ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΑΥΤΗ Η ΜΟΙΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ….

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Χάρηκα ιδιαίτερα που η σημερινή διοίκηση, μετά την πρόσφατη ανάρτησή μας σε σχέση με την αδράνεια του κλάδου (‘ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ’’) έσπευσε να απαντήσει σε κάποια εκ των ερωτημάτων και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις εξελίξεις.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ….

Βέβαια, και οι απαντήσεις αυτές είναι μισές, λειψές, μίζερες και δεν δίδουν ολοκληρωμένη εικόνα των πράξεων αλλα κυρίως αναδεικνύουν τις παραλείψεις της σημερινής διοίκησης.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του Προέδρου θέτει νέα σειρά ερωτημάτων για την πρακτική που ακολουθεί η διοίκηση της ΟΔΕΕ και συγκεκριμένα:

-Γιατί δεν ενημερώθηκε το σύνολο των μελών της Ε.Γ της ΟΔΕΕ για την συνάντηση με τον κ. Βερβεσό που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ?

– Γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης?

– Γιατί δεν δίδει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων συναντήσεων που δήθεν έχουν δρομολογηθεί με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και τον αρμόδιο Υπουργό?

– Οι συναντήσεις αυτές έχουν συμφωνηθεί προφορικά, καθώς δεν υπάρχει σχετικό κατατεθειμένο εξερχόμενο έγγραφο στην ΟΔΕΕ ?

– Γιατί δεν υπάρχει σχετικό εξερχόμενο έγγραφο της ΟΔΕΕ με την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους αρμόδιους φορείς στις προσεχείς συναντήσεις ?

– Μας ενημερώνει ο Πρόεδρος ότι «μετά και από νέες επαφές μας στο αρμόδιο Υπουργείο για ζητήματα του ΚΕΔΕ, σας ενημερώνουμε, ότι όλα τα έντυπα που αφορούν κατασχέσεις, προγράμματα πλειστηριασμών κ.λ.π έγγραφα, έως την Παρασκευή, όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι θα αναρτηθούν στο ΤΑΧΙS και ακολούθως θα μας αποσταλούν και στην Ομοσπονδία». Αλήθεια, γιατί άραγε τόσο καιρό η ίδια η ΟΔΕΕ δεν ήταν σε θέση να αναρτήσει σχετικά υποδείγματα που αφορούν τη δική μας δουλειά και έπρεπε να γίνει αυτό με πρωτοβουλία του Υπουργείου ? Και να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό στη διοίκησή ότι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στο μέλλον, καθώς ήδη εδώ και καιρό πραγματοποιούνται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

– Ποιες ακριβώς είναι οι παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικηγόρων και στην Ευρωπαϊκή  Ένωση Δικαστικών Επιμελητών, πότε και με ποιο τρόπο αυτές πραγματοποιήθηκαν ?

 Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Για ακόμη μία φορά ο κλάδος μας βρίσκεται στη θέση του ουραγού των εξελίξεων, απλός παρατηρητής και όχι πρωταγωνιστής.

Ο κλάδος απαξιώνεται συνεχώς, με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής διοίκησης και του Προέδρου της και έχει καταστεί παράκλητος, αντί να πρωτοπορεί στις δράσεις που τον αφορούν.

Δεν είναι ισότιμος φορέας μαζί με τους λοιπούς κλάδους (όπως οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π), αλλά με τεράστια καθυστέρηση η σημερινή διοίκησή του «παρακαλάει» για συναντήσεις που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό.

Δυστυχώς, με ευθύνη της διοίκησης και προσωπικά του Προέδρου, φαίνεται πια καθαρά ότι τόσο οι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες όσο και οι εκπρόσωποι των λοιπών κλάδων, δεν αντιμετωπίζουν τους δικαστικούς επιμελητές ως ισότιμους συνομιλητές αλλά ως «παρίες» στο χώρο της δικαιοσύνης.

Αυτή η μοίρα δεν μας αξίζει….

Με εκτίμηση

Μιχάλης Κανέλλος

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)