AΦΟΥ…..& ΤΩΡΑ…..

Ή αλλιώς:

ΔΙΕΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Το σημερινό μου άρθρο δεν έχει σκοπό να ευλογήσει τα γένια μας, είναι ένα κάλεσμα προς όλες και όλους εσάς τις μαχόμενες και τους μαχόμενους Δικαστικούς Επιμελητές να είστε μαζί μας στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για την ενημέρωση και για την επίλυση απλών, αλλά και πολύ σημαντικών προβλημάτων μας ΚΑΙ παράλληλα ένας απολογισμός της πορείας μας από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα.

Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που η Παράταξη με τίμησε, εκλέγοντάς με στη θέση της Προέδρου της. Αυτό το διάστημα το αποτύπωμα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είναι η ομαδική δουλειά, η άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σε θέματα που μας αφορούν και η συνεχόμενη κατάθεση προτάσεων και αιτημάτων των εκλεγμένων μελών μας σε Σύλλογο και ΟΔΕΕ. Και  μάλιστα, όχι απλή κατάθεση, τα περισσότερα με μεγαλύτερη ή μικρότερη πίεση που ασκήσαμε, έγιναν πράξη κι ας είμαστε στη θέση της αντιπολίτευσης. Ας τα δούμε:

 • Στην πρώτη μας Συνεδρίαση που το Δ.Σ. θα συγκροτούνταν σε Σώμα, προτείναμε με αίτημά μας οι έμμισθες θέσεις του Γραμματέα και του Ταμία, να καλυφθούν με δύο από μας, αφού είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι όσοι από μας καταλάβουν έμμισθες θέσεις στο Συμβούλιο, θα διαθέτουν τις αποζημιώσεις τους σε δαπάνες για την αναβάθμιση του Συλλόγου μας.

Η πρότασή μας έπεσε στο κενό και συνεχίζεται το απόλυτα ηθικά σκανδαλώδες τις αμοιβόμενες θέσεις ενός ΝΠΔΔ να κρατούν η ίδια Γραμματέας & η ίδια Ταμίας επί 12 ολόκληρα χρόνια με πρόταση του Προέδρου.

 • Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 25-06-2019 κατόπιν δικού μας αιτήματος με θέμα τη μη κατάθεση πινάκων για θεώρηση και παρακράτηση του μερίσματος των συναδέλφων που τιμολογούν σε εταιρίες Απόκτησης Τραπεζικών Απαιτήσεων (Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. και Α.Ε.Α.Α.Δ.Π.), η εισήγηση –πρόταση που κατατέθηκε από τους εκλεγμένους της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ήταν ξεκάθαρα να καταθέτουν πίνακες και μετά από πιέσεις μας εστάλη έγγραφο στους συναδέλφους προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου πήγε το θέμα αυτό και στην ΟΔΕΕ όπου εκεί πήραν απόφαση και ζητήθηκε γνωμοδότηση από τον κ. Εισαγγελέα που ανέτρεψε την απόφαση του Συμβουλίου μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να μην παίρνουμε μέρισμα στο μέλλον.
 • ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΚΕΔΕ (Ν.Δ.356/1974) σε καθεστώς ζωνών, η οποία κατατέθηκε το 2018 στην ΟΔΕΕ από τα εκλεγμένα μέλη μας, εποχή που Πρόεδρος ήταν ο κ. Μήτσης και δεν έγινε δεκτή. Πήραν απόφαση για μια μικρή επί τοις εκατό αύξηση, που ακόμα την περιμένουμε.
 • Δύο φορές καταθέσαμε αίτημα και έγινε πράξη να μας μοιραστεί το μέρισμα φέτος σε δύο δόσεις μέσα στις περιόδους καραντίνας, μια οικονομική ανάσα για όλους μας. Μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη θα πάρουμε τη δεύτερη δόση.
 • Τον Οκτώβρη του 2020 αίτημα να αποσταλεί στην Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ έγγραφο ώστε να εξυπηρετούμαστε κατά προτεραιότητα στη διαδικασία των θυροκολλήσεων. Το ετοιμάσαμε, απεστάλη κι έχει αρχίσει σε κάποια Καταστήματα η εφαρμογή του (π.χ. ΕΛ.ΤΑ Γλυφάδας).
 • Τον Οκτώβρη του 2020 αίτημα να αποσταλεί έγγραφο στον κ. Πιτσιλή, ώστε να παρθεί άμεσα απόφαση για τον τρόπο πληρωμής των ΚΕΔΙΤΩΝ από 01/01/2021, εφ’ όσον οι Δ.Υ.Ε.Ε. σταματούν να κάνουν την εκκαθάριση των πινάκων στις 31/12/2020, ώστε να προλάβουμε καθυστέρηση της πληρωμής από το Δημόσιο το νέο έτος. Ετοιμάσαμε το έγγραφο και περιμένουμε να κλείσει το ραντεβού ο Πρόεδρος του Συλλόγου με το αρμόδιο γραφείο.
 • Οργανώσαμε εν μέσω του πρώτου lockdown με zoom ενημερωτική ημερίδα στους συναδέλφους για το voucher των 600 ευρώ στο οποίο είχαμε ενταχθεί από την Κυβέρνηση.
 • Πραγματοποιήσαμε ενημερωτική ημερίδα στους συναδέλφους για το πρόγραμμα επιδότησης της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ, με καλεσμένο εξειδικευμένο επαγγελματία ο οποίος έλυσε όλες μας τις απορίες για το αν και ποιοι το δικαιούμαστε, ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μας έκανε ειδική προσφορά στην αμοιβή του με έκπτωση της τάξης του 50%.
 • Με αίτημά μας ζητήσαμε πλήρη  και καθημερινή ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Συλλόγου για τα απλά και καθημερινά που συνεχώς αλλάζουν, αλλά και για τις ενέργειες που κάνει η Διοίκηση.
 • Με αίτημά μας ζητήσαμε να πάρουμε κρατικό επίδομα ως ενίσχυση λόγω της πανδημίας και να γίνουν άμεσα ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
 • Με αίτημά μας ζητήσαμε να σταλεί επιστολή προς όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ , ώστε η προσέλευσή μας στο χώρο τους  προκειμένου να επιδώσουμε, να γίνεται με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο για όλους και όπου είναι δυνατόν στο ισόγειο των κτιρίων, για να αποφεύγουμε τη χρήση ανελκυστήρων.
 • Με αίτημά μας ζητήσαμε ο Σύλλογος να εξυπηρετεί πλέον ηλεκτρονικά όπου μπορεί τους συναδέλφους, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία στα γραφεία του.
 • Με αίτημά μας ζητήσαμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου να αναρτώνται τα θέματα του κάθε Δ.Σ., ώστε όλοι οι συνάδελφοι να μπορούν με ηλεκτρονικό τρόπο να εκφράζουν τις απόψεις τους, να αναρτώνται οι προτάσεις των Συμβούλων και οι αποφάσεις που παίρνονται, καθώς και ποιος ψηφίζει υπέρ ή κατά.
 • Με αίτημά μας ζητήσαμε να βρεθεί λύση άμεσα από τη Διοίκηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάδελφοι με το  ΤΥΔΕ και δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα.
  – Στην ιστοσελίδα μας λειτουργεί η στήλη ΧΡΗΣΙΜΑ, ένα πραγματικό εργαλείο για όλους, όπου αναρτήσαμε καταλόγους με τα Α.Τ., Δ.Ο.Υ., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, Κ.Ψ.Υ., ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ και συνεχίζουμε να την εμπλουτίζουμε και να την ενημερώνουμε καθημερινά.
 • Από την πρώτη περίοδο της πανδημίας σε όλα τα μέσα δικτύωσης που διαθέτουμε, ενημερώνουμε για τις αλλαγές και ανατροπές στην καθημερινότητά μας, τις αλλαγές ωραρίου και τόπου επίδοσης σε Δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες και ότι άλλο προκύπτει το δύσκολο αυτό διάστημα, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι, καλύπτοντας την απραξία και την ανυπαρξία του Συλλόγου στα μέτρα των δυνατοτήτων μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πρόθεσή μας, αν μας δώσετε την ευκαιρία να ηγηθούμε του Συλλόγου, είναι να παλέψουμε με περισσότερο μεράκι και διάθεση γιατί θα έχουμε επί πλέον όπλα στη φαρέτρα μας δημιουργώντας ένα Σύλλογο που θα είναι πλάι σας σε κάθε βήμα μικρό ή μεγάλο, αυτό είναι η υπόσχεσή μας και γι’ αυτό επιθυμούμε να μας κρίνετε.

Θέλω, βεβαίως να τονίσω ακόμη μια φορά ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε τον ίδιο Πρόεδρο στο Σύλλογο, εκ των οποίων τα 3 ήταν ΚΑΙ Πρόεδρος της ΟΔΕΕ. Αυτά που έγιναν και , κυρίως, δεν έγιναν είναι το δικό του έργο.

Γιατί δεν τροποποίησε το άρθρο 51;

Γιατί δεν επαναπροσδιόρισε το άρθρο 139;;

Γιατί δεν χτύπησε τα «super markets» των Δικαστικών Επιμελητών, που τα μεγαλογραφεία τους είναι όλα ψηφοφόροι και μέλη του, αλλά αντίθετα τους άφησε να μολύνουν εκτός από την Αθήνα και όλη την Περιφέρεια;;;

Σ’ αυτά και άλλα πολλά περιμένουμε τις απαντήσεις του, γιατί ο Πρόεδρος συνεχίζει να διοικεί το Σύλλογο δεν είναι ακόμη παρελθόν είναι το παρόν και το μέλλον για ένα χρόνο ακόμη…

Η απάντηση η δική μας είναι ότι όλα όσα έγιναν κατά το παρελθόν, τις περιόδους που η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ήταν στο τιμόνι των Οργάνων μας, είναι καταγεγραμμένα στην ιστορία του Κλάδου, κρίθηκαν, κρίνονται και θα κρίνονται. Κρατάμε τα καλά, παραδειγματιζόμαστε από τα άσχημα και συνεχίζουμε. Είμαστε μια ομάδα στην οποία έχουν υπεισέλθει νέα παιδιά, με αγνές συνδικαλιστικές προθέσεις και όρεξη για δουλειά και το δίκαιο είναι να κριθούν για το δικό τους προσωπικό στίγμα στο παρόν και στο μέλλον. Έχουμε δημιουργήσει ομάδες εργασίας και είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με συναδέλφους, για να αφουγκραζόμαστε τις απόψεις τους στις κοινές μας αγωνίες και οράματα και μέσα από το f/b της ομάδας μας του οποίου τα μέλη αυξάνονται καθημερινά, εκτός από την ενημέρωση, έχουμε στήσει σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Τα εκλεγμένα μέλη μας στην Ο.Δ.Ε.Ε., συνδράμουν τον Πρόεδρο στο έργο του, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους όπου τους ζητηθεί,  συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας, λαμβάνουν μέρος σε όλες τις ημερίδες και συνεδριάσεις με προτάσεις και απόψεις προς το συμφέρον του Κλάδου Πανελλαδικά, με ενότητα και σεβασμό στο δευτεροβάθμιο Όργανό μας.

Το νέο ούριο άνεμο που φυσάει στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., τον έχετε αναπνεύσει, την εξέλιξη και την αλλαγή μας σε μια συνδικαλιστική παράταξη που σέβεται το παρελθόν της, αλλά εναρμονίζεται στο παρόν και στα νέα δεδομένα, που πρωτοπορεί, που είναι ικανή να διαμορφώνει και να εξασφαλίζει τις συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες για την ύπαρξη, τη διατήρηση και βελτίωση της επαγγελματικής υπόστασης του Δικαστικού Επιμελητή του μέλλοντος, ακόμη κι αν στον ορίζοντα διαγράφονται δυσκολίες, πιστεύω ήδη σας την έχουμε μεταδώσει. Τη διαφορετικότητά μας απ’ όσους δεν μπορούν και δεν θέλουν να  καταλάβουν και εμμένουν στους παλαιοκομματικούς τρόπους διοίκησης προσπαθώντας να αναρριχηθούν σε αξιώματα για ίδιον όφελος και για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων πότε τάζοντας και πότε φοβερίζοντας, θα την αποδείξουμε όταν και αν πάρουμε το τιμόνι του Συλλόγου, τότε θα κριθεί ο τρόπος Διοίκησης που θα εφαρμόσουμε, γιατί η σημερινή ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. δεν έχει διοικήσει ακόμη, οπότε δεν μπορεί να  κολλήσει επάνω μας η λάσπη που πετάνε. 

Τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσω και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην τελευταία Συνεδρίαση του Δ.Σ. Προς το παρόν, τους αφήνω να εκτίθενται…

 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)