Απαθείς, μοιραίοι και άβουλοι!

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

    Κάποτε σας είχα απευθύνει ένα κείμενο με τίτλο «Το αμαξάκι». Ήταν Φεβρουάριος 2015.  Εκείνο το κείμενο μιλούσε για την ανάγκη να εκσυγχρονιστούμε, να αλλάξουμε γρήγορα και αποτελεσματικά προσαρμοζόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις και να συμπλεύσουμε με τη ζώσα πραγματικότητα.    Όλα αυτά για να έχουμε ελπίδα στην επιβίωση. Στο κείμενο υπήρχε σαφής διαχωρισμός μεταξύ επιβίωσης στο μέλλον με τη διαβίωση του παρελθόντος.

     Από τότε κύλησε πολύς χρόνος.  Τίποτα δεν έγινε. Ο Κλάδος, στην πραγματικότητα, δεν έκανε κανένα βήμα, προς την επιβίωσή του. Δεν εκσυγχρονίστηκε. Δε συμμορφώθηκε με καμία απαίτηση των καιρών.  Οι συνδικαλιστές μας αποδείχθηκαν και δυστυχώς συνεχίζουν να αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις ή αν ενστικτωδώς τις αντιλαμβάνονται δεν τις κατανοούν και συνέπεια αυτού δεν ενημερώνουν κανέναν. Στέκονται απαθείς, μοιραίοι και άβουλοι σπέρνοντας αριστερά και δεξιά φρούδες ελπίδες και διαβεβαιώσεις κενού περιεχομένου. Έτσι χωρίς ενημέρωση και γνώση ο Κλάδος βαδίζει αγέρωχος προς τον όλεθρο.

    Ο Κλάδος, οι συνάδελφοι δεν μπήκαν ποτέ ενώπιον των ευθυνών τους ώστε να παρθούν αποφάσεις δύσκολες και επίπονες.  Δεν γνώρισαν ποτέ τι ακριβώς γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Τι καινούργιες πρωτοβουλίες παίρνονται από ποιους και σε ποια κατεύθυνση. Έχουν σαφώς ευθύνες οι συνάδελφοι, οι οποίοι αποχαυνωμένοι και αποκαμωμένοι από τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τις τεράστιες ανασφάλειες δεν απαιτούν τη γνώση από τους αρμόδιους συνδικαλιστές.  Έχουν σαφώς ευθύνες οι δικαστικοί επιμελητές που επιτρέπουν να τους κοροϊδεύουν εκπρόσωποι του Κλάδου λέγοντάς τους -τάχα- “μην ανησυχείτε ο ΚΕΔΕ δεν θα σταματήσει ποτέ να δουλεύει” ή “μην ανησυχείτε η κοινή εκτέλεση δεν χάνεται από τα χέρια των δικαστικών επιμελητών”. Έχουν σαφώς ευθύνη οι κυβερνώμενοι όταν δεν απαιτούν από τους κυβερνώντες την ενημέρωση για τα προβλήματά τους (τουλάχιστον) και τη πρόταση λύσεων – αλλαγής κατεύθυνσης προκειμένου να γλυτώσουμε όλοι [δύσκολα αλλά να γλυτώσουμε] αλλά αρέσκονται στο χάϊδεμα της πλάτης ή στην «αποστομωτική» χρήση γνωμικών και σοφών ρήσεων.

     Έχουν ευθύνη οι κυβερνώμενοι όταν δεν είναι υποψιασμένοι. Έχουν ευθύνη οι κυβερνώμενοι όταν αναλύουν τα πάντα από Σκοπιανό μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ εκτός από τις παθογένειες του σπιτιού τους.

     Έχουν, όμως, τεράστια ευθύνη και ίσως πολύ μεγαλύτερη οι κυβερνώντες όταν αφήνουν τον κόσμο που εκπροσωπούν στο έρεβος.   Όταν δεν τους ενημερώνουν για το τι συμβαίνει, τι διακυβεύεται στον κόσμο γύρω μας. Όταν κρατούν το δικαστικό επιμελητή στην άγνοια. Βέβαια αυτή η μέθοδος είναι παλιά και ψηφοθηρικά επιτυχής.  Αλλά το μείζον είναι οι επόμενες εκλογές ή οι επόμενες γενιές;;

    Για τις επόμενες γενιές, δυστυχώς, τα πράγματα είναι απαισιόδοξα.

    Περιήλθε σε γνώση μου ένα ολοκληρωμένο κείμενο «Πρόταση Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου» που κατατέθηκε προς επεξεργασία και ψήφιση.    Συνημμένα θα βρείτε την Οδηγία στα Αγγλικά.

     Κατ’ αρχήν η ύπαρξη και μόνο μιας τέτοιας πρότασης για Οδηγία είναι εξαιρετικά ανησυχητική αφού αποδεικνύει πως υπήρξε κάποια επιτροπή η οποία εργάζεται επί μακρόν.  Μυστική ;;; με τις εντολές ποιου γίνονται τέτοιες επιτροπές ;;; και τελικά με στόχο τι;;; Φανερά η Ευρώπη ‘των λαών’ κόπτεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα και δικαιώματα των πολιτών-ζώων-πτηνών-φυτών κλπ κρυφά όμως [κάτω από τον μανδύα της απόλυτης δημοκρατίας τι σχέδια απεργάζεται;;;].  Επίσης, κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα είναι το μεγάλο και κυρίαρχο ερώτημα: στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν και λειτουργούν παράκεντρα εξουσίας ή εντέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται ένα εξαιρετικά αντιλαϊκό μόρφωμα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τις ιδρυτικές της πράξεις και διακηρύξεις;;;

      Η πρόταση για ψήφιση Ευρωπαϊκής Οδηγίας που αφορά στις υπηρεσίες δανειστών, στις πωλήσεις (μεταβιβάσεις) δανείων (πιστώσεων) και στην  ανάκτηση των εγγυήσεων είναι η απόλυτη υποδούλωση του δικαίου είσπραξης από τα πιστωτικά ιδρύματα και γενικά τους οργανισμούς που μπορούν να αγοράσουν εγγυήσεις-απαιτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα  ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ή ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ.

      Είμαι βέβαιος πως η Διεθνής Ένωση Δικαστικών Επιμελητών έχει αιφνιδιασθεί από την εξέλιξη αυτή, όπως είμαι, επίσης, βέβαιος πως θα αντιδράσει – αν δεν έχει ήδη αντιδράσει – προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αυτός.  Πιθανόν να καταφέρει με το lobbing που γνωρίζει άριστα να κάνει να αποτρέψει – προς ώρας – την καταστροφική αυτή εξέλιξη, όχι μόνο για τους δικαστικούς επιμελητές αλλά και για τους πολίτες – οφειλέτες ή και πιστωτές .   Για κάποιους από εμάς που έχουμε γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας και τη μεθοδολογία τους είναι προφανές πως πίσω από την πρόταση αυτή κρύβεται η Ε.Κ.Τ. και τα πιστωτικά ιδρύματα. Το θέμα όμως υπάρχει και εφόσον με τόση μυστικότητα έφτασε μέχρις αυτού του σημείου σημαίνει πως θα επανέλθει – αν τώρα αποτραπεί – και θα έρθει πιο απαιτητικά και πιο σκληρά.  Βεβαίως η πρόταση αυτή αναφέρεται σε Οδηγία που δεν είναι δεσμευτική για τις χώρες μέλη αλλά έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία πως η Ελληνική κυβέρνηση θα αντισταθεί αν πάρει εντολή για ενσωμάτωσή της στην Ελληνική έννομη τάξη;;; Έχει δείξει κάποιο ελπιδοφόρο σημάδι αντίστασης ;;;

Διονύσης Κριάρης

Δικαστικός Επιμελητής

 

CONSILST_7403_2018_INITELTXT

 

Κατεβάστε την Οδηγία ΕΔΩ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)