ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Η παράταξή μας

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών

(ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.)

Η συνδικαλιστική παράταξη ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. (Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών) ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια.

Πρώτος Πρόεδρός της ο αείμνηστος Μανώλης Γραμματόπουλος μέχρι το 2000 όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Από το 1995 μέχρι το 2000 ο Μανώλης Γραμματόπουλος είχε εκλεγεί για 2 θητείες Πρόεδρος στην Ομοσπονδία μας αλλά και στο Σύλλογό μας.

Στη συνέχεια Πρόεδρος της παραπάνω παράταξης αναλαμβάνει, μέχρι και σήμερα ο Ευθύμιος Πρεκετές, ο οποίος εκλέγεται για τρίτη θητεία Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ έχει εκλεγεί και Πρόεδρος του Συλλόγου μας δύο φορές. Επίσης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της παράταξής μας, Διονύσης Κριάρης, εκλέγεται για μία θητεία Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών.

Μέλη της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. επίσης εκλέγονται σε καίριες θέσεις στα όργανα του κλάδου επί σειρά ετών και ο ρόλος τους στα τεκταινόμενα του κλάδου είναι καθοριστικός, αφού σε ανθρώπους της παράταξής μας οφείλονται πολλές σημαντικές κατακτήσεις και καταξιωτικές για τους δικαστικούς επιμελητές λειτουργίες. Τα μέλη της παράταξης αγωνίζονται για την καθιέρωση δημοκρατικών διαδικασιών σε κάθε επίπεδο, την κατοχύρωση και περιφρούρηση της οργανωτικής αυτονομίας του συνδικαλιστικού κινήματος, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, τον σεβασμό της διαφορετικότητας, την υπεράσπιση του δικαιώματος έκφρασης μειοψηφικών αντιλήψεων, εντός των θεσμικών πλαισίων, την ισονομία και την ισοπολιτεία παντού και τη συνεργασία ατόμων και φορέων, εντός και εκτός του κλάδου, για κοινούς δημοκρατικούς σκοπούς, και για ενίσχυση εν τέλει των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. έβαλε τις υγιείς βάσεις, για τη λειτουργία με κανόνες μιας συνδικαλιστικής παράταξης. Λίγοι πίστευαν στην προοπτική και το μέλλον της και ακόμη λιγότεροι στην ειλικρίνεια και το δημιουργικό ενθουσιασμό των συναδέλφων που την αποτελούσαν. Η πλειοψηφία των συναδέλφων κατανόησε και αποδέχθηκε ότι αυτή η παράταξη έφερε ένα καινούργιο αέρα στα συνδικαλιστικά δρώμενα του χώρου μας. Έναν αέρα εκσυγχρονισμού, ειλικρίνειας, εντιμότητας, οραματισμών και κυρίως ρεαλιστικών προθέσεων αφού τα μέλη της δεν σταμάτησαν και δεν σταματούν ούτε στιγμή να εργάζονται και να προσφέρουν τα μέγιστα για το κοινό καλό.

Έτσι συνεχίζουμε και σήμερα χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Με νέους δημιουργικούς δικαστικούς επιμελητές.

Για την ανανέωση της παράταξης και του κλάδου με ωραία πρόσωπα, με νέους, άφθαρτους, έντιμους συνδικαλιστές.