ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ChooseΜπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Συλλόγου, και σαν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., θα ήθελα να θίξω και να αποσαφηνίσω κάποια θέματα που προβληματίζουν πολλούς συναδέλφους.

Την ευκαιρία και εδώ, για σχολιασμό μου έδωσε και πάλι η Γενική Συνέλευση του Σαββάτου. Και θα ξεκινήσω καυτηριάζοντας την σφήνα εισήγηση εκτός ημερησίας διατάξεως του συναδέλφου κ. Βλάχου, για το ασφαλιστικό. Διαβάστε λοιπόν με τί δόλιο τρόπο “έπαιξαν” εις βάρος της Γενικής Συνέλευσης, εις βάρος των συναδέλφων, αλλά και εις βάρος εσάς που τους χειροκροτούσατε. Ώρα Γενικής Συνέλευσης, 11:00 π.μ., μέχρι να μαζευτούμε και να έχουμε απαρτία 12:00 και βάλε, βάζουνε τώρα τον κ. Βλάχο με την εισήγησή του να φάει καμιά ώρα και βάλε, πήγε η ώρα 13:00, μετά κάτι λιγότερο από ώρα,  ο κ. Πρόεδρος την ομιλία του, πήγε σχεδόν 14:00, και μετά, πάει, έφυγαν οι περισσότεροι συνάδελφοι, στο μέσω της ομιλίας του κ. Χαλκιαδάκη η αίθουσα άδειασε, και βέβαια αυτό ακριβώς ήθελαν. Τώρα γιατί ο κ. Βλάχος, προφανώς επειδή στην σύντομη…… εισήγηση του για το ασφαλιστικό, άρχισε να κάνει αντιπολίτευση στην Ομοσπονδία και στην ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., πράγμα που αν το έκανε ο κ. Πρόεδρος, θα ήταν άκομψο. (ή μάλλον αν θα το ξανάκανε και ο Πρόεδρος μετά [να κατηγορήσει την ΠΡΟΣΥΔΕ και την Ομοσπονδία] θα έπιανε διπλό τόπο). Μάλιστα σε κάποιο σημείο της άσχετης ομιλίας του για το ασφαλιστικό, αναφέρθηκε και σε άτομα που αρθρογραφούν σε ιστοσελίδες, και του απαντώ ευθέως, ναι, εμείς και γράφουμε και ομιλούμε σε Γενικές συνελεύσεις με ύφος και με ευχέρεια “50 καρδιναλίων”, εσείς που σε στημένη εισήγηση, διαβάζοντάς την από γραπτό κείμενο, σε σύνολο 500 λέξεων κάνατε στις 450 σαρδάμ, [που πας ρε κακομοίρη Παπαδόπουλε…….. (που λέει και το ανέκδοτο)].  Τελικά δεν μου απαντήσατε γιατί σε τόσο σοβαρό θέμα, όσο το ασφαλιστικό χασκογελάγατε σαν να σας καθαρίζανε αυγά, ειλικρινά δεν το κατάλαβα, μέχρι την επόμενη στιγμή που μίλησε ο κ. Πρόεδρος.

Τότε κατάλαβα……, γελούσατε γιατί ξέρατε τί θα μας έλεγε ο Πρόεδρος. Και εγώ πραγματικά γέλασα με αυτά που άκουσα.

 Όλα  όσα έκανε ο Σύλλογος ήταν δεδομένα, επιτυχημένα, ολοκληρωμένα, απλά τέλεια. Έτσι χωρίς αιτιολογίες και επιχειρήματα. Έτσι τα βάπτισε και μάλιστα αυτός που κρινόταν σ’ αυτήν την Γενική Συνέλευση. Με την απάντηση για το άρθρο 51 γέλασα πάρα πολύ, έφαγε και την σχετική “τάπα” από τον υποψήφιο Πρόεδρο του Συλλόγου με την παράταξη της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. Μιχάλη Κανέλλο, με ντοκουμέντα, και με αποδείξεις. Επίσης γέλασα πάρα πολύ με το ΑΟΡΑΤΟ πρόγραμμα και στόχους σας, που ο Αρχηγός της παράταξης “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΕ” δεν μας τους είπε, για να μην μας κουράσει……., (καλοσύνη του, ίσως μας τους πεί μετά τις εκλογές), επίσης σαν παράταξη, δεν εξέδωσαν και κανά φυλλάδιο, να το διαβάσουμε, άρα είναι όντως μιά πρωτοποριακή συνδικαλιστική οργάνωση η πρώτη στα ελληνικά χρονικά που κατεβαίνει σε εκλογές με κρυφούς στόχους, κάτι σαν την kinder έκπληξη” ένα πράγμα. 

Επίσης Γέλασα με τον λόγο του κ. Προέδρου, όταν σε πλειοψηφία μέσα στον Σύλλογο κατηγορεί την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. και την Ομοσπονδία, που δεν υλοποίησε τίποτε τα χρόνια της Προεδρίας του.  Είναι σαν να οδηγεί αυτοκίνητο στην Αθηνών-Κορίνθου, να τρακάρει μόνος του, και να κατηγορεί για το ατύχημα, αυτοκίνητο που κινείται στην Αθηνών- Λαμίας !!!!  Ή πιό απλά σαν να παίζεις μόνος σου τρίλιζα και να χάνεις συνεχώς…..!

Επίσης γέλασα που δεν του άρεσε που τα Όργανα του κλάδου δεν συνεργάζονται και τόσο καλά, όταν πολύ καλά γνωρίζει ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος του “ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ”, μεταξύ Συλλόγου και Ομοσπονδίας, και το κυριότερο για να υπάρχει συνεργασία, πρέπει να καταθέτει ο Σύλλογος και κάποιες προτάσεις. Με “0” (ΜΗΔΕΝ) προτάσεις, τί συνεργασία να υπάρξει ?

Για τις αποχές, τις γιαλαντζί άδειες του Συλλόγου, την κατάντια του Συλλόγου σε μικρομάγαζο ρουσφετιών, και συλλογής ψήφων, για τις “Αλήθειες” που μας λένε, για τις κολοτούμπες, για …για …. δεν τα ξαναλέω. Ειλικρινά ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ και διαβάστε τα περσινά άρθρα είναι το ίδιο επίκαιρα, γιατί δεν χαμπαριάζουν με τίποτα, εμείς τους βγάζουμε τα λάθη και τα άπλυτα τους στην φόρα και αυτοί τον χαβά τους.

Εξάλλου γνωμικό αναφέρει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.

Αλλά το έχω ξαναπεί. Τα συμφέροντα που εξυπηρετείτε διαρκώς θα σας εκθέτουν.

Τώρα θα ασχοληθώ με ποιό σοβαρά θέμα, θέματα που θα απασχολήσουν τον κλάδο, ήτοι με το τετραζωνικό σύστημα χρεώσεων το ηλεκτρονικό βιβλίο, και την προείσπραξη.

Όντως είναι θέματα που βλέπουν οι συνάδελφοι για πρώτη φορά, είναι θέματα που θέλουν βασική γνώση τεχνολογίας και υπολογιστή, θέματα που φοβούνται οι συνάδελφοι, και θέματα για τα οποία κυκλοφορεί πολύ σπέκουλα και ράδιο αρβύλα.

Μάλιστα για να δουν όλοι οι συνάδελφοι πιό βατά και σφαιρικά τα παραπάνω θέματα, ας ξεκινήσουμε ανάποδα από το τέλος και ας φτάσουμε στην αρχή, χρησιμοποιώντας την μαιευτική και επαγωγική φιλοσοφική μέθοδο του Σωκράτη.

(Τώρα είμαι σίγουρος ότι αύριο θα αλλάξουν οι άλλες παρατάξεις δύο λέξεις πάνω κάτω και θα μου παρουσιάζουν την προείσπραξη για δικό τους σχέδιο. Αλλά, ας είναι, αν είναι για το καλό του κλάδου).

Στην εποχή της κρίσης όλοι μας θέλω να πιστεύω, και όπως άκουσα όλες οι παρατάξεις επιθυμούν την προείσπραξη, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν θα υπήρχε τίποτε καλύτερο από το να πληρωνόμασταν αμέσως μόλις κάναμε την επίδοση ή την επόμενη ημέρα το πολύ. Αυτό θα έκανε την ζωή μας πολύ ευκολότερη, θα αναβάθμιζε το επάγγελμά μας, τα συλλογικά όργανα, τα οποία θα έκαναν τις κρατήσεις που τους αναλογούν αμέσως, θα εξαφάνιζε τον αθέμιτο ανταγωνισμό αμέσως, καθώς δεν θα μπορούσε να παζαρέψει την αμοιβή του ο οποιοσδήποτε, θα εφαρμοζόταν το 51 πραγματικά, με παρακράτηση στην πηγή, και μάλιστα με κάποια διαβάθμιση, (ας κρατά ο Σύλλογος το 50 % της νόμιμης αμοιβής πάνω από τις 2 – 3.000 επιδόσεις, και άσε τον άλλο να κόψει μετά όσα πιστωτικά θέλει, “πέθανε …..”). Η πληρωμή μπορεί να γίνεται είτε στον τραπεζικό λογαριασμό μας, είτε σε προπληρωμένη κάρτα, αν κάποιος έχει προβλήματα με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Μάλιστα είναι στην απόλυτη δική μας ευχέρεια να αποφασίσουμε αν θέλουμε ή όχι να παρακρατείτε ο φόρος μας και οι ασφαλιστικές μας εισφορές από την ανάλογη αμοιβή μας. (Μένει να δούμε τι θα γίνει και το ασφαλιστικό και το φορολογικό, και στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μιά παρέμβαση. Καμία παράταξη και κανένας συνδικαλιστής δεν ευθύνεται για το ασφαλιστικό και για την υψηλή φορολόγησή μας, είναι λάθος κυβερνητικής τακτικής και χειρισμών, και απόρροιες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε).

Στο δημόσιο τώρα που είναι δύσκολο στις μέρες μας να προπληρώνει, η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. έχει πρόταση να συμψηφίζεται η αμοιβή μας με οφειλές που θα έχουμε έναντι των εφοριών ή των ασφαλιστικών μας ταμείων και μάλιστα να προτιμούνται (άρθρο 139) για συνεργασία με το Δημόσιο οι συνάδελφοι που χρωστούν στην Εφορία και στα Ταμεία, για να υπάρχει αξιοπρέπεια και ισοτιμία μεταξύ όλων μας, ακόμα αντί να δουλεύεις τον δικηγόρο και να ανοίγεις το πορτοφόλι σου να πληρώσεις ΦΠΑ, θα μπορείς να κάνεις 30 επιδόσεις του Δημοσίου και να το πατσίζεις με εργασία. Και εδώ υπάρχουν σαφώς και πολλές άλλες χρήσιμες ιδέες που χρήζουν περισσότερης διερεύνησης.

Ωραία κάναμε την επίδοση και την επόμενη θα πληρωθούμε το Χ ποσό. Τώρα ερχόμαστε στο δεύτερο στάδιο το πώς γίνεται αυτό. Για την προείσπραξη ο εντολέας δικηγόρος – τραπεζα – δημόσια υπηρεσία – ιδιώτης, θα καταχωρεί σε μία φόρμα ηλεκτρονική της Ομοσπονδίας τα ονοματεπώνυμα των διαδίκων την περιοχή που θα γίνει η επίδοση (άρα την ζώνη την οποία το σύστημα θα αναγνωρίζει αυτόματα και θα βγάζει και την τιμή), το είδος του δικογράφου, και τον δικαστικό επιμελητή ή την εταιρεία που θα το επιδώσει. Η φόρμα θα αποστέλλει email μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή για τους παλαιότερους ή όσους δεν ξέρουν θα υπάρχει και υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης ή ΦΑΞ, (η τηλεφωνική υποστήριξη μπορεί να γίνει από νέους  Δικαστικούς Επιμελητής, για την συμπλήρωση του εισοδήματός τους ή σε συνδυασμό με την τηλεφωνική υποστήριξη από την εταιρεία που θα υποστηρίζει την βοήθεια στις ηλεκτρονικές υπογραφές, [να πως κουμπώνουν και οι ηλεκτρονικές επιδόσεις και υπογραφές με την προείσπραξη]). Μόλις λάβουμε το email μήνυμα ή την τηλεφωνική κλήση ή ΦΑΞ, μπορούμε α) να  απορρίψουμε την επίδοση, αν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να την κάνουμε για τους “Χ-Ψ” λόγους, β) μπορούμε να την αποδεχθούμε και περιμένουμε το δικόγραφο να το φέρει ή να το πάρουμε από τον πελάτη μας, και γ) να την μεταθέσουμε, αν απευθύνεται σε εταιρεία σε κάποιο από τα μέλη της ή και σε άλλον συνάδελφο που έχουμε στο γραφείο ή είναι εύκαιρος να μας εξυπηρετήσει. Μόλις ο οποιοσδήποτε αποδεχθεί την επίδοση καταχωρείται στην ηλεκτρονική φόρμα με τον αριθμό Μητρώου του (όπα να και το Μητρώο Δικαστικών Επιμελητών) Μετά βεβαίως κάνουμε την επίδοση, και τα μόνα που μένουν είναι να καταχωρήσουμε την ημέρα που έγινε η επίδοση και τον αριθμό της επίδοσης, τα υπόλοιπα στοιχεία είναι καταχωρημένα από τον εντολέα μας. Και ορίστε πως δημιουργήσαμε το ηλεκτρονικό Βιβλίο που πάρα πολλοί συνάδελφοι φοβούνται και δαιμονοποιούν. Δεν γίνεται να πληρωθείς αν δεν γίνουν αυτές οι καταχωρήσεις.  Για να κλείσω αυτή την ενότητα αντίγραφο της έκθεσης θα πρέπει να ψηφιοποιηθεί (σκαναριστεί), και να αποσταλεί στον ηλεκτρονικό φάκελο δικογραφίας που θα έχει ο “Χ” Δικαστής στο “Ψ”  Δικαστήριο. Συνοψίζοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα μπακαλοτεύτερο για να χρησιμοποιήσω μια ευτελή αλλά πρόσφορη λέξη, το οποίο όμως προσίδει κύρος της πράξεως που κάνουμε, διαφάνεια, και έχει και κάποια δουλίτσα παραπάνω, οπότε ας μην διαμαρτύρονται οι εντολείς μας, ότι μια τόσο ποιοτική και υπεύθυνη δουλειά από μέρος των Δικαστικών Επιμελητών είναι ακριβή.

Και τώρα ας περάσουμε στο πιό σοβαρό θέμα που οι άλλες παρατάξεις ξορκίζουν ηλιθιωδώς, και εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά, και φυσικά είναι το φορολογικό. Ναι, ακόμη και εγώ είχα αρκετές ενστάσεις με αυτό το θέμα στην αρχή, όπως και να το κάνουμε όταν ακούς ότι κάνεις την εφορία συνεταίρο, ότι βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα και άλλες τέτοιες ρητορείες, κουμπώνεσαι και αποστρέφεσαι της ιδέας της καταπολέμησης προσέξτε του “αθέμιτου ανταγωνισμού”!!!. Ας αναλύσουμε όμως σοβαρά αυτό το θέμα, και τις όποιες προεκτάσεις του.

Ξεκινώντας θα επαναλάβω ότι καμία παράταξη και κανένας συνδικαλιστής δεν ευθύνεται για την υπερφορολόγηση του κλάδου μας.

Ποτέ των Ποτών και σε καμία χρονική στιγμή και σε καμία περίπτωση, συνδικαλιστική παράταξη ή συνδικαλιστής και σαφώς και συλλογικό μας όργανο δεν πρότεινε ή πέτυχε ή πάλεψε να πετύχει αμοιβές με απώτερο σκοπό την διευκόλυνση της φοροδιαφυγής από τους συναδέλφους. Όλες οι αμοιβές μας έχουν κερδηθεί με αγώνες, και σε πλήρη συμφωνία με τα φορολογικά δεδομένα κάθε εποχής. Εξάλλου η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. έχει πρωτοστατήσει και σε ενημερώσεις συναδέλφων με φορολογικά θέματα. Όλα τα ΦΕΚ αμοιβών, εκδίδονται για να τηρούνται και εννοείτε  περιμένουμε ως κλάδος την πλήρη συμμόρφωση των συναδέλφων. Τώρα αν σε κάποιους αρέσει το σπορ της φοροδιαφυγής είναι δικό τους θέμα, εμείς όμως σαν παράταξη δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε τέτοιο θέμα, ας το κάνουν με δική τους ευθύνη. Η έκθεση επίδοσης ως φορολογικό στοιχείο μας καλύπτει από την φορολογική παράβαση της έκδοσης τιμολογίου επιτόπου όταν γίνεται η πράξη – η παροχή της υπηρεσίας μας.

Και το ξαναλέω για να γίνω κατανοητός η πρόταση για τον αθέμιτο ανταγωνισμό της ΠΡΟΣΥΔΕ, είναι μια πρόταση σοβαρή πλήρως εναρμονισμένη και με το φορολογικό καθεστώς που επικρατεί στις μέρες μας. Δηλαδή τί μας λένε οι μεγαλοσυνδικαλιστές ότι με το παλαιο ΦΕΚ επιτρέπεται να φοροδιαφεύγουμε, ενώ με το τετραζωνικό απαγορεύεται ?

Ηλιθιότητες στο τετράγωνο.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, ξέρω ότι ο καθένας βλέπει τον κόσμο μέσα από το δικό του γραφείο. Γιαυτό θα σας θέσω τις εξείς ρητορικές ερωτήσεις: Εν μέσω capital controls θεωρείτε ότι κυκλοφορεί πολύ μετρητό για να πληρώνεται κάποιος κάτω από το τραπέζι ? (εδώ το μέρισμα 250 € Χ 2 δεν μπόρεσε ο Σύλλογος να μας τα δώσει μετρητά). Το να μην κόβεις τιμολόγιο και να μην εισπράττεις ΦΠΑ άρα το να είσαι φθηνότερος κατά κάτι ευρώ δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός ? Κυριότερο σε 2 με 3 χρόνια πώς τα βλέπετε τα πράγματα θα κυκλοφορεί μετρητό ? Θα συμφέρει τον Δικηγόρο που θα θέλει έξοδα να σας πληρώνει χωρίς τιμολόγιο ? Οι ιδιώτες λέτε να σκορπούν μετρητά με την ευχέρεια που έκαναν κάποτε ? Εδώ κόβουμε τιμολόγια και μένουμε απλήρωτοι και πληρώνουμε και το ΦΠΑ από την τσέπη μας, και θα πληρωθεί κάποιος που δεν θα κόψει ?

Επίσης σοβαρότατο μήπως δίνεις αέρα, και πάλι στους μεγαλοεπιμελητές να συνεχίσουν το φαγοπότι εις βάρος σου, μήπως αυτό φοβούνται ? Μήπως κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς ?

Ας δούμε και την σοβαρότερη παράμετρο, θέλετε προείσπραξη αλλά δεν θέλετε να τα βλέπει η εφορία? ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Εφόσον οι φόρμες θα είναι ηλεκτρονικές και συγκεντρωμένες στα συλλογικά όργανα, που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι αρμόδιοι οικονομικοί φορείς θα μπορούν να κάνουν έλεγχο στον καθένα μας ανά πάσα στιγμή. Επίσης είναι κατανοητό ότι παλαιό ΦΕΚ και προείσπραξη είναι ανόητο. Άρα οι διχασμένες προτάσεις των άλλων παρατάξεων που θέλουν προείσπραξη αλλά δεν θέλουν διαύγεια να το πώ έτσι, και δεν θέλουν τετραζωνικό σύστημα χρέωσης, ή σας κοροϊδεύουν οικτρά, ή είναι συνδικαλιστικά επικίνδυνοι και θα σας παρασύρουν σε νέες επικίνδυνες  περιπέτειες.

Επίσης τότε με την τρόικα, στην φουρτούνα, δεν είδα κανένα άλλον συνδικαλιστή να ξέρει να κάνει κουπί με το παλαιό ΦΕΚ αμοιβών, βάλανε τα σωσίβια και περιμένανε την ΠΡΟΣΥΔΕ να τους σώσει, τώρα στην μπουνάτσα που ξεφυτρώσανε πάλι αυτές οι βαρκούλες ?

Εδώ δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε και να βάλουμε στην Α ζώνη περιοχές ασχέτου χιλιομετρικών αποστάσεων π.χ. το Κερατσίνι και το Πέραμα που είναι φτωχογειτονιές, και που τώρα είναι στην Β ζώνη, τί δηλαδή ζητάμε να γίνουμε φθηνότεροι και δεν το μπορούμε, το έκλεισε τρόικα και το Υπουργείο αυτό το θέμα, και εσείς τάζετε παλαιό ΦΕΚ και παλαιές αμοιβές ?

Ας ξεκαθαρίσουμε πραγματικά τί θέλουμε. Με αγώνες θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πιό δίκαιο σύστημα φορολόγησης, με φοροαπαλλαγές, συμψηφισμό εργασίας και φόρου ή ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

Από την άλλη μεριά λάβετε υπόψη σας ότι θα υπάρχει ένα σεβαστό μέρισμα (άρθρο 51) για όλους μας, σε τριμηνιαία βάση, (το οποίο χωρίς σίγουρα να ξέρω, πρέπει να είναι και αφορολόγητο !!!)  θα μπορούμε να χρηματοδοτούμε ομαδικά ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα, θα υπάρχει μοίρασμα εργασιακής ύλης στις πηγές ύλης που θα εμπίπτουν στο (άρθρο 139), άρα θέλω να πιστεύω ένα στοιχειώδες επίπεδο δουλειάς για όλους, θα υπάρχει, και θα διώξει το άγχος της καθημερινότητας. Και φυσικά η προείσπραξη, θα μας απαλλάξει από το άγχος της είσπραξης των αμοιβών μας και πολύ περισσότερο από τα φέσια που κατά καιρούς τρώμε. Πολύ περισσότερο θα εκλείψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και θα πάψουν να υπάρχουν μεγαλοεπιμελητές και τα τσιράκια τους. Ας το πάρουν απόφαση θα υπάρχουν μόνο συνεργάτες με όλη την βαρύτητα της λέξεως “συνεργάτης”.

Αυτός είναι ο μελλοντικός κόσμος του Δικαστικού Επιμελητή που οραματίζεται η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. με πρόγραμμα, με στόχους, με σχέδιο, με προτάσεις αναρτημένες στο διαδίκτυο και με ανθρώπινο δυναμικό άξιο, άφθαρτο και υπεύθυνο να το υλοποιήσει, και καλούμε όλους τους συναδέλφους στις επερχόμενες εκλογές να το κρίνουν να το πιστέψουν και να μας υποστηρίξουν, για να μπορέσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Πέτρος Μακαριάδης

Πολύ καλές προτάσεις, ηλεκτρονικός έλεγχος και κεντρική διαχείρηση, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να πατάξουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό και να δείξουμε στην κοινωνία και στους άλλους κλάδους του νομικού κόσμου ότι εκσυγχρονιζόμαστε, ότι έχουμε συλλογικά βούληση να πάμε το επάγγελμά μας μπροστά και να το απαλλάξουμε από παθογένειες, κουτοπονηριές και λαμογιές που μόνο λίγους εξυπηρετούν και εκθέτουν τον κλάδο συνολικά, απαξιώνοντάς τον και κάνοντας κακό έν τελεί σε όλους μακροπρόθεσμα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)