Δ.Σ. Συνεδρίαση 14/11/2020……..

ΘΕΜΑΤΑ: Λήψη απόφασης περί εφαρμογής της ΚΥΑ, λήψη απόφασης για κατάθεση στεφάνου  στο Πολυτεχνείο και Ενημέρωση.

Στο πρώτο θέμα η εισήγηση του Προέδρου αφορούσε την επίδοση Συντηρητικής Κατάσχεσης εις χείρας Τρίτου και μόνο αυτήν, διότι δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μπέρδεμα στους συναδέλφους και ο Σύλλογος εδώ έχει την απόλυτη ευθύνη μετά το παρακάτω e-mail που μας έστειλε στις 12/11/2020:

«Συνάδελφοι, μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν επικοινωνίας του με το Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε καθεστώς ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ βρίσκονται και οι επιδόσεις ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ».

Την προηγούμενη μέρα (11/11) η Ο.Δ.Ε.Ε. μας είχε ενημερώσει ότι η επίδοση της συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτου επιτρέπεται να επιδοθεί, διότι αποτελεί ασφαλιστικό μέτρο και όχι αναγκαστική εκτέλεση.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Πρόεδρος μας ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσουμε με απόφασή μας να καταθέσει αίτημα στην ΟΔΕΕ, για να ζητήσει διευκρινιστική η Ομοσπονδία από το Υπουργείο. Ο ίδιος ο Πρόεδρος παραδέχθηκε ότι μπορούμε να επιδώσουμε τη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτου, απλά του είπε κάποιος από το Υπουργείο ότι θα είναι άκυρη η κατάσχεση. Εμάς τι μας ενδιαφέρει αυτό; Εμείς ως Δικαστικοί Επιμελητές μπορούμε, σύμφωνα με την ΚΥΑ, να την επιδώσουμε και τι ζητάμε; Να μας το απαγορεύσουν; Να χάσουμε κι αυτές τις επιδόσεις εν μέσω πανδημίας; Δηλ. να κόψουμε δουλειά εμείς οι ίδιοι από μας;;; Ή να νομιμοποιήσουμε κατόπιν εορτής την ενημέρωση του Συλλόγου η οποία δεν βασίζεται σε κανένα επίσημο έγγραφο;

Η άποψή μας ήταν ξεκάθαρη ότι δεν χρειάζεται καμία ερμηνεία και η οδηγία της Ομοσπονδίας μας σύμφωνα με το πόρισμα της Νομικής Επιτροπής της μας καλύπτει απόλυτα.

Στην ψηφοφορία είχαμε ένα αποτέλεσμα 6 ΝΑΙ – 6 ΟΧΙ, οπότε τηλεφώνησαν στην κ. Γραμματέα, που απουσίαζε από την αρχή της Συνεδρίασης, προκειμένου να ψηφίσει ΧΩΡΙΣ να έχει παρακολουθήσει τη συζήτησή μας. Η τοποθέτησή της αρχικά ήταν αντίθετη του Προέδρου, αλλά τελικά πείστηκε και ψήφισε υπέρ της πρότασής του. Μόλις ψήφισε, βεβαίως αποχώρησε αμέσως. Τι να πω επί της διαδικασίας; Λυπάμαι και ντρέπομαι για αποφάσεις που παίρνονται με τέτοιο τρόπο!!

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή (7 προς 6) ο κ. Μήτσης πήγε το αίτημα στην Ε.Γ. της ΟΔΕΕ, η οποία το απέρριψε και του απάντησε ότι μπορεί σαν ΝΠΔΔ ο Σύλλογος αν δεν καλύπτεται από την οδηγία της, να κάνει δικό του αίτημα προς το Υπουργείο. Πολύ σωστά!! Περιμένουμε τη συνέχεια…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

  1. Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. από την παράταξη του κ. Μήτση, θέλουν δε θέλουν, ψηφίζουν υπέρ των προτάσεων του Προέδρου!!
  2. Ακόμη κι αν κάποιος Σύμβουλος απουσιάζει από συνεδρίαση του Δ.Σ., μπορεί να ψηφίσει επί της πρότασης ή των προτάσεων που συζητούνται, αρκεί η ψήφος του να είναι υπέρ αυτών που προτείνει ο Πρόεδρος!!
  3. Συνεδριάζαμε επί 3 ώρες για τα αυτονόητα, για να βγει νικητής στην κόντρα του με την ΟΔΕΕ ο κ. Μήτσης.
  4. Προκειμένου να είναι νικητής αυτού του μικροπολιτικού παιχνιδιού, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε, δεν δίστασε να θελήσει να προκαλέσει γνωμοδότηση από το Υπουργείο και ενδεχομένως να μας αφαιρεθεί κι άλλη ύλη εν μέσω πανδημίας!!!
  5. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν ότι στο βωμό παλαιοκομματικών πρακτικών και στείρου συνδικαλισμού, δεν μπορούν να θυσιάζουν τα πάντα. Υπάρχουν όρια και υπάρχουν περιπτώσεις που ο Σύλλογος θα πρέπει να εφαρμόζει τις οδηγίες του δευτεροβάθμιου Οργάνου μας. Αντιπαραθέσεις σε τέτοια θέματα δεν χωρούν…..
  6. Η ΚΥΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)