ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμο έξω

449546_toksoκ.κ. Συνάδελφοι,

Καλούμαστε σε λίγες ημέρες να επιλέξουμε τη νέα ηγεσία του Κλάδου για την επερχόμενη τριετία. Την ηγεσία που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της διασφάλισης, προστασίας των υπαρχόντων και την διεκδίκηση των νέων αλλά απαιτούμενων για τη διασφάλιση της επιβίωσης του Κλάδου.

Όπως παρατηρείτε δεν χρησιμοποιώ τον όρο κεκτημένων αλλά τον όρο υπαρχόντων καθώς επίσης χρησιμοποιώ τον όρο επιβίωση και όχι διαβίωση. Δυστυχώς, αν και δεν μου αρέσουν είμαι υποχρεωμένος να τις χρησιμοποιήσω και τις δύο, αφού η συστημική επίθεση που δέχεται ολόκληρη η κοινωνία δεν μας αφήνει αλώβητους.

Καλούμαστε λοιπόν, όλοι να επιλέξουμε μεταξύ των καλυτέρων και όχι των αρεστών. Η ψήφος δεν είναι καλή ή κακή. Είναι καλύτερη ή χειρότερη. Είναι συγκριτικό μέγεθος. Κανείς δεν είναι τέλειος αλλά κάποιος είναι καλύτερος από τους άλλους.

Με βάση αυτό το δίλλημα πρέπει να δούμε τι προτείνει εις έκαστος αλλά και τι έχει προσφέρει η κάθε παράταξη στο συνδικαλιστικό της βίο.

Αν κοιτάξουμε λίγο την προσφορά στον Κλάδο τα πράγματα είναι μάλλον άδικα για τις αντίπαλες παρατάξεις της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. Ανεξάρτητα αν φιρφιρίκοι, τσαπερδόνες, περισπούδαστοι και πάνσοφοι παλιοί συνδικαλοπατέρες (έχοντες την απόλυτη και βαθιά ενημέρωση) τιτιβίζουν πολλά και διάφορα, όλοι γνωρίζετε ποιος πέτυχε το Προεδρικό Διάταγμα, το πτυχίο νομικής , την αύξηση της ύλης (καταλογιστικές πράξεις, διοικητικά δικόγραφα) , αποκλειστικότητα της ηλεκτρονικής επίδοσης, θυροκολλήσεις στην εξώθυρα, αμοιβές του ΚΕΔΕ και… και… και… Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.!!! Θα αναρωτηθείτε έγιναν όλα καλά;; Η απάντηση είναι προφανής. Όχι. Αυτό όμως δεν μειώνει κατ’ ελάχιστον τις επιτυχίες και την θωράκιση του επαγγέλματος.

Από πού φαίνεται η θωράκιση; μα από το ΦΕΚ των αμοιβών της 30ης Οκτωβρίου 2015 αλλά και από το νέο ΦΕΚ της 15ης Μαρτίου 2016. Παρά την αδυσώπητη και ανελέητη επίθεση που δέχθηκε ο κλάδος και οι αμοιβές μας από δικηγόρους, δικηγορικούς συλλόγους, Ένωση Τραπεζών, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους οι αμοιβές μας παρέμειναν στο ύψος που έπρεπε να παραμείνουν. Τις ακριβείς επιθέσεις τις μάθατε όλοι μέσω του ενημερωτικού εγγράφου που σας απεστάλη από την ΟΔΕΕ. Aν χρειασθεί θα σας παραθέσουμε και τα ίδια τα έγγραφα όλων όσων εστράφησαν εναντίον μας, εντός της χώρας αλλά και ακόμα και της τρόϊκα στα αγγλικά, για να γίνει απολύτως σαφές τι αποφεύχθηκε χάριν της σοβαρότητος και της αποτελεσματικότητας.

Ας δούμε όμως τι διαλαλούσαν οι λοιπές παρατάξεις: θα μας πετσοκόψουν, θα μας εξαφανίσουν, θα… θα…

Τι έγινε λοιπόν όσο οι υπόλοιποι, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι, έσπερναν την καταστροφή και το θάνατο. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΥΛΑΓΑΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. Κάποιοι δεν συνωστίζονταν στα γραφεία του Συλλόγου να παζαρεύουν τις άδειες με ψήφους, κάποιοι δεν έσπερναν το αφιόνι του διχασμού μεταξύ των συναδέλφων, κάποιοι δεν υπόσχονταν πράγματα που ούτε καν γνωρίζουν τι σημαίνουν, κάποιοι δεν έχτιζαν πάνω στην καταστροφή, …. Κάποιοι άλλοι έκατσαν κάτω και έβαλαν ως πρώτιστο στόχο την προστασία του Κλάδου. Έτσι έπεισαν τους αρμοδίους για το ορθόν των απόψεών μας, κάποιοι έδωσαν τα επιχειρήματα και τα όπλα για την ευόδωση της προσπάθειας. Το αποτέλεσμα;;; το τελευταίο ΦΕΚ αμοιβών. Ούτε η διαπραγμάτευση των μαζικών επιδόσεων πέρασε ούτε η τοπική αρμοδιότητα καταργήθηκε ούτε η εκτέλεση μειώθηκε έτσι όπως ζητούσαν οι τράπεζες. Δεν έγινε αποδεκτή ούτε η πρόταση για διαπραγμάτευση των μαζικών επιδόσεων, άσχετα αν μεγάλοι πλην αδαείς και ανερμάτιστοι συνδικαλιστές διαλαλούσαν πως θα μας πάνε την επίδοση στα 20 €. Ακόμα και οι απόψεις των θεσμών (Τρόϊκα) αποκρούστηκαν από τους αρμόδιους φορείς περί διαπραγμάτευσης των μαζικών επιδόσεων ή απελευθέρωσης των επιδόσεων στα νησιά του Αιγαίου για τους δικαστικούς επιμελητές Αθηνών και Πειραιώς. (Άραγε ποιά συμφέροντα εξυπηρετούνται από κάτι τέτοιο και ποιοι συνδικαλιστές ταυτίζονται με αυτά εμπαίζοντας όλους τους μαχόμενους συναδέλφους;;; ). Σίγουρα όχι αυτοί που πραγματικά είναι απέναντι στο νεποτισμό!!! Τι το ‘θελες βρε κορίτσι μου και το ‘γραφες??? Κρίμα είσαι και πτυχιούχος νομικής.

Βεβαίως υπάρχει και η προσέγγιση των συνολικών ανατροπών. Θα ανατρέψουμε τα πάντα, θα κατακεραυνώσουμε τον παγκόσμιο καπιταλισμό, θα πάρουμε τα θερινά ανάκτορα. Θα διαβάσουμε τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν… και τους μύθους του Αισώπου.

Κλείνοντας κ.κ. συνάδελφοι σας καλώ να αποφασίσετε με βάση την ψυχρή πραγματικότητα, την αλήθεια, το ρεαλισμό αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε ως ένας ολιγομελής Κλάδος. Δημόσιοι λειτουργοί… σαφώς!!! αλλά μην παίζουμε με την φωτιά. Εμπιστευτείτε την ψύχραιμη δύναμη και τις προσγειωμένες απόψεις.

Κλείστε τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού, τις φωνές και τους ψιθύρους της καταστροφής και του ψεύδους. Κρίνετε και υποστηρίξτε πρόσωπα με καθάριες ματιές. Με δίψα για το μέλλον. Ένα μέλλον υγιές, καθαρό, συναγωνιστικό.

Στηρίξτε τους υποψηφίους της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. Στηρίξτε τα νέα παιδιά που θέλουν να έχουν ένα αύριο σύγχρονο και όχι ένα αύριο βγαλμένο από το πιο οπισθοδρομικό χτες. Στο αύριο κρύβονται οι ελπίδες στο χτες οι αναμνήσεις.

Διαλέξτε την ελπίδα. Παλέψτε να μην χαθεί η ευκαιρία της περαιτέρω αναβάθμισης και της κατάκτησης νέων οριζόντων. Μην γίνετε οι νεροκουβαλητές στο μύλο αυτών των ιδιοτελών που σας χρησιμοποιούν για την προσωπική τους ωφέλεια ή αυτήν των παιδιών τους. Αυτών που δεν νοιάζονται για την καταστροφή όσων έχουν με κόπο χτισθεί. Αν βουλιάξει το πλοίο θα πνιγούμε όλοι. Αν σωθεί το επάγγελμα έχουμε ελπίδες να σωθούμε αν όμως χαθεί , χαθήκαμε όλοι. Όπως ακριβώς οι εκτελωνιστές.

Η τύχη του επαγγέλματός μας είναι στα χέρια σας αλλιώς όλοι μαζί θα καταλάβουμε πολύ αργά πως “ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμο έξω”.

 Διονύσης Κριάρης

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)