ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

image1Η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. είναι η μόνη παράταξη, που είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό, βλέποντας τις ανάγκες της νέας εποχής, και τις προκλήσεις της.

Έχοντας συνεχή επαφή με συναδέλφους μας από όλο το κόσμο, συζητώντας τις αλλαγές που έχουν έλθει κυρίως στην Ευρώπη πάνω στο επάγγελμά μας, αλλά και με συνεχείς επαφές με φορείς και εκπροσώπους όμορων χώρων του λειτουργήματος μας, άρχισε από νωρίς να βλέπει έξω από τον μικρόκοσμο της Ελλάδας και να προσπαθεί να είναι έτοιμη για την προσαρμογή του σύγχρονου Έλληνα Δικαστικού Επιμελητή στην νέα Ευρωπαϊκή – Κοινοτική Νομοθεσία, και ταυτόχρονα στην νέα ηλεκτρονική εποχή.

Ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διονύσης Κριάρης είχε αρχίσει επί των ημερών του, με πολύ ενθουσιασμό και ζήλο να προετοιμάζει τον δρόμο του Έλληνα Ευρωπαίου Δικαστικού Επιμελητή, σ’ αυτό το έργο, δυστυχώς οι υποστηρικτές ήταν λίγοι και καλοί, θα πώ, αλλά και πάλι λίγοι. Σίγουρα η προσπάθεια του ήταν μπροστά από την εποχή της, και σίγουρα οι ριζικές αλλαγές πάνω στο επάγγελμά μας, δεν αρέσουν σε κανένα μας. Όμως οι σωστοί ηγέτες πρέπει πάντα να προετοιμάζουν τον δρόμο για το μέλλον, όποιο και αν είναι αυτό το μέλλον (καλύτερο ή χειρότερο), και με οποιοδήποτε κόστος (προσωπικό ή παραταξιακό). Προς όφελος του κλάδου μας τα σημάδια που χάραξε για τον Δικαστικό Επιμελητή του τότε, είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα και χρησιμεύουν ως μπούσουλας για εμάς τους νεότερους.

Οι λογικές των άλλων παρατάξεων είναι πάντα διαχρονικές και προβλέψιμες “δεν το γνωρίζουμε – δεν μπορούμε να επέμβουμε ή να εκφέρουμε καμία γνώμη” άρα το αγνοούμε ή πολύ χειρότερα το πολεμάμε!. “Δεν το κατανοούμε” γιατί τώρα να μπαίνουμε σ’ αυτή την διαδικασία, καλά είμαστε όπως είμαστε τώρα, όπως είμασταν τόσα χρόνια, γιατί να πειραματιζόμαστε, με καινούργια πράγματα?

Αφού αποδεδειγμένα επί σειρά ετών αυτή είναι η τακτική και η φιλοσοφίας σας πάνω στην άσκηση του επαγγέλματος του Δικαστικού Επιμελητή, τότε γιατί ζητάτε εναγωνίως την ψήφο των συναδέλφων μας?

Υπάρχει ουσιαστικώς λόγος ποιός θα είναι Πρόεδρος στον Σύλλογο ή στην Ομοσπονδία, αν ο ρόλος τους θα είναι απλά διαχειριστικός? Δηλαδή Συνδικαλιστικά γιατί παλεύουμε, για το ποιός θα οργανώνει τους καλύτερους ετήσιους χορούς, κοπές πίτας, εκδρομές και διάφορες άλλες εκδηλώσεις?

Δυστυχώς φαίνεται να μην έχετε τα προσόντα για κάτι παραπάνω πλην των προαναφερθέντων, αν και σαφώς και σε αυτά υπολοίπεσθε κατά πολύ της ΠΡΟΣΥΔΕ.

Τί όπλα έχει στην φαρέτρα του ο Δικαστικός Επιμελητής του σήμερα?

 Ας αναλογιστούμε ποιά από αυτά είναι επιτεύγματα άλλων παρατάξεων, ποιά είναι της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. και ποιά είναι συλλογικά? (δηλαδή με την πλειονότητα των παρατάξεων). Η απάντηση είναι προφανής.

Τώρα ότι η παράταξη μας έχει ηγετικά στελέχη να μας εκπροσωπούν επάξια σε Υπουργεία, ΜΜΕ και σε συζητήσεις με όμορους χώρους, είναι γνωστό. Επιπλέον ποιά παράταξη μπορεί πραγματικά να αναδείξει τον Δικαστικό Επιμελητή ως Νομικό Επιστήμονα, ποιοί έχουν δημοσιεύσει πληθώρα νομικών συγγραμμάτων, άρθρων, προτάσεων, έχουν προκαλέσει νομικές γνωματεύσεις, γράφουν και στηρίζουν τα νομικά περιοδικά μας όπως η Ισηγορία, παλιότερα η εφημερίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ κ.α., και μάλιστα σε ισάξιο επίπεδο με αυτό των Δικηγόρων και των Δικαστών, και αυτό γνωστό. Οι άλλες παρατάξεις πού είναι σε αυτό το επίπεδο? ΑΓΝΩΣΤΟ….

Φαντάζεστε τον Δικαστικό Επιμελητή, χωρίς ενημέρωση, χωρίς νομικές συμβουλές, χωρίς βοηθήματα, χωρίς υποδείγματα, χωρίς αναλύσεις, επι θεμάτων εκτέλεσης και επίδοσης, αλλά και σε τρέχοντα νομικά θέματα, χωρίς κάποια έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση? Πόσες φορές καθημερινά επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για ενημέρωση και επιμόρφωση, πόσοι έχετε εγγραφεί στο newsletter? Και αυτό ο Διονύσης Κριάρης, η ΠΡΟΣΥΔΕ, το έχει σκεφτεί – προγραμματίσει – υλοποιήσει, και μάλιστα σε μία εποχή που πολλοί από εμάς δεν είχαμε σύνδεση internet, ούτε email.

Η Ηθική των στελεχών της ΠΡΟΣΥΔΕ και το παραπάνω τρίπτυχο και ήδη τετράπτυχο, δηλαδή σκέψη – προγραμματισμός – ανάρτηση στην ιστοσελίδα της παράταξης για δημόσια διαβούλευση ενός θέματος, αυτό το τελευταίο είναι σκέψη και επίτευγμα του Μιχάλη Κανέλλου Γραμματέα της ΠΡΟΣΥΔΕ, και τέλος η υλοποίηση, δεν μένουμε ποτέ στα λόγια, πάντα προσπαθούμε το καλύτερο για τον κλάδο, είναι και τα συστατικά της διαχρονικής επιτυχίας αυτής της παράταξης.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ είναι μία παράταξη που μοχθεί για τον κλάδο μας ακόμα και στα νέα δύσκολα δεδομένα. Κυρίως είναι προετοιμασμένη για το μέλλον του κλάδου, με ισονομία, ίδια κριτήρια και ίσες ευκαιρίες για όλους του Συναδέλφους.

Με τέτοια συνοχή και την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της πλειονότητας των συναδέλφων, η αντίκρουση ακόμα και των μεγαλύτερων προκλήσεων για τον κλάδο είναι εφικτή, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώνουμε το μελλοντικό περιβάλλον ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον Δικαστικό Επιμελητή σε υψηλό επίπεδο μέσα στην κοινωνία.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)