ΕΙΔΕΣ Η Δ.Ε.Η. !!!

κ.κ. Συνάδελφοι,

μετά από έντονη αλλά ώριμη σκέψη και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατέληξα να απευθυνθώ σε εσάς, θέλοντας να θέσω στην κρίση σας κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς που μου γεννήθηκαν από το κείμενο της Δ.Ε.Η. που εστάλη προς όλη την Ελλάδα για μεγάλο αριθμό επιδόσεων που αποστέλλει σε καταναλωτές – πελάτες της.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:ΔΝΤΥΠΟ ΔΕΗ

Πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι:

 Η διοίκηση του Κλάδου το γνωρίζει;;;     Προφανώς και το γνωρίζει.!!!

Και αφού το γνωρίζουν όλοι [Ομοσπονδία – Σύλλογος Αθήνας – Λάρισας κλπ] έχουν κάνει κάποιες ενέργειες ;;;       Προφανώς και όχι !!!

Να ενημερωθείτε για κάτι.  Όταν έγιναν οι γνωστές συναντήσεις για τον καθορισμό των αμοιβών μας (που ισχύουν, εν τέλει, από Μάρτιο 2016) το κύριο αίτημα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ήταν αυτό ακριβώς που «απαιτεί» η Δ.Ε.Η. και εν τέλει, από προφανή θέση ισχυρού «εκβιάζει» πως αν δεν γίνουν όλα (αθροιστικά) δεκτά (από κάποιους δικαστικούς επιμελητές) τότε δεν θα πάρουν κανένα έγγραφο να επιδώσουν.   Που τα βρήκε γραμμένα η ΔΕΗ όλα αυτά που απαιτεί;;; “Όταν γίνονται επιδόσεις προς την ίδια κατεύθυνση – διαδρομή…..”

Επίσης, χωρίς αυτό να αποτελεί παραβίαση του ΦΕΚ των αμοιβών, πως διασφαλίζεται ο συνάδελφος στο νέο πλαίσιο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR).   Ξέρουν, έστω, για τι πράγμα μιλάμε;;; Πριν από δύο (2) μήνες ενημερωθήκατε από τον Γιώργο Γρηγόρη.  Τώρα που η ΔΕΗ το απαιτεί εμείς με ποιο τρόπο παραδίδουμε – σε ηλεκτρονική μορφή [pdf] ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;;;

Σε αυτήν την προφανή παραβίαση του ΦΕΚ των αμοιβών μας η Διοίκηση, Ο Πρόεδρος, Ο αντιπρόεδρος (ο … Λαρίσης), ο έτερος αντιπρόεδρος (ο … Θεσσαλονίκης), οι λοιποί Πρόεδροι έκαναν κάτι;; … θα κάνουν κάτι;; … ή έχουν ήδη αρχίσει [αντί να παλεύουν για τον Κλάδο] να προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθρούς… ξέρετε αυτούς που υπονομεύουν το θεάρεστο έργο της Διοίκησης, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού έχουν …. Άλλα τινά !!!

Αναρωτιέται κανείς, πρόκειται, οι διοικούντες, να ασχοληθούν με το σήμερα και το αύριο των συναδέλφων  αγωνιζόμενοι για νέους στόχους ή θα τσαλαβουτούν στην ανυπαρξία και την ανικανότητά τους θέτοντας εκ νέου στόχους και επιδιώξεις που ήδη τους παραδόθηκαν με νόμους.  Διαβάσαμε όλοι στο τελευταίο τεύχος της Ισηγορίας και δη στο Editorial  τα εξής:  «Γι’ αυτό το ζήτημα θα επαναλάβω ότι στόχος του κλάδου μας είναι να εναρμονιστεί ……… να κατοχυρώσει τις ηλεκτρονικές επιδόσεις και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αυτές να διενεργούνται από τον δικαστικό επιμελητή»….

Κρίμα !!!

Ακόμα δεν έχετε μάθει την παράγραφο 5 του άρθρου 122 ΚΠολΔικ. {ν. 3994/25.7.2011 – ΦΕΚ  Α’ 165).  Σας παραδόθηκε νόμος κύριοι της Διοίκησης προτάσεις και ευχολόγια.  Ισχύει εδώ και ΕΠΤΑ (7) ΧΡΟΝΙΑ !!!  Εσείς ακόμα για αυτό παλεύετε ;;;  Θυμάστε, είμαι βέβαιος,  ποιοι το κατάφεραν και το παρέδωσαν στον Κλάδο (μην πείτε ότι ήσασταν συντελεστής εκείνης της επιτυχίας… γίνεστε φαιδροί κι αστείοι).

Προχωρήστε λοιπόν, πιο μπροστά, κάντε κάτι περισσότερο (όχι τις σαχλαμάρες περί …. διαβιβάσεων και άλλα συναφή.!!!)

Διασφαλίστε την είσπραξη των αμοιβών – τις πολύ καλές αμοιβές μας – έτσι όπως γράφηκαν στην κοινή Υπουργική απόφαση.  Μην παραδίδετε τον κάθε συνάδελφο βορά  στα συμφέροντα των ισχυρών εντός ή εκτός του κλάδου…. μην τον εγκαταλείπετε.!!!

Μην αρχίζετε από τώρα την προεκλογική σας τακτική, διχάζοντας και λασπολογώντας ..… Έχετε ένα ολόκληρο χρόνο μπροστά σας. Προσπαθήστε, επιτέλους,  για κάτι… Κάτι!!!

Διονύσης Κριάρης

 Δικαστικός Επιμελητής

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Πρώτον, έχοντας ιδίαν άποψη επί του θέματος, θέλω να σας ενημερώσω ότι, συνάδελφος από την Λάρισα, τέλος του 2017 μου τηλεφώνησε και μου δήλωσε την απορία του: Πώς γίνεται αυτή η «ριμάδα» χρέωση με ζώνες;
– Ρωτάω, μου λέει, γιατί εδώ (στην Λάρισα) λένε (οι άλλοι….. ) ότι χρεώνεις το πιο μακρινό (κατά κείθε) χωριό με την ζώνη που είναι Β,Γ κ.λ.π. και όσο έρχεσαι (κατά δώθε) προς τη Λάρισα όλες οι άλλες επιδόσεις χρεώνονται με την Α Ζώνη. Άρα το πρόβλημα δεν είναι τωρινό….!
Δεύτερον, έχει βουίξει το Πανελλήνιο με αυτές τις επιδόσεις της ΔΕΗ, δηλαδή ότι κάποια γραφεία «χτύπησαν» μεγάλο όγκο επιδόσεων από την ΔΕΗ. Και βεβαίως θα πώ «με γειά τους με χαρά τους», αλλά το «χτύπησαν», που ακούγεται, τί σημαίνει ;
Τέλος για την επιστολή (εξερχόμενο έγγραφο της Ομοσπονδίας), το οποίο κρατήθηκε «μυστικό» και για την απαντητική επιστολή της ΔΕΗ που έλαβε η Ομοσπονδία η οποία επίσης εκρατήθη «μυστική», δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Θα ήθελα μόνο να εμπλουτίσω τις εγκυκλοπαιδικές σας γνώσεις με μια αρχή της εγκληματολογίας, δηλαδή «ότι τα σοβαρότερα εκ των διαπραχθέντων εγκλημάτων, τυγχάνουν πάντα, να έχουν το καλύτερο άλλοθι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΔΑΛΗΣ

Αξιότιμοι συνάδελφοι
δεν καταφέρομαι στην Διοίκηση!!!.
Για μένα όλοι προσπαθούν για το καλύτερo του κλάδου !!!.

ALEXANDROS GRIGORIADIS

Πολύ μπλα μπλα, όμως για την ταμπακέρα ΚΑΝΕΙΣ…!!!

[Άρθρο 32 – Ν/ 2318/1995].
«Ο Δικαστικός Επιμελητής έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συμμορφώνεται με τις εντολές, τις αποφάσεις και τις οδηγίες του συλλόγου του, να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια και να ασκεί το λειτούργημά του με επιμέλεια και ευσυνειδησία».

[Άρθρο 53 §.1, §.2, εδ.: η και §4 – Ν/ 2318/1995].

Άρθρο 53:
παρ. 1. : «Πειθαρχικό αδίκημα του Δικαστικού Επιμελητή αποτελεί κάθε υπαίτια παράβαση των καθηκόντων του, που μπορεί να του καταλογιστεί….»
§.2.: «Μεταξύ των πειθαρχικών αδικημάτων περιλαμβάνονται ιδίως…»
εδ.: η. «…..ο αθέμιτος επαγγελματικός ανταγωνισμός που επιδιώκεται με την είσπραξη αμοιβών μικρότερων από τις οριζόμενες με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις».

παρ.4: «Περισσότερες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου αδικήματος, θεωρούνται ως ενιαία πράξη και η βαρύτητα τους λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό της ποινής».

Τα ως άνω αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, κατά τόπο σύλλογοι & ομοσπονδία.
Οι κατά τόπο «σύλλογοι» είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την σωστή λειτουργία του Σώματος και όταν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για αθέμιτες πράξεις των μελών τους οφείλουν να προστατέψουν το ΣΩΜΑ.
Οφείλουν να ζητήσουν εξηγήσεις από τους ¨συναδέλφους¨ που λειτουργούν αθέμιτα ως προς αυτό.
Και να δεν γνωρίζει ο κατά τόπο σύλλογος ποια είναι τα μέλη του, να ζητήσει να του γνωστοποιηθούν εξωδίκως από τον φορέα και να τα ελέγξει.

Στα του Δημοσίου θα πρέπει η πίνακες να περνάνε ΠΡΩΤΑ για ΈΛΕΓΧΟ από τον σύλλογο και εν συνεχεία να κατατίθενται στο ΚΕΑΟ & στις Δ.Ο.Υ..
Έτσι δεν θα μπορεί το κάθε «ΚΕΑΟ» ή όποια άλλη υπηρεσία να εκβιάζει το ΣΩΜΑ…….

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΑΝΗ

(αυτό μου βγήκε οταν διάβασα το mail της Ομοσπονδίας)

Κε Κριάρη, κε Κορδαλή,

Σας παρακαλώ, μην είστε τόσο επικριτικοί με την διοίκηση της Ομοσπονδίας μας η οποία αντιμετώπισε το θέμα αυτό επιτυχώς τον Μάιο του 2017, όπως μας ενημέρωσε σήμερα 30 Μαΐου του 2018 στις 15:44 με e-mail .

Τώρα το γεγονός, ότι ένα χρόνο τώρα παρέλειψε να ενημερώσει και εμάς, αλλά και να ελέγξει ότι η «παρερμηνεία» αυτή δεν έγινε κανόνας, σίγουρα οφείλετε σε άλλους λόγους και όχι σε ολιγωρία.

Εξάλλου στο δικό μας Νομό, τα ωραία Χανιά που τα τελευταία χρόνια είναι μεταξύ άλλων και από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, η ύλη των κάποιων χιλιάδων εξωδίκων μοιράστηκε σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους εξίσου.

Επιδείξαμε δε ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι μεγάλο επαγγελματισμό και οι χρεώσεις τηρήθηκαν με ευλάβεια.

Το κατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη μας έμεινε απόλυτα ευχαριστημένο από τις υπηρεσίες που τους παρείχαμε και προσπαθούν να βρούν τρόπο να διατηρήσουν συνεργασία με ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους.

Ξέρετε συνειδητοποίησαν και οι ίδιοι ότι η ΔΕΗ δεν είναι βιλαέτι κανενός και θα είναι ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ …

ΥΓ: για να μην αδικήσω και τους άλλους φορείς της πόλης μας το ίδιο ισχύει και για την ΔΟΥ, ΚΕΑΟ, ΔΗΜΟΥΣ κλπ

Με εκτίμηση

Αικατερίνη Τραγάνη

Αντώνιος Πουλής

Και η ερώτηση συνάδελφε μετά και την ανάρτηση της Ομοσπονδίας είναι: μήπως λοιπόν φταίμε εμείς οι ίδιοι πρώτα πρώτα; Γιατί όλοι οι τοπικοί συνάδελφοι «συμμορφόθηκαν»; Γιατί δεν είμαστε ενωμένοι ούτε και τώρα; Μετά και τη γνωστοποίηση της γραπτής οδηγίας στον πρόεδρο της ομοσπονδίας τι ακριβώς έγινε;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΔΑΛΗΣ

Αξιότιμοι Κύριοι.
αφού μου ανατέθηκαν από τη ΔΕΗ εξώδικα και τα κοινοποίησα, τα τιμολόγησα, τα παρέδωσα μαζί με αναλυτικό πίνακα αμοιβών στη ΔΕΗ. Μου δόθηκε σχετική οδηγία από την ΔΕΗ, για να συμμορφωθώ. Μετά από επιμονή μου για γραπτή οδηγία, την οποία και μου παρέδωσε ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ Λεβαδείας, το γνωστοποίησα στον κ. Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
Βρέθηκα όμως προ εκπλήξεως, όταν έμαθα ότι οι τοπικοί συνάδελφοι μου από το 2017 είχαν πλήρως εναρμονισθεί κατά δήλωση πάντα του ως άνω Προϊσταμένου.
Το έγγραφο που ανάρτησε ο κ. Κριάρης εγώ του το παρέδωσα.
Η ημερομηνία αποστολής με fax από τη ΔΕΗ Χαλκίδας εμφανέστατα είναι 22-5-2018.
Κατά τα λοιπά βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Με εκτιμηση
Δημ. Β. Κορδαλης
Δικ/κος Επ/της

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)