ΑΥΤΗ Η ΜΟΙΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ….

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Χάρηκα ιδιαίτερα που η σημερινή διοίκηση, μετά την πρόσφατη ανάρτησή μας σε σχέση με την αδράνεια του κλάδου (‘ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ’’) έσπευσε να απαντήσει σε κάποια εκ των ερωτημάτων και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις εξελίξεις.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ….

Βέβαια, και οι απαντήσεις αυτές είναι μισές, λειψές, μίζερες και δεν δίδουν ολοκληρωμένη εικόνα των πράξεων αλλα κυρίως αναδεικνύουν τις παραλείψεις της σημερινής διοίκησης.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του Προέδρου θέτει νέα σειρά ερωτημάτων για την πρακτική που ακολουθεί η διοίκηση της ΟΔΕΕ και συγκεκριμένα:

-Γιατί δεν ενημερώθηκε το σύνολο των μελών της Ε.Γ της ΟΔΕΕ για την συνάντηση με τον κ. Βερβεσό που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ?

– Γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης?

– Γιατί δεν δίδει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων συναντήσεων που δήθεν έχουν δρομολογηθεί με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και τον αρμόδιο Υπουργό?

– Οι συναντήσεις αυτές έχουν συμφωνηθεί προφορικά, καθώς δεν υπάρχει σχετικό κατατεθειμένο εξερχόμενο έγγραφο στην ΟΔΕΕ ?

– Γιατί δεν υπάρχει σχετικό εξερχόμενο έγγραφο της ΟΔΕΕ με την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους αρμόδιους φορείς στις προσεχείς συναντήσεις ?

– Μας ενημερώνει ο Πρόεδρος ότι «μετά και από νέες επαφές μας στο αρμόδιο Υπουργείο για ζητήματα του ΚΕΔΕ, σας ενημερώνουμε, ότι όλα τα έντυπα που αφορούν κατασχέσεις, προγράμματα πλειστηριασμών κ.λ.π έγγραφα, έως την Παρασκευή, όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι θα αναρτηθούν στο ΤΑΧΙS και ακολούθως θα μας αποσταλούν και στην Ομοσπονδία». Αλήθεια, γιατί άραγε τόσο καιρό η ίδια η ΟΔΕΕ δεν ήταν σε θέση να αναρτήσει σχετικά υποδείγματα που αφορούν τη δική μας δουλειά και έπρεπε να γίνει αυτό με πρωτοβουλία του Υπουργείου ? Και να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό στη διοίκησή ότι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στο μέλλον, καθώς ήδη εδώ και καιρό πραγματοποιούνται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

– Ποιες ακριβώς είναι οι παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικηγόρων και στην Ευρωπαϊκή  Ένωση Δικαστικών Επιμελητών, πότε και με ποιο τρόπο αυτές πραγματοποιήθηκαν ?

 Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Για ακόμη μία φορά ο κλάδος μας βρίσκεται στη θέση του ουραγού των εξελίξεων, απλός παρατηρητής και όχι πρωταγωνιστής.

Ο κλάδος απαξιώνεται συνεχώς, με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής διοίκησης και του Προέδρου της και έχει καταστεί παράκλητος, αντί να πρωτοπορεί στις δράσεις που τον αφορούν.

Δεν είναι ισότιμος φορέας μαζί με τους λοιπούς κλάδους (όπως οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π), αλλά με τεράστια καθυστέρηση η σημερινή διοίκησή του «παρακαλάει» για συναντήσεις που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό.

Δυστυχώς, με ευθύνη της διοίκησης και προσωπικά του Προέδρου, φαίνεται πια καθαρά ότι τόσο οι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες όσο και οι εκπρόσωποι των λοιπών κλάδων, δεν αντιμετωπίζουν τους δικαστικούς επιμελητές ως ισότιμους συνομιλητές αλλά ως «παρίες» στο χώρο της δικαιοσύνης.

Αυτή η μοίρα δεν μας αξίζει….

Με εκτίμηση

Μιχάλης Κανέλλος

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια φέρεται να έχει κάποιου είδους “αλλεργία” στον γραπτό λόγο. Τα πάντα γίνονται (που ΔΕΝ γίνονται) προφορικά αόριστα και ασυνάρτητα, και θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μόνο τον “ιερό” λόγο του κ. Προέδρου, γιατί γραπτά δεν υπάρχουν, πρακτικά συνεδριάσεων έχουμε να δούμε χρόνια, αν και συνεχώς τα ζητούμε, και αυτό γιατί τα προφορικά ΔΕΝ μένουν, οπότε μπορούνε να διατυπώνουν άλλα σήμερα, άλλα αύριο, άλλα να λένε στον έναν, άλλα στον άλλον και στο τέλος να μην κάνουν τίποτε.
Επιστολές προς τους “κολλητούς” τους Υπουργούς και Αρχές δεν έχουμε δεί, ποτέ, αλλά και κανένας εκ των διοικούντων, ισχυρίστηκε ποτέ ότι υπάρχουν. Μα καλά τόσο μεγάλη ανικανότητα; Ούτε δύο επιστολές με τα αιτήματα του κλάδου δεν μπορείτε να συντάξετε ; Να αντιγράψετε από εμάς; από τα άρθρα μας, από το προεκλογικό μας πρόγραμμα;
Επίσης η ΑΑΔΕ, να σας ενημερώσω μέσω του Διοικητή της κ. Πιτσιλή απάντησε στον κ. Βερβεσό. Αποσπασματικά αναφέρω ….. “σε συνέχεια της ήδη υποβληθείσης αλληλογραφίας, ζήτησε (ο κ. Διοικητής της ΑΑΔΕ), να λάβει αναλυτικώς τις τεκμηριωμένες θέσεις του δικηγορικού σώματος επί των τεθέντων ζητημάτων”…..! (Φαντάζει εδώ κωμικοτραγική η εικόνα του Προέδρου με το εξαίρετο λέγειν του, με τους ακολούθους του, με κάτι χειρόγραφα μπακαλόχαρτα, (ως τεκμηριωμένες θέσεις) και το μόνο έγκυρο και εμπεριστατωμένο έγγραφο πάνω τους η λίστα με τους καφέδες που πίνουν, για τον πιτσιρικά του κυλικείου…!)
Άρα μήπως στις συναντήσεις αυτές θα πρέπει να έχετε γραπτώς, αναλυτικώς, εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα τα αιτήματά του κλάδου; Τί θα κάνετε με τους Υπουργούς, συνάντηση με τσάι και κουλουράκια; Και τώρα “ξυπνήσατε”, τώρα που σας τα “σούρνουμε”; Που είναι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις τόσα χρόνια; Πώς ανέχεστε να σας υποδεικνύουμε “εμείς” τί πρέπει να κάνετε “εσείς”, και “εσείς” να το κάνετε! Επίσης πώς και δεν έχετε κάνει τόσα χρόνια τα αυτονόητα. Αυτά που υποσχεθήκατε. Αυτά για τα οποία ο συνάδελφος σας ψήφισε. Πώς τολμάτε ξαφνικά να θυμάστε πως είστε ΔΙΟΙΚΗΣΗ….!

Μαρία Μπρουζούκη

Όχι μόνο να σταματήσουν τις “επιτυχημένες” επαφές τους Δημήτρη μου, αλλά να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Καλύτερα να μείνει ακέφαλος ο Κλάδος παρά μ’ αυτή την απούσα και επικίνδυνη για το μέλλον μας Διοίκηση!
Όσον αφορά την “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” από την ιστοσελίδα της Ο.Δ.Ε.Ε. (λίγο πριν την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και κατόπιν γενικής κατακραυγής για την απραξία της Διοίκησης), ήταν σαφέστατα απάντηση του Προέδρου για τις παραλείψεις που του καταλογίσαμε από το site μας. ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ, να τον προσέχετε..
Επί της ουσίας τώρα, αυτό το ασύντακτο, ασύνδετο και χωρίς νόημα κείμενο με άφησε άφωνη για τους εξής λόγους:
1. Για την πιο σωστή ενημέρωσή τους να τους πληροφορήσω ότι έχουν ήδη από την Πέμπτη 15/3/2018 και Παρασκευή 16/3/2018 δημοσιευθεί 7 Προγράμματα πλειστηριασμών κατά ΚΕΔΕ με ημερομηνία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού 27-04-2018 και τα έντυπα η Α.Α.Δ.Ε τα είχε στείλει στις υπηρεσίες της αρκετές μέρες πριν τη δημοσίευση, διότι τα προγράμματα συντάχθηκαν βάσει αυτών των υποδειγμάτων. Αφού δουλέψαμε και διαβάσαμε, βοηθήσαμε κι εμείς πάνω στους νέους όρους του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού και τους εκτιμητές, οπότε έγινε ένας καλός συνδυασμός και τα νέα Προγράμματα ήταν άρτια και με ορθή νομική υπόσταση σύμφωνα με τις ισχύουσες,πλέον, διατάξεις. Για ποια Παρασκευή, λοιπόν, μας μιλάτε? Γι’αυτή που πέρασε, για τη Μεγάλη, για ποια?? Πότε ξανάγινε να περιμένουμε από τους φορείς-πελάτες μας να μας δίνουν υποδείγματα που αφορούν τη δουλειά μας? Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε επιστημονικός Κλάδος με νομικές γνώσεις, άμεση δράση, άψογη διαχείριση νέων δεδομένων και τελικά αποτελεσματικότητα? Φαίνεται ότι δεν είμαστε πια, γι’ αυτό μας εμπαίζουν και δεν μας υπολογίζει κανείς. Γιατί κύριοι δεν συντάξατε άμεσα νέα υποδείγματα και να τα στείλετε ΕΣΕΙΣ στην ΑΑΔΕ? Μήπως είχατε απορροφηθεί από τις ετοιμασίες σας για το ταξιδάκι αναψυχής στην Μπανγκόκ όπου θα πάτε Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι κ.λ.π. συγγενείς, που εν μέσω βαθιάς κρίσης, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τα έξοδά σας?? Γι’ αυτά, όμως, δεν μας ενημερώσατε, το ξεχάσατε…
2. Τώρα θυμηθήκατε να συναντηθείτε με τον κ. Βερβεσό? Αφού βοά το σύμπαν εδώ και 15 μέρες με τις παρεμβάσεις του ΔΣΑ, τώρα εσείς θα κάνετε «από κοινού ενέργειες»? Με ποιό σκοπό τώρα πια?
3. «Έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις…» Αντί να έχουν γίνει συστηματικές συναντήσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα, δεν τα έχουν καν αγγίξει ακόμη? Δηλαδή τι περιμένετε, να φτάσουμε πρώτα στην οικονομική εξαθλίωση? Έτσι είχε «δρομολογηθεί» από το Σεπτέμβρη 2016 ημερίδα με τους όμορους χώρους, όπως είχε ζητήσει ο Υπουργός για να μας δοθούν διαπιστωτικές πράξεις (συμφωνημένο απ΄ όλους τον Αύγουστο 2015 μετά από τις διαπραγματεύσεις Πρεκετέ-Γρηγόρη-Φρανσουάζ) και δεν έγινε ποτέ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΛΗ? Στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου γι αυτό το θέμα, όσο ήμουν μέλος του Δ.Σ., η απάντησή σας ήταν είτε ότι θα «δρομολογηθεί» είτε ότι έγινε ανασχηματισμός και δεν σας δέχεται ο νέος Υπουργός!!!! Γιατί άραγε?
4. «Παρεμβάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτοτελώς»(!!!!) Δηλαδή κάναμε αυτοτελώς παρέμβαση στην Commission européenne και στον τόπο μας δεν μπορούσαμε να κλείσουμε ραντεβού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης? Να μας ενημερώσετε στην ετήσια Γενική Συνέλευσή μας γι’ αυτή την παρέμβαση, με αποδείξεις όμως, γιατί το σανό μας τελείωσε…
Το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ποιο είναι απ’ την ενημέρωσή σας?
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, δυστυχώς, ΚΑΝΕΝΑ.
Τέλος, κύριοι, να σας θυμίσω ότι η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ΜΑΣ δεν είναι προεκλογικό μπαλκόνι για τα ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ σας. Οι αναρτήσεις εκεί θα πρέπει να έχουν πραγματικά ενημερωτικό χαρακτήρα με το ανάλογο ύφος, γραφή και επίπεδο γνώσεων που αρμόζει στο ανώτατο Όργανο του Κλάδου. ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ …..

Δημήτρης Γέμελος

Άμεσα ήταν τα αποτελέσματα των επαφών της διοίκησης της ΟΔΕΕ με το αρμόδιο Υπουργείο.
Θυμάστε… που κάποτε (μέχρι χθες) επιδίδαμε «αποκλειστικά» τις καταλογιστικές πράξεις φορολογικών και τελωνειακών αρχών όταν το καταλογισθέν ποσό υπερέβαινε τις 300.000 ευρώ;
Ε.. ξεχάστε το !!!
Η σημερινή διοίκηση κατάφερε, με τις «επαφές της», να προσθέσει σ’ αυτό το ποσό μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμη.
Από σήμερα για να επιδίδονται οι καταλογιστικές πράξεις από δικαστικούς επιμελητές, το καταλογισθέν ποσό πρέπει να υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ .
Για του λόγου το αληθές η Πολ. είναι η 1043/2018 ΦΕΚ β’ 1002 / 21.03.2018.
Μήπως.. να σταματούσατε τις «επιτυχημένες» επαφές σας , μπας και μείνει λίγη εργασιακή ύλη και για μας που δεν προβλέπεται να βγούμε σύντομα στη σύνταξη;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)