ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ συνέχεια….

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ηλεκτρονική επίδοση ψηφίστηκε!

Γνωρίζω πολύ καλά ότι αρκετοί συνάδελφοι ήταν και είναι κατά της ηλεκτρονικής επίδοσης και κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα εκφοβιστικά σενάρια. Ότι θα την πληρωνόμαστε 5 ευρώ, δεν θα τηρείται η τοπική αρμοδιότητα, θα είναι προνόμιο των «μεγάλων» γραφείων κλπ. κλπ….

H ηλεκτρονική επίδοση ήταν διαχρονικός στόχος της Παράταξής μας, κρίνοντας τα δεδομένα το είχαμε προβλέψει όταν άλλοι φορούσαν παρωπίδες και για το λόγο αυτό κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε έτοιμοι όταν μας χτυπήσει την πόρτα να την υποδεχθούμε. Όταν τα πάντα μπαίνουν σε καθεστώς ψηφιοποίησης, αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι να κλείνεις τα μάτια προσποιούμενος ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικότητα για μας, αλλά να προετοιμαστείς και να δηλώσεις έτοιμος για να τη διαχειριστείς μόνο εσύ σε ό,τι αφορά το δικό σου επάγγελμα και να την κάνεις δικό σου εργαλείο.

Έτσι, το έτος 2012, με την προσθήκη στον Κ.Πολ.Δ. της παρ.5 στο άρθρο 122, αναφέρεται για πρώτη φόρα στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ότι για την επίδοση εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα, αρμόδιο όργανο επίδοσης είναι ο Δικαστικός Επιμελητής! Η προσπάθεια συνεχίστηκε μέχρι σήμερα με συμμετοχή εκλεγμένων της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και έτσι φτάσαμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα!
Ο στόχος έγινε πράξη επί προεδρίας Δημοσθένη Τσιριγώτη κι αυτό θα γραφτεί στην ιστορία της ΟΔΕΕ και του Κλάδου μας! Τα κατάφερε ενεργώντας με απόλυτη σοβαρότητα, οργάνωση, πείσμα και πολιτική τακτική και μας εκπροσώπησε επάξια στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο αγώνας του, αλλά και όλης της Ε.Γ., όλων όσων μπορούν να προσφέρουν, συνεχίζεται μέχρι να «κλειδώσουν» και όλες οι τεχνικές προδιαγραφές και να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα τις περιγράφει λεπτομερώς.

Η ηλεκτρονική επίδοση ήρθε, λοιπόν κι ας μην τη φοβηθούμε. Διασφαλίζεται ότι θα γίνεται από Δικαστικό Επιμελητή, διασφαλίζεται η τοπική μας αρμοδιότητα και η αμοιβή μας προβλέπεται στο ΦΕΚ στα 25 ευρώ. Η ηλεκτρονική μας πλατφόρμα είναι έτοιμη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουμε, σχεδόν όλοι, πιστοποιηθεί. Όσοι δεν έχετε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, πρέπει να σπεύσετε να τις κάνετε ΑΜΕΣΑ. Όπως είπε κι ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ στην τηλεδιάσκεψη στη Βουλή, από το νέο δικαστικό έτος θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πρώτη ηλεκτρονική μας επίδοση. Νέα εποχή, νέα πραγματικότητα κι ελπίζουμε και νέα ύλη.
Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε το γεγονός ότι όχι μόνο δεν μας «εξαφάνισαν», αλλά μπήκαμε δυναμικά μέσα στο παιχνίδι, βάζουμε πλώρη για νέους στόχους και είναι σίγουρο ότι μέχρι το τέλος της τριετίας θα αλλάξουν κι άλλα προς το καλύτερο. Ελπίζουμε και περιμένουμε κι άλλες επιτυχίες, το καράβι «ξεκόλλησε» από την ξέρα που το είχαν ρίξει τα άγονα χρόνια 2016-2019 κι αυτό είναι το πλέον αισιόδοξο.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Μαρία Μπρουζούκη

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)