Συμμαχίας, δεν ακούσαμε κανέναν άλλο σύμβουλο, δεν έγραψε κανένας άλλος σύμβουλος ένα άρθρο, κανένας δεν δημοσίευσε μία ανάλυση νόμου που θα μας εξυπηρετούσε, ένα υπόδειγμα πάνω στην δουλειά μας, ή μια ερμηνεία νόμου, (έλεος πια με την καραμέλα “σας παραθέτουμε τον νόμο αυτούσιο” , “σας παραθέτουμε το κείμενο αυτούσιο”………! έλεος, κάνετε όλο τον κλάδο να φαίνεται “αγράμματος” και σαφέστατα δεν κάνετε την δουλειά σας σωστά και ακόμα χειρότερα, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν ξέρετε να την κάνετε σωστά και ότι δεν ασχολείστε καθόλου με τα καθήκοντά σας τα οποία όμως για μια ακόμα φορά σκοτώνεστε διακαώς να ξαναεπωμισθείτε ……! (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ??? ).
Πού είναι οι πύρινοι λόγοι του άλλοτε ως αγγελιαφόρου (φωτοβόλου ΕΡΜΗ) και άλλοτε ως αγγελιοφόρου κοινού θνητού ? (Εκείνος καταλαβαίνει αν εσείς όχι), που είναι οι προβληματισμοί των νέων της συμμαχίας…? Λύθηκαν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα του κλάδου από την μέρα που ανέλαβε η συμμαχία? Που είναι οι λύσεις τους στα θέματα που προέκυψαν στην πορεία? (καλά είπαμε τα προηγούμενα τα έλυσαν αμέσως).
Μήπως λέω, σας έλεγαν ψέματα με το κλεμμένο από την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. προεκλογικό τους έργο ?
Τι έκαναν από αυτά που έταζαν ότι θα κάνουν? Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ, γιατί ούτε οι ίδιοι ήξεραν τι έταζαν.
Θα αναλύσω κωμικοτραγικά τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την διοίκηση του κλάδου και τους “Συμμαχίτες” .

“Ότι θέλει ο καθής, στην μαγική αυλή του Μήτση, θα το βρει ευθύς”. Θέλεις ο γιος σου να περάσει Δικαστικός Επιμελητής με το παλιό σύστημα? ΝΑΙ θα γίνει. Δεν θες να διοριστούν άλλοι Δικαστικοί Επιμελητές με το παλιό σύστημα αλλά θέλεις το πτυχίο Νομικής για τις νέες εξετάσεις? ΝΑΙ θα γίνει. Θέλεις δουλειά? ΝΑΙ θα σου δώσουμε κάτι για να σε καλοπιάσουμε ή θα σου δώσουμε υποσχέσεις! Καλές και αυτές, αλλά όπως και τα φούμαρα δεν τρώγονται. Δεν θέλεις να πληρώνεις ΦΠΑ? ΝΑΙ θα τον καταργήσουμε. Δεν θέλεις να πληρώνεις ΕΦΚΑ? ΝΑΙ θα τον “εξαφανίσουμε”. Δεν ξέρεις να ερμηνεύσεις τον νέο ΝΟΜΟ? ΝΑΙ ούτε εμείς, περίμενε την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., κάτι θα γράψει….! Θέλεις νομικές συμβουλές πάνω στην δουλειά σου? ΝΑΙ, “ωραίος καιρός σήμερα”. Θέλεις το παλιό σύστημα αμοιβών με τους μάρτυρες τα φύλλα τις θυροκολλήσεις κ.λ.π.? ΝΑΙ θα το φέρουμε.  Σου αρέσει το νέο σύστημα αμοιβών? ΝΑΙ εμείς το κάναμε. Δεν σου αρέσει το νέο σύστημα αμοιβών? ΟΧΙ, ούτε σε εμάς ξέρεις…….. η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. το έκανε!!! Θέλεις υποδείγματα Εκθέσεων, Αποσπασμάτων, πίνακες αμοιβών, λίστες με τηλέφωνα αστυνομικών τμημάτων, βοηθήματα σε επιδόσεις? ΝΑΙ, ΝΑΙ….. αυτά που λες …….! Μην ανησυχείς, μόλις τα αναρτήσει η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.  αμέσως θα τα αντιγράψουμε και θα αναρτήσουμε ως δικό μας έργο. (Ναι σε αυτό [copy/paste] είστε καταπληκτικοί) Να μην μακρηγορώ, ότι θέλεις το έχεις….’Οτι δεν θέλεις δεν υπάρχει … Ότι σου αρέσει θα γίνει ή το έχει κάνει ήδη η “Συμμαχία”. Ότι θεωρείς κατάπτυστο το έχει κάνει η “ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.” (Όλε – Όλε ….!) Tώρα ρε παιδί μου αν ξυπνήσεις ανάποδα αύριο το πρωί στα ξαναλέμε και εμείς απ’ την ανάποδη “παλιά μας τέχνη κόσκινο”!


Και ειλικρινά απορώ πως κάθονται και βλέπουν οι Συνάδελφοι αυτά τα υπέροχα επεισόδια του “ΤΟΛΜΗ & ΓΟΗΤΕΙΑ” . Βέβαια σίγουρα  δεν θα λείπουν οι “μικροεξυπηρετήσεις” ή “μικροφοβέρες” και το “τα παίζουμε όλα για όλα” γιατί τα λεφτά μπορεί να μην είναι πολλά ΑΡΗ άλλα σίγουρα είναι ΚΑΛΑ ! Μέχρι και αύξηση των αποδοχών τους αποφασίσανε και μάλιστα νωρίς – νωρίς μόλις ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.
Και σίγουρα δεν έμαθα για κάποιον Σύμβουλο να ψωμολυσσάει, βλέπεις στην ηλεκτρονική -πλέον- σελίδα δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών οι δουλειές “ιδιαιτέρου κάλλους” από Πιστωτικά Ιδρύματα πάνε στα γραφεία κάποιων συμβούλων και κάποιων δικών τους!!! ΓΙΑΤΙ??? Διερωτώμαι.  Πως ξαφνικά τέτοια προτίμηση? Οι ίδιοι διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν δουλεύουν ΤΡΑΠΕΖΕΣ και κατονόμαζαν τα στελέχη της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ως “τραπεζίτες” σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Τι συνέβηκε και άλλαξαν “χαρακτήρα…”??!! Έτσι ξαφνικά ?? Στο δημόσιο μια από τα ίδια και χειρότερα. Έχουμε ήδη επικρίνει την φιλενάδα σας σύμβουλο που έχει ξεπεράσει ή μάλλον που συνεχίζει να ξεπερνάει το πλαφόν στις Δημόσιες Υπηρεσίες που είχε βάλει ο κ. Αντωνίου για να μπορούν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι να δουλεύουν ΚΕΔΕ.
Κατακριτέο βέβαια να έχει επί σειρά ετών η “Συμμαχία” και υποψηφίους από γραφεία μεγαλοεπιμελητών που δουλεύουν το 80% της εργασίας των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και όχι μόνο, και ακόμα πιο κατακριτέο να έχει πολυάριθμα μέλη τέτοιων αστικών εταιρειών ως την κύρια δύναμη των ψηφοφόρων της.
Στον αντίποδα ούτε μία ψήφος από δαύτους δεν ήρθε στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. (τιμή μας)!
Αυτό τι σου δείχνει συνάδελφε? Δείχνει ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος “παίζει το παιχνίδι τους” τόσο πολύ καλά που όλοι τους τον αγαπούν ιδιαιτέρως και τον ψηφίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Άρα όποιος τον ξαναψηφίσει, συμφωνεί με την διαιώνιση αυτής της κατάστασης και τον έμμεσο “θάνατο του” !!!
Για το μέρισμα έγινε έλεγχος μέσα σε 4 ημέρες σε όλους του πίνακες και βρέθηκαν τα Πιστωτικά Ιδρύματα να χρωστούν 200.000 €, δηλαδή κάτι παραπάνω από 200€ στον καθένα μας, θα τα πάρουμε του χρόνου όμως ….. εκτός και αν κάποιοι βγουν στην σύνταξη φέτος ή του χρόνου οπότε τα έχασαν! Και διερωτώμαι, έκαναν έλεγχο στα πινακάκια που έχουν πάει στον Σύλλογο? Και αν για 1.000 εκτελέσεις δεν έχουν πάει πινακάκια στον Σύλλογο ποιός το ελέγχει ? Και μην μου πείτε ότι η τράπεζα δεν πληρώνει χωρίς πινακάκι, γιατί θα με κάνετε να ξεκαρδιστώ στα γέλια …! Και είμαι σίγουρος ότι έλεγχος αργά ή γρήγορα θα γίνει και οι ευθύνες θα είναι τεράστιες από πλευρά της παρούσας διοικήσεως !
Γενικώς η απραξία, το μπάχαλο, ο ζαμανφουτισμός, η ανικανότητα, αλλά και το μηδενικό έργο, η παντελής απουσία συμβούλων εκτός των προεκλογικών εποχών, η υπέρτερη αγάπη Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Δημοσίων Υπηρεσιών, Εισπρακτικών Εταιρειών ή Εταιρειών Ειδικού σκοπού -ξαφνικά- προς τα πρόσωπα των Συμβούλων και τους ακόλουθούς τους, η “υπόθαλψη…… κατηγορουμένων…..”, τα ωμά και αυταπόδεικτα ψέματά τους, η διπρόσωπη συμπεριφορά τους, όλα αυτά μας δείχνουν ο,τι πρόκειται για την χειρότερη διοίκηση που έχει δει ποτέ ο κλάδος.
Και για να το σπάσω και σε δίφραγκα, τρέχουν για την “κονόμα” όλη την ημέρα, με δουλειές που παίρνουν από τους ……. και όλα τα άλλα (τα περί συλλόγου, διοικήσεως, ηλεκτρονικότητας, προεκλογικού έργου, δεσμεύσεων κ.λ.π.) τα έχουν γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ΚΑΙ τους πληρώνουμε και από πάνω……!! (με τις αμοιβές που προβλέπονται και παίρνουν ως σύμβουλοι).
Αυτό καταφέραμε συνάδελφοι στις προηγούμενες εκλογές, να αναδείξουμε την χειρότερη διοίκηση που είχε ποτέ ο κλάδος.
Και όσοι είναι μέσα σε αυτό το χοντρό “παιχνίδι”, και “τρώνε” καλά, τους καταλαβαίνω, αλλά τους άλλους που “γλύφουν κοκαλάκια” ή άλλους που τους υποσχέθηκαν ……… και περιμένουν ……..! θα πω ότι είναι πολύ κρίμα ! Εκείνοι που είναι απαράδεκτοι είναι αυτοί που δεν βλέπουν την πραγματική εικόνα και με ένα κτύπημα στην πλάτη, ένα τηλέφωνο, ή και εντελώς από μόνοι τους τους ψηφίζουν. Δηλαδή τι κάνουν?
Συνυπογράφουν τις “μπίζνες” …….. των άλλων …… και παράλληλα υπογράφουν τον δικό τους επαγγελματικό “θάνατο” !!!
Στις εκλογές αυτές πρέπει να σπάσουμε αυτό το απόστημα και πρέπει ο κλάδος να προχωρήσει μπροστά με νέους ανθρώπους, που έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους όπως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. Νίκος Αντωνίου, αλλά και τόσα άλλα αξιόλογα στελέχη, που έχουν όρεξη, τεχνογνωσία, χρόνο και όραμα για τον κλάδο μας, ενώ τους ενδιαφέρει η ανάκαμψη του κλάδου όπως όλους εμάς που έχουμε 15-20 χρόνια μπροστά μας να εργαστούμε ως Δικαστικοί Επιμελητές. Οι άλλοι στον αντίποδα έχουν, οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι, από δύο μήνες έως πέντε χρόνια επαγγελματικής ζωής μπροστά τους και λογικό είναι να μην νοιάζονται παρά μόνο για να φτιάξουν ένα καλό “συνταξιοδοτικό κομπόδεμα” και  ο νοών νοείτω ! Ναι, δεν είναι κακό, εκτός και αν γίνεται στην πλάτη όλων εμάς. Μήπως όμως τελικά έτσι γίνεται ???

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Δ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΤΤΙΚΙΑΣ

Τελικά μάλλον ήταν κουτσά τα άλογα.
Έχει και το προηγούμενο πρόγραμμά τους στις πληροφορίες του video.
Διαβάστε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Οργή και γέλιο ταυτόχρονα.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
1. ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 50 ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΜΑΣ
• ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
2. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
• ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ
• ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
• ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 51
• ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΑΣ
• ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΜΟΙΒΩΝ
3. ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΚΕΔΕ
• ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
• ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
• ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ
• ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΠΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΣ
4. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
5. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
6. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
7. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
• ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
• ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
• ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
8. ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ (ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ)
9. Η ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ
10. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ
11. ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ – ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
12. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
13. ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΛΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
14. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)