Λάθη, σκόπιμα ή όχι;

Στην ΠΡΟΣΥΔΕ υπάρχει, εκτός των άλλων, και μία ακόμη αρχή. Η παραδοχή του οποιουδήποτε λάθους (και πόσο μάλλον όταν αυτό δεν γίνεται σκόπιμα) καθώς και η συγγνώμη γι’ αυτό είναι δείγμα πολιτισμού.

Το λάθος μας συγκεκριμένα, έχει να κάνει με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα μας μετά την δημοσίευση του νόμου για την ετήσια εισφορά και τα έξοδα παραστάσεως Προέδρου κ.λ.π. που δημοσιεύθηκε στη 1-3-2017 ενώ το ζήτημα θα έπρεπε – όπως έχουμε γράψει – να είχε τελειώσει από τον Σεπτέμβριο του 2016. Η πρόταση είχε σταλεί στο Υπουργείο από τον Νοέμβριο του 2015 από την προηγούμενη διοίκηση και πράγματι στο έγγραφο που εστάλη αναφέρει τον αριθμό 750 για τις επιδόσεις που αφορούν παράσταση του Προέδρου κ.λ.π., αλλά στην Ισηγορία του Οκτωβρίου 2015 (Τεύχος 45) εκ παραδρομής έχει αναγραφεί ο αριθμός 700 αντί 750 και εμείς τα στοιχεία που χρησιμοποιήσαμε τα πήραμε από την Ισηγορία, διότι δεν είχαμε στα χέρια μας το έγγραφο που είχε πάει τότε στο Υπουργείο. Κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι η αναγραφή του αριθμού 700 δεν έγινε σκόπιμα, όπως αναφέραμε στην αρχή. Κατά συνέπεια, ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ δεν έχει καμία εμπλοκή σ’ αυτό και αυτονόητο είναι η αποδοχή του λάθους εκ μέρους μας και ως εκ τούτου και η συγγνώμη μας γι’ αυτό.

Παρ’ όλα αυτά τα ερωτήματα που είχαμε θέσει να απαντηθούν στη Γενική Συνέλευση δεν απαντήθηκαν παρά μόνο στο ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε αόριστα σε «λάθη» και «παραλείψεις» που γίνονται.

Γιατί όμως δεν προέβη ονομαστικά στα «λάθη» και τις «παραλείψεις» της διοίκησής του και εν τέλει στην παραδοχή τους;

Και βεβαίως να επισημάνουμε ότι τα σοβαρά θέματα δεν εστιάζονται στο «λάθος» περί «αεροπαγίτου».

Θα αναφερθούμε σε δύο – τρία σοβαρότατα (εκτός των άλλων) ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν.

  • Γιατί «κάποιοι» θέλουν να επαναφέρουν το παλαιό καθεστώς διορισμού δικαστικών επιμελητών δίχως πτυχίο Νομικής ενώ ο στόχος μας ήταν και πρέπει να είναι η μείωση των οργανικών θέσεων;
  • Γιατί «κάποιοι» θέλουν ξανά το άνοιγμα του επαγγέλματός μας και διαπραγμάτευση των αμοιβών;
  • Γιατί στην ιστοσελίδα της Συμμαχίας, σε δημοσίευμα που κάναμε γνωστό στη Γενική Συνέλευση, αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«… Κάνουμε το ΦΕΚ σημαία του συντηρητισμού και της καθυστέρησής μας! Αφού η διατεταγμένη αμοιβή μας στην πιο απλή επίδοση είναι π.χ. 25 ευρώ, όποιος δεχτεί να πάρει κάτω από 25 ευρώ είναι … μειοδότης! Τι λέ? …».

«… δεν θα χρεώσεις με τον «άκαμπτο» τρόπο του ΦΕΚ…».

«… σπαταλιέται να ονειρεύεται (σχεδόν αποκλειστικά) το … άρθρο 51! Ως πανάκεια δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μ….. ! Δεν είναι άρρωστο; …».

Εμείς λέμε ότι τα «λάθη» αυτά έχουν να κάνουν με το μέλλον του κλάδου μας. Και δεν θα ρωτήσουμε αν γίνονται σκόπιμα ή όχι.

Γιατί δεν θα έχει κανένα νόημα όταν θα είναι πολύ αργά να «διορθωθούν» τα όποια «λάθη» ή «παραλείψεις».

Και δεν θα έχει πλέον καμία σημασία αν γίνονται σκόπιμα ή όχι.

Συντακτική Επιτροπή

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)