ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η επιλογή σας να εμπιστευτείτε με την ψήφο σας το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. συνιστά για εμάς την αναγνώριση μιας συλλογικής δουλειάς και ταυτόχρονα το εφαλτήριο για περαιτέρω εντατικοποίηση των προσπαθειών μας, με στόχο την απόλυτη ανατροπή που θα οδηγήσει τον Σύλλογο μας στην έξοδο από την στασιμότητα, τη μιζέρια και την απραξία.

Στις επαναληπτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου σας ζητώ να ολοκληρώσουμε την ανατροπή.

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες θα γίνει αισθητή η διαφορά του τρόπου άσκησης διοίκησης.

Γίνομαι και εγώ δέκτης του «τάχα… δήθεν… προβληματισμού» της απερχόμενης διοίκησης για την δυσκολία ή την αδυναμία που θα προκύψει προκειμένου να ασκήσω διοίκηση με συμβούλιο μειοψηφίας.

Πέρα λοιπόν από την προφανή απάντηση: « είδαμε και σας που είχατε την απόλυτη πλειοψηφία πως διοικήσατε τα 6 τελευταία χρόνια»  σας απαντώ ότι ακόμα και 6 ή 7 συμβούλους να είχε εκλέξει η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε , εγώ θα επεδίωκα, όπως και θα πράξω, τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεργασίες.  Γιατί, πάγια άποψή μου είναι ότι οι εκλεγμένοι στα όργανα είναι απλώς εκπρόσωποι του εκλογικού σώματος και πρέπει να λειτουργούν στη βάση των προγραμματικών θέσεων που παρουσίασαν, έπεισαν και τελικά εκλέχθηκαν.

Σταθερός λοιπόν σ’ αυτή την ιδεολογική μου αρχή, αλλά και στην πεποίθησή μου ότι όλοι οι εκλεγμένοι αγωνιούν και παλεύουν για το συλλογικό συμφέρον είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εισηγήσεων θα χαίρει ευρύτερων αποδοχών και συναινέσεων.

Άκουσα επίσης ότι αν εκλεγώ πρόεδρος,  ο Σύλλογος θα «μεταφερθεί» στη Χαλκίδα. Μα καλά, υπάρχει τσίπα;

 Μιλάνε αυτοί που η παρουσία τους στα γραφεία του συλλόγου ήταν ανύπαρκτη και μηδενική, τείνουν να γιορτάζονται οι οποίες παρουσίες τους ως εθνικές γιορτές. Μιλάνε αυτοί που το τηλέφωνο επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του facebook της ομοσπονδίας αντιστοιχεί σ’ αυτό του προσωπικού τους γραφείου (μην σπεύσετε να το αλλάξετε, υπάρχει screenshot);  Έλεος !!!

Λένε ακόμη πως θέλω να καταργήσω το μέρισμα του άρθρου 51, δεν  είναι όμως έτσι και το ξέρουν  πως ΣΑΣ ΛΕΝΕ για άλλη μια φορά  ΨΕΜΑΤΑ !!!

Είμαι ο μοναδικός που κατέθεσα ολοκληρωμένη πρόταση στην ομοσπονδία για έναν πανελλαδικό εφ’ όλης της ύλης  άρθρο 51, δίκαιο, δημοκρατικό με μικρή συμμετοχή από όλους μας. Πάντα βέβαια υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων, ξεκινώντας πρώτα από όλα από το σύλλογο μας με απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν άπαντες κοινωνοί τις πρότασης, σε κάθε Πρωτοδικείο, σε κάθε Εφετείο, με ανταλλαγή απόψεων οι οποίες αφού καταγραφούν, επεξεργαστούν και συζητηθούν, θα αποφασίσουμε όλοι μαζί.

Και αν δεν γίνει δεκτό πανελλαδικά μπορεί να υλοποιηθεί στο δικό μας Σύλλογο μόνο.  Στο χέρι μας είναι. !!!

Συνάδελφοι,  εγώ δεσμεύομαι ότι η παρουσία μου στα γραφεία του Συλλόγου θα είναι καθημερινή.

Θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα  ότι η απόσταση των 63 χλμ. από  Χαλκίδα έως την οδό Καποδιστρίου αρ 24   θα φαντάζει πολύ μικρότερη από αυτήν των 600 μέτρων από την οδό Πειραιώς αρ 1 έως  Καποδιστρίου αρ 24.

Επιδίωξη μου  είναι ο Σύλλογος να λειτουργεί και κατά τις απογευματινές ώρες, δηλαδή κατά το ωράριο λειτουργίας μας από τις 07:00 το πρωί έως 19:00 το βράδυ πάντα με την βοήθεια των εκλεγμένων όλων των παρατάξεων και εδώ θα τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους.

Θα σταθώ λίγο και στην κριτική για απατηλές υποσχέσεις.

Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι οι εκλεγμένοι με την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στον Σύλλογο δεν θα εισπράττουν τις αποζημιώσεις που προβλέπονται για τις θέσεις του Προέδρου, του Γραμματέα και του Ταμία και ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε δράσεις όπως η κάλυψη των εξόδων συνεργασίας με νομικό σύμβουλο και τεχνικό  σύμβουλο  σε θέματα πληροφορικής.

Αντίστοιχα το πρόγραμμα τους αναφέρεται σε ΠΡΟΣΛΗΨΗ νομικού συμβούλου και  πτυχιούχου πληροφορικής. Σε ποιους απευθύνονται; Που θα βρεθούν τόσα χρήματα; και ποιοί θα επιβαρύνονται;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και συνείδηση των υποχρεώσεων που συνεπάγεται η θέση του Προέδρου του Συλλόγου.

Πιστέψτε με, αν αμφέβαλα έστω και για μια στιγμή ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα αυξημένα καθήκοντα που απορρέουν από μια τέτοια θέση, εξ αρχής δεν θα είχα θέσει υποψηφιότητα. Δώστε μου την ευκαιρία να το αποδείξω!

Τέλος απευθύνω μήνυμα, συνεργασίας και συμπόρευσης προς όλους, με οδηγό πάντα τη διαφάνεια,  τη λογοδοσία,  την εποπτεία, τη συλλογικότητα  και την αποτελεσματικότητα.

 Μπορούμε να συνυπάρξουμε!!!

 Μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις!!!

 Μπορούμε να συμπορευτούμε!!!

Στις 30 Μαρτίου σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας.

Σας καλώ να γίνετε κομμάτι της πιο αισιόδοξης και δημιουργικής ανατροπής που τόσο πολύ  έχει ανάγκη ο Κλάδος.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Με εκτίμηση

Νίκος Αντωνίου

Πέτρος Ανδρόνικος

Νίκο,
Το προηγούμενο Σάββατο η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. έδωσε την κρισιμότερη μάχη της στην συνδικαλιστική ιστορία των Δικαστικών Επιμελητών, μία μάχη που θα έκρινε την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου που πρεσβεύει η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και τα νέα στελέχη της από το τέλμα και την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος με την παρούσα διοίκηση.
Σε αυτήν την πρώτη μάχη μεγάλη μερίδα των συναδέλφων στάθηκε με την ψήφο της στο πλευρό της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και των υποψηφίων της, με αποτέλεσμα να κερδηθεί η μάχη αυτή, στερώντας την απόλυτη πλειοψηφία από την παρούσα διοίκηση.
Το επόμενο Σάββατο στη δεύτερη και καθοριστική μάχη πιστεύω ακράδαντα ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων θα εκφράσει και πάλι την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο σου και θα σε επιλέξει για να ηγηθείς του κλάδου.
Με την ανάδειξη σου στην ηγεσία του κλάδου και τις ισορροπίες που προέκυψαν από το προηγούμενο Σάββατο είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση που θα προκύψει θα εργαστεί με περισσότερη συλλογικότητα και δημοκρατικότητα προς όφελος των συναδέλφων και του κλάδου γενικά, κάτι το οποίο απουσιάζει όταν από τις εκλογές προκύπτουν απόλυτες πλειοψηφίες, γεγονός που το διαπιστώσαμε με τον τραγικότερο τρόπο τα τελευταία στείρα χρόνια.
Γνωρίζοντας τις ικανότητες σου, θα κληθείς να τις επιστρατεύσεις, όχι μόνο για να δικαιώσεις την εμπιστοσύνη που θα εκφράσουν στο πρόσωπο σου όσοι σε τιμήσουν με την ψήφο τους, αλλά και για να σε εμπιστευτούν και όσοι επιλέξουν διαφορετικά, ώστε να γίνεις ο Πρόεδρος όλων των Δικαστικών Επιμελητών, χωρίς συνδικαλιστικές ταμπέλες.
Στις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, η συσπείρωση των εκπροσώπων του κλάδου και η συλλογική εργασία τους αποτελεί μονόδρομο για την πρόοδο του κλάδου σε όλα τα επίπεδα, γεγονός το οποίο πιστεύω ότι με την εκλογή σου, από ευχή θα γίνει πραγματικότητα..
Πιστεύοντας για άλλη μία φορά ότι διαθέτεις όλα τα εχέγγυα ώστε να ηγηθείς του κλάδου σου εύχομαι καλή επιτυχία.
Πέτρος Α. Ανδρόνικος

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Νίκο μου, σε λίγες μέρες είμαι σίγουρη ότι θα είσαι Πρόεδρός μας, γιατί το αξίζεις να είσαι, η διαφορά στον τρόπο που θα διοικήσεις θα εκτιμηθεί απ’ όλους τους συναδέλφους, ακόμη κι απ’ αυτούς που ψήφισαν άλλες παρατάξεις. Είσαι ο μόνος που μπορεί να ενώσει, να ομαδοποιήσει, να διοικήσει δημοκρατικά και με διαφάνεια και να εφαρμόσει το πρόγραμμά μας προς όφελος όλων ανεξαιρέτως κι όλοι εμείς θα είμαστε αρωγοί σ’ αυτή σου την προσπάθεια! Σε καμία σύγκριση ο «αντίπαλός» σου δεν υπερτερεί! Ούτε σε ηλικία, ούτε σε χαρακτήρα, ούτε σε ικανότητες, ούτε σε έργο (το απέδειξε άλλωστε 9 χρόνια τώρα), ούτε σε πρόγραμμα, ούτε σε όραμα, ούτε σε θέληση, ούτε στον τρόπο σκέψης, ούτε, ούτε…. Άλλωστε, το παραδέχονται και οι ίδιοι οι υποψήφιοί του και ίσως ενδόμυχα να ελπίζουν να είσαι Πρόεδρος για να τ’ αλλάξεις όλα και για να υπάρξει ελπίδα! Είμαι υπερήφανη που δεν πέφτεις στο επίπεδό τους και αναφέρομαι στο χθεσινό τους άρθρο με το οποίο έβαλαν μπόλικη λάσπη στον ανεμιστήρα….Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, μια παράταξη που δηλώνει με έπαρση ότι ήδη έχει κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται σε κρίση πανικού και πολώνει το κλίμα…..ή μήπως μπορώ?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)