ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ ΕΓΚΩΜΙΟΝ…

Ωραίο τίτλο έβαλε ο Γραμματέας της παράταξής μας. Με προβληματισμούς και πολλές … προεκτάσεις, στο μήκος, το φάρδος και τις τσέπες του παντελονιού. Θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς αίφνης. Στη θεά τύχη τάχα μου οφείλεται το γεγονός ότι «παντελόνιαζε» κάποιος δεν ξέρω και εγώ πόσα, τα προηγούμενα 20-25 χρόνια που δεν έγινε, λέει, τίποτα. Καλό είναι να αρχίσουμε μία συζήτηση για το ενδιαφέρον αυτό ζήτημα.

Θα μπορούσε επίσης να σκεφθεί κάποιος άλλος. Ποιός είναι αυτός που μιλά, τάχα μου, για ενότητα (βάλαμε τα χέρια μας, βγάλαμε τα μάτια μας), όταν «πουλάει» όχι μόνο κείμενα που δεν είναι δικά του αλλά φίλους, ιδέες κ.λ.π. Την αναξιοπιστία του ποιός θα την εμπιστευθεί; Και ποιος δεν μας λέει – μαθημένος είναι – ότι αύριο είτε αυτός, είτε οι όμοιοί του δεν θα «ξαναπουλήσουν». Και το λέω αυτό διότι εδώ θυμήθηκα κάτι που έχει γραφεί σε παλαιότερη εφημερίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ (αναδημοσίευση από εφημερίδα της εποχής με τίτλο «Σελίδες που έγραψαν ιστορία» ή «Ιούλιος 1965 – το χρονικό της Αποστασίας»), και έχει να κάνει όχι μόνο με παντελόνια, με αποστασίες, με ανδρείκελα που κυβερνούν κ.λ.π. τη μακρινή εποχή του Ιουλίου του 1965 αλλά και με την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, τις αρχές, τις αξίες, τη Δημοκρατία.

Έγραφε λοιπόν τότε σ’ ένα χρονογράφημά του ο Δημήτρης Ψαθάς απευθυνόμενος στον «πρωθυπουργό» Αθανασιάδη – Νόβα (διορισμένος ήταν από το Βασιλιά και είχε εκλεγεί από άλλο κόμμα – της Ένωσης Κέντρου – και είχε προδώσει τους συντρόφους του, είχε δηλαδή αποστατήσει).

«… Η Δημοκρατία θέλει πολιτικούς άνδρες αρσενικούς κ. Πρόεδρε. Και για να μην πάει κανενός το μυαλό εις χυδαιότητας, αρσενικό πολιτικό άνδρα εννοώ εκείνον που όταν διαφωνεί με τον αρχηγό του … βγαίνει εγκαίρως και λέει … αντρίκια … Διαφωνώ και αποσύρομαι …

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς»

Στις γελοιογραφίες της εποχής, σημειώνω, τον είχαν με … σκελέες και … σώβρακα και όχι με ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)