Η υποχρέωση της ενημέρωσης

κ.κ. συνάδελφοι,

η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. σας καλωσορίζει στην καινούργια προσπάθειά της ενημέρωσής σας αλλά και ανταλλαγής απόψεων – προβληματισμών και αγωνιών . Στη δημιουργία βήματος διαλόγου, καταθέσεως απόψεων – προτάσεων – λύσεων. Για όλη αυτή την προσπάθεια η παλαιότερη παράταξη εγγυάται πως θα διαβάζετε την αλήθεια όπως είναι αφτιασίδωτη, ωμή, πολλές φορές πικρή και όχι όπως θα επιθυμούσαμε να είναι. Θα μαθαίνετε τα δρώμενα όπως συμβαίνουν – σε ενεστώτα χρόνο – και όχι όπως ονειρεύεται ο καθένας να είναι. Θα έχετε, κατά το δυνατόν, πλήρη ενημέρωση προκειμένου να βγάζετε μόνοι τα συμπεράσματά σας και να καταλήγετε σε άποψη – θέση.

κ.κ. συνάδελφοι, αυτή η προσπάθεια, πράγματι, άργησε αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Φίλοι και φίλες,

τα χρόνια που ζούμε είναι δραματικά για ολόκληρη την κοινωνία και για την οικογένεια των δικαστικών επιμελητών.

Εμείς οι δικαστικοί επιμελητές αυτής της χώρας πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις για να επιβιώσουμε. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις απομάκρυνσής μας από τα κακά του παρελθόντος που μας έφτασαν, σε ένα βαθμό, εδώ που είμαστε. Οφείλουμε να απομακρυνθούμε από το παλιό, φθαρμένο, διεφθαρμένο, βαθύ και χυδαίο συνδικαλιστικό σκέπτεσθαι και γίγνεσθαι. Οφείλουμε να μένουμε μακριά από τις αντιλήψεις που λένε: “ γιούργια και τους φάγαμε – επανάσταση εδώ και τώρα ….κλπ”. Δεν είναι πρώτιστο το σύνθημα: “έλα μαζί μου-ψήφισέ με και εγώ θα σου περάσω το παιδί ή τη σύζυγο στις εξετάσεις”. Είναι λάθος να συνεχίσουμε στ επίπεδο: “ψίθυροι στα περιστύλια, κουτσομπολιό στις ρούγες” .

Η σελίδα αυτή ευελπιστεί στην αρτιότερη ενημέρωση που είχατε μέχρι σήμερα.

Πάντως, θα ενημερώνεστε από κάποιους οι οποίοι ότι λέγανε λένε. Όταν λένε κάτι και περισσότερο το ψηφίζουν δεν το ανακαλούν στήνοντας έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις με στόχο να το ανατρέψουν γιατί έτσι κερδίζουν ψήφους. Αυτό το μοτίβο συνδικαλισμού έχει πεθάνει. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι το αναπαράγουν και δεν επιτρέπουν στην αλήθεια να ακουστεί.

Στο τέλος όμως – πάντα – η αλήθεια κερδίζει και δικαιώνεται.

Δημήτρης Γέμελος

Είμαι βέβαιος ότι αν τεθούν στην ορθή τους βάση ορισμένα «δύσκολα ή ενοχλητικά προβλήματα», η λαϊκιστική τακτική της δημαγωγικής τους εκμετάλλευσης θα αποδυναμωθεί δραστικά και η πλειοψηφία των συναδέλφων ακόμα και αν δεν συμφωνεί μαζί μας, τουλάχιστον θα αναγνωρίσει μια σοβαρή προγραμματική επεξεργασία των προβλημάτων του κλάδου.

Μαρία Μπρουζούκη

Συμφωνώ απόλυτα και είμαι σίγουρη ότι στο τέλος μόνο η αλήθεια θα εκτιμηθεί και δεν πειράζει αν ο δρόμος θα είναι μακρύς γιατί για την παράταξή μας είναι μονόδρομος.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)