ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ;;;;

Δυστυχώς, η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τον covid19, κάνει τα πιο δυσοίωνα σενάρια να φαντάζουν απόλυτα ρεαλιστικά για τους επόμενους μήνες. Η καθημερινή άσκηση των καθηκόντων μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, δεν προλαβαίνουμε πλέον να συντονιστούμε στις αλλαγές καθεστώτων, ωραρίων, έλλειψης προσωπικού ακόμη και στις νομικές υπηρεσίες λόγω τηλεργασίας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο μας όλο και περισσότερο και να χρειαζόμαστε διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο για να ενεργήσουμε μια επίδοση.

 Στην Εισαγγελία Πειραιά πρέπει να κλείνεις ραντεβού ακόμη και για τα επείγοντα, στα Υποθηκοφυλακεία/Κτηματολόγια κι αν σε κάποια δεν χρειάζεται ραντεβού, περιμένεις ώρες ατελείωτες, σε Ασφαλιστικές εταιρείες αναγκαζόμαστε να θυροκολλήσουμε, πολλές υπηρεσίες και εταιρίες έχουν αλλάξει ωράριο λειτουργίας ακόμη και για επιδόσεις, σε πολλά Α.Τ. δεν εξυπηρετούμαστε καν όπως πριν, στην Εθνική Τράπεζα τις προηγούμενες μέρες ανεβαίναμε στον 3ο όροφο με τα πόδια και γενικότερα όλα αλλάζουν προς το χειρότερο.

Η μόνη ενέργεια που έγινε, κατόπιν πρότασής μας , από τον Πρόεδρο είναι ότι εστάλη επιστολή με παραλήπτη τα ΕΛ.ΤΑ, με την οποία ζητούσαμε να εξυπηρετούμαστε κατά τη διαδικασία της θυροκόλλησης με προτεραιότητα σε όλα τα Καταστήματά τους.

Αυτές είναι οι στιγμές που ο Σύλλογος πρέπει να σταθεί δίπλα στα μέλη του και να παλεύει καθημερινά να λύσει όποιο πρόβλημα μπορέσει, να παλεύει ασταμάτητα κι ας μην τα καταφέρνει πάντα . Οφείλει να προβλέπει και να ενεργεί, να παρέχει την ασφάλεια και τη σιγουριά ότι δεν είσαι μόνος σου σε κάθε δυσκολία και αντ’ αυτού:

 • Τον Οκτώβρη δεν συνεδρίασε καν το Δ.Σ.
 • Είχαμε αποφασίσει τέλος Οκτώβρη να δώσουμε το μέρισμα και ακόμη δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το ύψος του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου.
 • Σαν Παράταξη τονίσαμε ότι πρέπει να κάνουμε συνάντηση με τον κ. Πιτσιλή, προκειμένου να μας διαβεβαιώσει για τον τρόπο που θα πληρώνονται οι συνάδελφοι ΚΕΔΙΤΕΣ από 1/1/2021, αφού οι ΔΥΕΕ δεν θα δέχονται από το τέλος του 2020 και μετά πίνακες κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να λυθεί άμεσα, για να προβλεφθούν έξοδα για μας στον προυπολογισμό του νέου έτους, συντάξαμε το έγγραφο, το αποστείλαμε στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας και περιμένουμε να κλειστεί το ραντεβού……
 • Καταθέσαμε αίτημα για αποστολή επιστολής στα πιστωτικά ιδρύματα και όπου αλλού προβλέπεται, προκειμένου να μην ζητείται στους συναδέλφους να πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα της εκτέλεσης κι ακόμη δεν έχει συζητηθεί….
 • Λειτουργεί πλέον κανονικά η ιστοσελίδα του Συλλόγου, αλλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα απλά και καθημερινά που συνεχώς αλλάζουν..
 • Ακούμε ότι Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Λογιστές και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν επίδομα ως ενίσχυση λόγω της πανδημίας κι εμείς δεν γνωρίζουμε αν θα συμπεριληφθούμε, ή αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Και τέλος, για κάθε ένα απ΄ όλα αυτά που αλλάζει ερήμην μας, δεν φτάνει μόνο η ενημέρωση από τη Διοίκηση, πρέπει να ξέρουμε τις ενέργειές της για να διορθωθεί, ν’ αλλάξει αυτό που καθημερινά μας δυσκολεύει . Στο ερώτημα ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ? πρέπει να δοθεί απάντηση και είναι πανεύκολο πλέον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Κατά την άποψή μας:

 1. Πρέπει να σταλεί επιστολή προς όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ , ώστε η προσέλευσή μας στο χώρο τους προκειμένου να επιδώσουμε, να γίνεται με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο για όλους και όπου είναι δυνατόν στο ισόγειο των κτιρίων, για να αποφεύγουμε τη χρήση ανελκυστήρων.
 2. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του Συλλόγου να ενημερώνουν καθημερινά για όλες τις αλλαγές που γίνονται, αλλά και για τις ενέργειες που κάνει η Διοίκηση.
 3. Ο Σύλλογος να εξυπηρετεί πλέον ηλεκτρονικά όπου μπορεί τους συναδέλφους, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία στα γραφεία του.
 4. Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου να αναρτώνται τα θέματα του κάθε Δ.Σ., ώστε όλοι να μπορείτε με ηλεκτρονικό τρόπο να λέτε τις απόψεις σας, να αναρτώνται οι προτάσεις των Συμβούλων και οι αποφάσεις που παίρνονται, καθώς και ποιος ψηφίζει υπέρ ή κατά.
 5. Εύρεση λύσης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάδελφοι στο ΤΥΔΕ και δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα.
  Να σταλούν ξανά οι βεβαιώσεις τους από το Σύλλογο στο ΤΥΔΕ, εφ’ όσον τα βιβλιάρια τα καταθέταμε στο Σύλλογο και θα πρέπει να υπάρχουν αντίγραφα βεβαίωσης  παραλαβής βιβλιαρίων ή να βρεθεί μια άλλη λύση άμεσα από τη Διοίκηση.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Έχετε δίκιο, ο Σύλλογος αδιαφορεί για την τόσο δύσκολη καθημερινότητά μας.
Δεν έχουμε δουλειά και ταυτόχρονα, φοβόμαστε να έχουμε γιατί δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται παντού.
Οικονομικά εξαθλιωμένοι οι περισσότεροι, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις συμβατικές υποχρεώσεις μας , σε ταμεία κ.λ.π. πόσο μάλλον στα καθημερινά έξοδα του γραφείου και της κατοικίας μας.
Καμία πρόνοια, κανένα ενδιαφέρον, ούτε για απλή ενημέρωση σωστή.
Μόνο απογοήτευση αισθάνομαι και τρομερό αγχος.
Εγω προσωπικά, έφτασα στο σημείο να παραιτηθώ γιατί όλα αυτά που μας περιτριγυρίζουν , αναποδιές και αναδουλιά κ.ά. δεν αντέχονται, όμως ούτε και αυτό είναι εφικτό.”Δεν σε αφήνουμε να φύγεις” ήταν η απάντηση του Τ.Ν.Πως θα είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου; πως θα πληρώσω τα ταμεία, το ενοίκιο, τα τηλέφωνα, τα κοινόχρηστα του γραφείου και ότι άλλο προκύπτει στηνκαθημέρηνότητά μου; Πως θα τα βγάλουμε πέρα με τέτοια αδιαφορία απο τους ιθύνοντες και χωρίς καμία βοήθεια;
Κάποτε μας έταζαν και μας περιτριγύριζαν.Τώρα ούτε που μας γνωρίζουν. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)