ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ?

Image201502101053

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στην Ε.Γ. της ΟΔΕΕ την Παρασκευή 06/02/2015, αναφερόμενος στο ποσόν που υπέγραψε η κ. Σαββαϊδου  για την πληρωμή αμοιβών με τη διαδικασία ΚΕΔΕ, δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενη αυτή η επιτυχία λόγω και δικών του πιέσεων προς τον κ. Σταϊκούρα. Μέχρι και προσωπική γνωριμία με τον κ. Σαμαρά επικαλούνται κάποιες στο Δ.Σ. που απλά τον είδαν τυχαία το καλοκαίρι σε πανηγύρι στο Μάραθο της Μεσσηνίας και τον πλησίασαν για ένα χαιρετισμό και στην ……..χρονικά τεράστια αυτή συνάντησή τους πρόλαβαν να του εκθέσουν το πρόβλημά μας (ανάμεσα σε κλαρίνα και τσιφτετέλια) και ο Πρωθυπουργός από το καλοκαίρι μόνο μ’ αυτό ασχολιόταν και προσπαθούσε να μας το λύσει!!! Και από το καλοκαίρι χρειάστηκε μία εγκυμοσύνη για να βγει το παιδί της πληρωμής??? Μα τους πιστεύει κανείς? Εάν είχε εκταμιευτεί αυτό το τεράστιο ποσό (τεράστιο για τη δύσκολη εποχή την οποία διανύουμε) κατόπιν δικών τους προσπαθειών και γνωριμιών τότε θα είχαν προλάβει να προβούν σε μεγαλειώδη ανακοίνωση και τα κινητά μας από τα μηνύματα του Συλλόγου θα είχαν πάρει φωτιά. Εδώ μας βομβαρδίζουν με SMS για ασήμαντους λόγους, απλά για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και για τέτοια τρομερή επιτυχία θα σιωπούσαν? Σιώπησαν όμως.!!!!!  Δεν έχουν τη συνδικαλιστική τόλμη να πουν ένα «μπράβο» στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. (την Παράταξη στην οποία ορισμένοι απ’ αυτούς χρωστούν και τις «καρέκλες» τους), όπως αποσιώπησαν και την επιτυχία για τις άδειες δακτυλίου. Συνάδελφοι, πήρατε κανένα sms από το Σύλλογο που να σας προτρέπει να κάνετε αίτηση στα γραφεία της ΟΔΕΕ για να πάρετε την άδεια? Μήπως πήρατε κανένα sms από το Σύλλογο που να σας ενημερώνει για το ποσόν της πίστωσης που εγκρίθηκε από την κ. Σαββαϊδου?

Ούτε ενημέρωσαν και ούτε προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα των ΚΕΔΙΤΩΝ γιατί απλά ΔΕΝ MΠΟΡΟΥΣΑΝ! Αλλά:

Image201502101054

Μετά λοιπόν από αγώνα των Κριάρη και Πρεκετέ (και περισσότερο χάρη στη προσωπική γνωριμία της με τον Κριάρη) ΜΑΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η κ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ. Έστω και αν αυτή η λύση έχει και μια προεκλογική οσμή, έστω και αν δεν έγινε πλήρης εξόφληση. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ. Πρέπει επιτέλους να αξιολογήσουμε το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν είναι σήμερα εκλεγμένοι, που κατείχαν την προηγούμενη τριετία την ανώτερη θεσμικά θέση στον Κλάδο τρέχουν ακόμη για να μας βοηθήσουν! Είχε όφελος ο Διονύσης να τρέξει για τους ΚΕΔΙΤΕΣ?  Γιατί του προσάπτουν συνεχώς προσωπικά οφέλη?, Μα για να αποδομήσουν το τεράστιο έργο της προηγούμενης τριετίας επί προεδρίας του, μόνο που ευτυχώς κανείς δεν τους πιστεύει γιατί «το ψέμα δεν έχει πόδια να σταθεί», όπως μου έλεγε και η γιαγιά μου. Τρέμουν τόσο που, ενώ εκείνος δεν αρνείται να προσφέρει οπουδήποτε μπορεί, το ΧΑΛΚΙΑΔΟΜΗΤΣΕΪΚΟ  δεν τον θέλει σε καμία επιτροπή και ας στοιχίσει αυτό στον Κλάδο, αφού οι γνώσεις του μας είναι πολύτιμες. Οι συνδικαλιστικές μικρότητες όμως δεν θα μας πάνε μπροστά, ούτε θα λύσουν τα προβλήματά μας αλλά αντίθετα θα μας πισωγυρίζουν σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, σε εποχές που καθρεφτίζονταν στις συνελεύσεις τους με φωνές, κορώνες, «τσιρίδες» και αλαλαγμούς για να μην ενημερωθεί σωστά το Σώμα, για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, για να κερδίσουν τις εκλογές, όπως έγινε και στην πρόσφατη έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου με θέματα τις ενιαίες αμοιβές και την παράταση για τους μη πτυχιούχους της Νομικής. Θα ήθελα να τη συγκρίνετε μόνοι σας με το επίπεδο που επικρατούσε στις Συνελεύσεις του Συλλόγου όταν η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ήταν επικεφαλής. Είχαμε επίσης καταφέρει να υπάρχει πλήρης συμφωνία και σύμπνοια του Συλλόγου με την Ομοσπονδία μας και όλους τους Συλλόγους της χώρας, κάτι που σήμερα, δυστυχώς, υποδαυλίζεται από το Σύλλογο. Το γεγονός ότι έχουμε  Ομοσπονδία πρέπει να μας κάνει υπερήφανους, οι Δικηγόροι που δεν έχουν αυτό το Όργανο είδαμε,  το παραδέχονται και οι ίδιοι άλλωστε, ότι έχουν υποστεί τεράστια ήττα στη μάχη για τα δικαιώματά τους. Κι ενώ από τη μία οι «σύμμαχοι» προκαλούν τη διάσπαση-απόσχιση από την ΟΔΕΕ [με κείμενα του επαναστάτη-τάχα «συμμάχου»], απ’ την άλλη ο διακαής πόθος τους είναι οι θέσεις γραμματείας και προεδρίας της και από τώρα κάνουν το «μοίρασμα», αλλά υπολογίζουν χωρίς τους συναδέλφους που είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβουν ποιοί είναι οι εργατοπατέρες με τις μεγάλες τσέπες, ποιοι είναι αυτοί που δίνουν «γη και ύδωρ» για την εξουσία και ποιοι τελικά έχουν προσφέρει το έργο.

ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. «ευθύνεται» για τις επιτυχίες του Κλάδου των τελευταίων ετών διότι αυτή η Παράταξη ήταν στο τιμόνι και των δύο θεσμικών Οργάνων αυτά τα χρόνια. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, τίποτα δεν ήταν αυτονόητο ή αναμενόμενο και ακόμα και το «ελάχιστο» (όπως χαρακτήρισαν κάποιοι μηδενιστές συνδικαλιστές τη λήψη αδειών για την κυκλοφορία στο δακτύλιο) ήταν αποτέλεσμα συγκροτημένων προσπαθειών ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ …ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Χωρίς να φωνάζουμε απλά …………. για να κάνουμε θόρυβο! Σιωπηλά, αποτελεσματικά και κυρίως με αξιοπρέπεια! Με τα λάθη και τις παραλείψεις μας, δε λέω, αλλά από αμέλεια και όχι από διαπλοκή και προσωπικά συμφέροντα, όχι με μόνο σκοπό να υφαρπάξω την ψήφο σου για να «σφιχταγκαλιάσω» μία καρέκλα ώστε να βολέψω την «περιφέρειά» μου! Εμείς θέλουμε την ψήφο αυτών που αντέχουν την αλήθεια, των σοβαρά σκεπτόμενων συναδέλφων που μπορούν να οραματιστούν μαζί μας και να συνταχθούν στο πλάι μας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να μη ζήσει το επάγγελμά μας τραγικές στιγμές. Γιατί κ. συνάδελφοι, στο συνδικαλισμό δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια που θα κάνουν τους στόχους μας πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα κεκτημένο αν δεν βάλεις πλάτη και δεν ιδρώσεις για να το κατακτήσεις, χωρίς βεβαίως να ζητιανέψεις γι’ αυτό, αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης και τη σωστή χρονική στιγμή που θα το επιδιώξεις.  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ (ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ) ΜΟΝΟ Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.!

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Τσάλας

Ας ελπίσουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων και καταλαβαίνουν και θέλουν πάνω απ όλα το καλό του κλάδου και όχι κάποιες προσωπικές χάρες.
Το τι έχει κάνει ο καθένας και το τι συνεχίζει να κάνει φαίνεται..οπότε δεν είναι ότι δε το βλέπουν, αλλά ότι κάνουν πως δε το βλέπουν.

Δημήτρης Γέμελος

Απορώ ρε Μαρία με σένα, που απορείς με τη συμπεριφορά ορισμένων απέναντι στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. , τον Πρεκετέ και τον Κριάρη, απορώ που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι ο σκοπός τους είναι απαξίωση των επιτυχιών της παράταξης και των αυστηρά προσωπικών επιτυχιών του Θύμιου και του Διονύση, απορώ που δεν έχεις καταλάβει ότι στόχος τους είναι μόνο ψηφοθηρικός χρησιμοποιώντας μεθόδους χειραγώγησης των συναδέλφων όπως η υποκρισία που είναι βασική φυσική συμπεριφορά και εκφράζεται με το μυστικό, το ψέμα, τις συνωμοσίες, τη διασπορά ψεύτικων ειδήσεων, την απόκρυψη ολόκληρης ή μέρους της αλήθειας με στόχο να ξεγελάσει.
Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι έχει έρθει πια η ώρα που θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας , η ώρα που κάθε συνάδελφος θα έχει την ευκαιρία να γίνεται κοινωνός των γεγονότων και των πραγματικών περιστατικών όπως αυτά διαδραματίζονται σε πραγματικό χρόνο ή έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από τα μέλη των συνδικαλιστικών μας αντιπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου και της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας. Ο σκοπός της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είναι η πλήρης ενημέρωση των συναδέλφων, ώστε οι ίδιοι να έχουν το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ των ρεαλιστικών και των λαϊκιστικών προτάσεων και θέσεων.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)