Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

kalpi_ekloges_454x280Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οδεύουμε προς τις εκλογές της 19ης Μαρτίου 2016 μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερο κλίμα εξελίξεων και μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο γενικότερα.

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα, ο Δικαστικός Επιμελητής καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα νέο φορολογικό, ασφαλιστικό και επαγγελματικό περιβάλλον, προκειμένου να διασφλίσει τα προς το ζην.

Ο συνδυασμός των αυξημένων εισφορών και φόρων με την ήδη συρρικνωμένη και συνεχώς φθίνουσα επαγγελματική ύλη, η αντιμετώπιση της συσσώρευσης της σε μια μικρή «ολιγαρχία» δικαστικών επιμελητών και τέλος η εφαρμογή της προείσπραξης των αμοιβών μας στην πράξη, θα αποτελέσουν, κατά την άποψή μου, το επόμενο χρονικό διάστημα την απόλυτη ΠΡΟΚΛΗΣΗ για την διοίκηση του κλάδου.

Ευλόγως λοιπόν γεννούνται τα ερωτήματα:

Τι κάνουμε για όλα αυτά;

Υπάρχουν λύσεις;

Και αν ναι…… έχουμε την διάθεση και θέληση να τα επιλύσουμε;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. έχουμε και ΔΙΑΘΕΣΗ και ΘΕΛΗΣΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ΟΡΑΜΑ και ΣΤΟΧΟΥΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Πρόθεση μας είναι μέσα από διαφανείς και ριζοσπαστικές διαδικασίες, μέσα από ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο να θωρακίσουμε τον κλάδo μας από πρακτικές και συμπεριφορές που δεν τιμούν κανέναν μας.

Η συσσώρευση της επαγγελματικής ύλης σε μια μικρή «ολιγαρχία» Δ.Ε, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την υλοποίηση του άρθρου 139 παρ. 2 για ίση κατανομή της ύλης των Τραπεζών και του Δημοσίου, σε συνδυασμό με το άρθρο 51 του Κ.Δ.Ε.(μέρισμα).

Πρόταση δημιουργίας WEB εφαρμογής για το άρθρο 139 παρ. 2 έχει ήδη επεξεργαστεί η παράταξη, χωρίς αυτό να σημάνει ότι δεν επιδέχεται αλλαγές ή βελτιώσεις.

Η συρρίκνωση του όγκου των δικογράφων μπορεί να αντιμετωπιστεί με την διεκδίκηση νέας επαγγελματικής ύλης.

Μοναδικό μας όπλο μας σ΄ αυτήν την διεκδίκηση είναι το πτυχίο Νομικής (κάποιοι ακόμα και σήμερα το πολεμούν) και με σύμμαχο την Ευρωπαική Επιτροπή για την απόδοση της δικαιοσύνης (CEPEJ) που θέλει τον Ευρωπαίο Δ.Ε. να απολαμβάνει νέες δραστηριότητες και αρμοδιότητες όπως: διαπιστωτικές πράξεις και εξωδικαστικό συμβιβασμό, καταγραφή και αναφορά αποδεικτικών στοιχείων, φιλικό διακανονισμό, ανάληψη χρεών, διαμεσολάβηση, μεσεγγύηση, σφράγιση, αποσφράγιση & απογραφή πτωχευτικής περιουσίας, επικυρώσεις αντιγράφων κ.ά, το μέλλον φαντάζει λίγο πιο αισιόδοξο.

—-Η προείσπραξη των αμοιβών μας, έτσι όπως αναγράφεται σε κάθε έκθεση και η οποία αποτελεί φορολογικό στοιχείο σε συνδυασμό με το νέο ΦΕΚ των αμοιβών μας, είναι μια πολύ σημαντική ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ και ΕΠΙΤΥΧΙΑ του κλάδου μας, αλλά για να μην μείνει γράμμα κενό θα πρέπει να εξασφαλιστεί με μια εφαρμογή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΜΟΙΒΩΝ.

-Δίκαιες και στοχευμένες φοροαπαλλαγές μπορούν να διεκδικηθούν από το Υπουργείο Οικονομικών π.χ. επαγγελματικό αυτοκίνητο, αφού είμαστε από τα λίγα επαγγέλματα, αν όχι το μοναδικό, που τα εισοδήματά μας είναι όλα δηλωμένα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι όλοι οφείλουμε να προσέλθουμε στις εκλογές αυτές και να ψηφίσουμε τον καλύτερο, αυτόν που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του παρελθόντος, να προωθήσει την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του κλάδου μας και να καταστήσει το Δ.Ε. ισότιμο μέλος της Ελληνικής και της Διεθνούς Νομικής Κοινότητας.

Η ΨΗΦΟΣ αυτή είναι μια ψήφος ΕΥΘΥΝΗΣ και η επιλογή είναι μία: ΠΡΟΣΥΔΕ: Η υπεύθυνη δύναμη όλων των δικαστικων επιμελητών, διότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

OΛΥΜΠΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΤΣΟΣ

Η μόνη παρατάξη που νοιάζεται για το αύριο όλων μας είναι η ΠΡΟΣΥΔΕ γι ´ αυτό και χαίρομαι που είμαστε μια παρέα μια φωνή με ένα σκοπό: να κάνουμε το βήμα προς τα μπροστά για ΟΛΟΥΣ μας. Διάφανα, με γνώμονα το συμφέρον όλων μας. Τι έχουμε να μοιράσουμε συνάδελφοι; Ό,τι συμβαίνει μας αφορά όλους. Σκεφτείτε υπεύθυνα και αποφασίστε με ποιους βλέπετε το μέλλον• ποιοι σας εμπνέουν με τη σκέψη και τη δουλειά τους;;;; Είμαστε νέοι με τα ίδια συμφέροντα και προβλήματα. Κοιτάξτε το ψηφοδέλτιο μας. Βλέπετε μεγάλα γραφεία και μεγάλα συμφέροντα, όπως ανέφερε και ένας σύμβουλος του Συλλόγου στην πρόσφατη συνέλευση χωρίς να κατανομάζει κανέναν;;; Γιατί κανένας άλλος δεν ασχολείται με την επιμόρφωση και το πτυχίο που είναι κομβικά σημεία για την εξέλιξη και την αύξηση της ύλης μας ;;;; Ελπίζω σε μας, σε σας, σε όλους μας, ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα επιλέξουμε τους πιο άξιους και ικανούς. ΧΓΜ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)