ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Λίγες ημέρες έμειναν μόνο για να ανοίξουν οι κάλπες.

Τα μηνύματα που φθάνουν για την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είναι πολύ αισιόδοξα, καθώς οι συνάδελφοι, ιδιαίτερα δε οι νεότεροι σε ηλικία, αγκαλιάζουν και στηρίζουν το εγχείρημα μας.

Με τη δύναμη και τη συνδρομή των συναδέλφων, η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., με το ανανεωμένο, νεανικό και δυναμικό ψηφοδέλτιό της, στις εκλογές του Σαββάτου 19 Μαρτίου, θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

Η νίκη όμως για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Η νίκη της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. θα αποτελέσει το όχημα για να οδηγήσουμε τον κλάδο στη νέα εποχή με όραμα, σχέδιο, συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, κυρίως όμως με διαφάνεια, εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας του συλλόγου και ενότητα.

Έγκαιρα, και όχι προεκλογικά όπως συνηθίζεται, έχουμε καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής μας για την επόμενη τριετία και τους στόχους που έχουμε βάλει. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη ή ‘στον Θεό’, τον οποίο διάφοροι παλαιάς κοπής συνδικαλιστές επικαλούνται τώρα τελευταία.

‘Scripta manent’, όπως έλεγαν και οι Λατίνοι, και οι δικές μας προτάσεις είναι κατατεθειμένες δημόσια, με συγκεκριμένο κοστολόγιο και πλαίσιο εφαρμογής.

Η προσπάθεια μεταρρύθμισης του κλάδου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συναντά και θα συναντήσει στο μέλλον αντιδράσεις από κατεστημένα συμφέροντα, από ανθρώπους που ποντάρουν στην ακινησία, με όσους εκμεταλλεύονται την δύσκολη συγκυρία για να αισχροκερδήσουν σε βάρος, νέων κυρίως, συναδέλφων.

Για αυτό το λόγο έχει σημασία η κάλπη να βγάλει την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. όσο γίνεται πιο ισχυρή, με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία. Για να μπορεί, χωρίς δεσμεύσεις από άλλους και χωρίς να εξαρτάται από κανένα τρίτο, να εφαρμόσει με άνεση το πρόγραμμά της.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες. Κάθε ψήφος είναι κρίσιμη και χρήσιμη. Κάθε ψήφος όμως σημαίνει και ευθύνη. Ευθύνη για τον καθένα και την καθεμία χωριστά, ευθύνη για τον κλάδο συνολικά, ευθύνη για το μέλλον των παιδιών μας. Ευθύνη, καθώς το δίλημμα είναι φυγή προς τα μπρος με σχέδιο και γνώση ή στασιμότητα, έλλειψη σχεδίου, ανυπαρξία προγράμματος και συνδικαλισμός παλαιάς κοπής…..

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., ως πρώτη δύναμη, την επομένη των εκλογών θα αγκαλιάσει όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την παραταξιακή τους προτίμηση. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν είναι εχθρός. Τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ…

Για την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Μιχάλης ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)