Ομάδες Εργασίας

Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά.

Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

allhleggyh_3Κ.κ συνάδελφοι,

Συνεπείς στις προγραμματικές δεσμεύσεις μας για μια νέα, διαφορετική και συμμετοχική λειτουργία της παράταξής μας και γενικότερα του κλάδου, ξεκινούμε μια γενναία και ελπιδοφόρα προσπάθεια ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗΣ και ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ προτάσεων, προκειμένου αφενός μεν να ενεργοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις των συναδέλφων, αφετέρου δε να επιτύχουμε κοινούς τόπους μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της νέας εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε ομάδες εργασίας για παρακολούθηση,  καταγραφή και επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για διάφορα κρίσιμα θέματα για τον κλάδο.

Οι ομάδες αυτές, σε πρώτη φάση, θα έχουν ως επικεφαλής ένα συντονιστή και θα αποτελούνται από τέσσερα (4) ακόμη μέλη η κάθε μία.

Θα μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα και άλλοι συνάδελφοι, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή όχι της ΠΡΟΣΥΔΕ, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου, το οποίο θα διαθέτουν μόνο τα μέλη της ΠΡΟΣΥΔΕ που θα απαρτίζουν την ομάδα εργασίας.

Αρχικά προτείνεται να δημιουργηθούν ομάδες για τις κατωτέρω θεματικές:

  • Τροποποίηση του Ν. 2318/95 για την αναμόρφωση των διαδικασιών εποπτείας και ελέγχου στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών της CEPEJ, τον εκσυγχρονισμό και τη θεσμική ανασυγκρότηση του κλάδου ,προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής
  • Νομικά θέματα με έμφαση στην Πολιτική Δικονομία και στην αναγκαστική εκτέλεση
  • Ηλεκτρονικότητα (προείσπραξη, ηλεκτρονική υπογραφή, ηλεκτρονικές επιδόσεις, αθέμιτος ανταγωνισμός κ.λπ).
  • Επιμόρφωση, σεμινάρια, ημερίδες με στόχο την προώθηση της εκπαιδευτικής αναβάθμισης του κλάδου και του εκπαιδευτικού επιπέδου των Δικαστικών Επιμελητών, ιδιαιτέρως των μη πτυχιούχων συναδέλφων, σε συνεργασία με ελληνικές νομικές σχολές
  • Διεθνείς σχέσεις με στόχο την διεκδίκηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων και projects για συμμετοχή σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Για θέματα που αφορούν τους συναδέλφους στην περιφέρεια
  • Διαμόρφωση και καθιέρωση συστήματος εξασφάλισης ποιότητας σε πρώτη φάση σε Ομοσπονδία και Συλλόγους και στην συνέχεια στο σύνολο του κλάδου (τρόπο σύνταξης εκθέσεων δηλαδή με ενιαία κείμενα πίνακες αμοιβών κ.λ.π )
  • Ενημέρωση, καταγραφή και επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας των συναδέλφων
  • Επεξεργασία καταστατικού για την δημιουργία ένωσης ασκουμένων και νέων Δικαστικών Επιμελητών

Προτείνουμε κάθε συνάδελφος να μπορεί να συμμετέχει σε 2 επιτροπές και ο συντονιστής να επιλέγεται μεταξύ των μελών που απαρτίζουν κάθε επιτροπή με ψηφοφορία.

Με εκτίμηση

Κανέλλος Μιχάλης

 

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)