ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πριν από λίγες ημέρες η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή στην οποία συμμετείχα με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ο.Δ.Ε.Ε. και τη συνάδελφο του Εφετείου Θράκης Μαρία Καραγεωργιάδου, αξιόλογους Δικαστές και έγκριτους Νομικούς, υπό την Προεδρία του Εφέτη Αθηνών κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, η οποία συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με την υπ’αριθμ.82826 Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος ΥΟΔΔ 646/5-12-2017) με αντικείμενο την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών και της συναφούς δευτερογενούς νομοθεσίας σχετικά: α) με τις ηλεκτρονικές επιδόσεις εγγράφων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, β) με την εναρμόνιση του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών με τις σύγχρονες εξελίξεις και γ) με τη δημιουργία ιστοχώρου δημοσιεύσεων υπό την εποπτεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, ολοκλήρωσε μετά από αρκετές συνεδριάσεις το έργο της.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου μας στην επιτροπή, σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να σας ενημερώνω μετά από κάθε συνεδρίασή της για οτιδήποτε συζητούσαμε, για τις εντάσεις ή τις διαφωνίες μας, αν αποφασίσαμε ή καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα, αν οι εξελίξεις, τα νέα δεδομένα (ηλεκτρονική δικαιοσύνη) που μας πίεζαν και έπρεπε εχθές να είχαμε συναποφασίσει για τα τεκταινόμενα του Κλάδου μας και όχι σήμερα και πολλά άλλα «αν» ακόμη… Η παιδεία, όμως, ως προς τα κοινά και τους θεσμούς, που έχω λάβει από τη συνδικαλιστική μου πορεία και τηρώ ευλαβικά, μου υπαγορεύει να περιμένω την επίσημη ενημέρωση από την Ο.Δ.Ε.Ε. και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο, οπότε το μόνο που θέλω  να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη στιγμή είναι ότι η συμμετοχή μου σ’ αυτή την επιτροπή και οι προτάσεις μου είχαν ως στόχο να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας, στους συναδέλφους που μοχθούν καθημερινά για τα προς το «ζην» της οικογένειάς τους, με υποχρεώσεις που αυξάνονται αντί να λιγοστεύουν, με ένα μόνιμο άγχος για το αύριο, αν θα έχουμε ή δεν θα έχουμε δουλειά, αν θα υπάρχουμε ή δεν θα υπάρχουμε στο μέλλον και όχι το συνδικαλιστικό συμφέρον της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και το δικό μου προσωπικά.

Φίλες και φίλοι, ως παράταξη, καταθέσαμε από την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής τις προτάσεις και σκέψεις μας και παλέψαμε να τις υλοποιήσουμε, παρ’ όλες τις ενστάσεις που υπήρξαν από μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΔΕΕ για την συμμετοχή μου, δεδομένου ότι δεν ήμουν μέλος της Γραμματείας, όπως έλεγαν, αλλά της Ολομέλειας και ως είθισται «…ο Πρόεδρος τα κάνει όλα…».

Ευτυχώς όμως, μετά από αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, έναν προς έναν προσωπικά, αποφασίσαμε, όλοι από κοινού και ήδη εστάλησαν από τον Πρόεδρο της επιτροπής κ. Παπαγεωργίου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης κι από εκεί κατατέθηκαν την Παρασκευή 23-11-2018 στη Βουλή, τα κείμενά μας, που πραγματικά αν ψηφισθούν και γίνουν νόμοι του Κράτους, θα μας δώσουν μία αχτίδα φωτός για το μέλλον του επαγγέλματός μας.

Με σεβασμό και εκτίμηση.

Νίκος Αντωνίου

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

“Πατώντας” στα γραφόμενα του εκλεκτού για μένα συναδέλφου Νίκου Αντωνίου θα ήθελα να επισημάνω και να σταθώ στα εξής:

– Πολύτιμη αν όχι βασικότατη η συμμετοχή του στην Επιτροπή από πλευράς συναδέλφων διότι αποκλειστικά και μόνον αυτός παρουσίασε ολοκληρωμένο γραπτό κείμενο του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών στο οποίο η Επιτροπή βασίστηκε και εργάστηκε.Το κείμενο αυτό εμφανιζόταν σε δυο (2) στήλες με παράθεση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου από τη μια πλευρά και τις προτεινόμενες τροποποιήσεις από την άλλη.Φαίνεται να γράφτηκε παραγκωνίζοντας κάθε συνδικαλιστικό ενδεχομένος συμφέρον κινούμενο προς το συμφέρον εν γένει του κλάδου και σεβόμενο και αποφάσεις παλαιότερων Ολομελειών του Σώματος.

-Πολύτιμη αν όχι ανεκτίμητη η συμμετοχή του διότι για κάθε φορά που υπήρχε “ένταση” με τον πολύ ευγενή και πράο χαρακτήρα που διαθέτει συνέβαλε σε ουσιαστική λύση

-Πολύτιμη αν όχι ανεκτίμητη η εν γένει παρουσία του και “αναγνώριση” του από το χώρο του Υπουργείου…

Ως προς τα λοιπά θα ήθελα να διευκρινήσω ότι όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στην Επιτροπή έδρασαν ΜΟΝΟΝ υπέρ του Κλάδου, συνειδητοποιόντας ότι “η ισχυς εν τη ενώσει” διότι τα πράγματα ζορίζουν και δεν συμφέρει κάνεναν να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε άλλο συμφέρον εκτός του κλάδου.

Ως αναφορά την αντίθεση κάποιων για τη συμμετοχή σου να θυμάσαι αυτό το δίπτυχο-moto: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και τέλος τους νικάς διότι η επιμονή είναι δύναμη και σε συνδυασμό με την υπομονή είναι υπερδύναμη!!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)