ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΕΙΔΕΣ Η Δ.Ε.Η. !!!

κ.κ. Συνάδελφοι,

μετά από έντονη αλλά ώριμη σκέψη και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατέληξα να απευθυνθώ σε εσάς, θέλοντας να θέσω στην κρίση σας κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς που μου γεννήθηκαν από το κείμενο της Δ.Ε.Η. που εστάλη προς όλη την Ελλάδα για μεγάλο αριθμό επιδόσεων που αποστέλλει σε καταναλωτές – πελάτες της.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:ΔΝΤΥΠΟ ΔΕΗ

Πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι:

 Η διοίκηση του Κλάδου το γνωρίζει;;;     Προφανώς και το γνωρίζει.!!!

Και αφού το γνωρίζουν όλοι [Ομοσπονδία – Σύλλογος Αθήνας – Λάρισας κλπ] έχουν κάνει κάποιες ενέργειες ;;;       Προφανώς και όχι !!!

Να ενημερωθείτε για κάτι.  Όταν έγιναν οι γνωστές συναντήσεις για τον καθορισμό των αμοιβών μας (που ισχύουν, εν τέλει, από Μάρτιο 2016) το κύριο αίτημα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ήταν αυτό ακριβώς που «απαιτεί» η Δ.Ε.Η. και εν τέλει, από προφανή θέση ισχυρού «εκβιάζει» πως αν δεν γίνουν όλα (αθροιστικά) δεκτά (από κάποιους δικαστικούς επιμελητές) τότε δεν θα πάρουν κανένα έγγραφο να επιδώσουν.   Που τα βρήκε γραμμένα η ΔΕΗ όλα αυτά που απαιτεί;;; “Όταν γίνονται επιδόσεις προς την ίδια κατεύθυνση – διαδρομή…..”

Επίσης, χωρίς αυτό να αποτελεί παραβίαση του ΦΕΚ των αμοιβών, πως διασφαλίζεται ο συνάδελφος στο νέο πλαίσιο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR).   Ξέρουν, έστω, για τι πράγμα μιλάμε;;; Πριν από δύο (2) μήνες ενημερωθήκατε από τον Γιώργο Γρηγόρη.  Τώρα που η ΔΕΗ το απαιτεί εμείς με ποιο τρόπο παραδίδουμε – σε ηλεκτρονική μορφή [pdf] ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;;;

Σε αυτήν την προφανή παραβίαση του ΦΕΚ των αμοιβών μας η Διοίκηση, Ο Πρόεδρος, Ο αντιπρόεδρος (ο … Λαρίσης), ο έτερος αντιπρόεδρος (ο … Θεσσαλονίκης), οι λοιποί Πρόεδροι έκαναν κάτι;; … θα κάνουν κάτι;; … ή έχουν ήδη αρχίσει [αντί να παλεύουν για τον Κλάδο] να προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθρούς… ξέρετε αυτούς που υπονομεύουν το θεάρεστο έργο της Διοίκησης, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού έχουν …. Άλλα τινά !!!

Αναρωτιέται κανείς, πρόκειται, οι διοικούντες, να ασχοληθούν με το σήμερα και το αύριο των συναδέλφων  αγωνιζόμενοι για νέους στόχους ή θα τσαλαβουτούν στην ανυπαρξία και την ανικανότητά τους θέτοντας εκ νέου στόχους και επιδιώξεις που ήδη τους παραδόθηκαν με νόμους.  Διαβάσαμε όλοι στο τελευταίο τεύχος της Ισηγορίας και δη στο Editorial  τα εξής:  «Γι’ αυτό το ζήτημα θα επαναλάβω ότι στόχος του κλάδου μας είναι να εναρμονιστεί ……… να κατοχυρώσει τις ηλεκτρονικές επιδόσεις και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αυτές να διενεργούνται από τον δικαστικό επιμελητή»….

Κρίμα !!!

Ακόμα δεν έχετε μάθει την παράγραφο 5 του άρθρου 122 ΚΠολΔικ. {ν. 3994/25.7.2011 – ΦΕΚ  Α’ 165).  Σας παραδόθηκε νόμος κύριοι της Διοίκησης προτάσεις και ευχολόγια.  Ισχύει εδώ και ΕΠΤΑ (7) ΧΡΟΝΙΑ !!!  Εσείς ακόμα για αυτό παλεύετε ;;;  Θυμάστε, είμαι βέβαιος,  ποιοι το κατάφεραν και το παρέδωσαν στον Κλάδο (μην πείτε ότι ήσασταν συντελεστής εκείνης της επιτυχίας… γίνεστε φαιδροί κι αστείοι).

Προχωρήστε λοιπόν, πιο μπροστά, κάντε κάτι περισσότερο (όχι τις σαχλαμάρες περί …. διαβιβάσεων και άλλα συναφή.!!!)

Διασφαλίστε την είσπραξη των αμοιβών – τις πολύ καλές αμοιβές μας – έτσι όπως γράφηκαν στην κοινή Υπουργική απόφαση.  Μην παραδίδετε τον κάθε συνάδελφο βορά  στα συμφέροντα των ισχυρών εντός ή εκτός του κλάδου…. μην τον εγκαταλείπετε.!!!

Μην αρχίζετε από τώρα την προεκλογική σας τακτική, διχάζοντας και λασπολογώντας ..… Έχετε ένα ολόκληρο χρόνο μπροστά σας. Προσπαθήστε, επιτέλους,  για κάτι… Κάτι!!!

Διονύσης Κριάρης

 Δικαστικός Επιμελητής

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)