EKTAKTO Δ.Σ.

Χθες, 10/4/2020 και ώρα 12:00 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου εκτάκτως, κατόπιν αίτησης των εκλεγμένων συμβούλων Νικολάου Αντωνίου, Ελένης Καπότου, Κωνσταντίνου Κοττικιά και Μαρίας Μπρουζούκη και συζητήθηκαν τα εξής θέματα: 1. Παράταση της αποχής μας, 2. Διανομή σημερινού μερίσματος, 3. Πληρωμή δεδουλευμένων των συναδέλφων από ΤΑΧΔΙΚ, Δημόσιο και λοιπούς φορείς.

Στο πρώτο θέμα αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής μας έως 27/4 με 2 εξαιρέσεις επιδόσεων: α) Να γίνονται επιδόσεις Αναγγελιών εκχώρησης, ενεχυριάσεων, αναγγελιών πρακτορείας, ώστε να διευκολυνθούν οι εταιρείες που προμηθεύουν  υγειονομικό εξοπλισμό το Ε.Σ.Υ. και όλες τις υγειονομικές δομές στην Ελλάδα, καθώς και δομές προσφύγων, λόγω της πανδημίας και β) Άρσεις κατασχέσεων εις χείρας τραπεζών ή άλλων εταιρειών, προκειμένου όσοι πολίτες έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους να μπορούν να διαχειριστούν τα χρήματά τους.

Στο δεύτερο θέμα  ενημερωθήκαμε για το ύψος του μερίσματος αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο (συνολικά 417.000 ευρώ), ήτοι:  Πρωτοδικείου Δωδεκανήσου 238 ευρώ σε κάθε συνάδελφο, Βορείου Αιγαίου 94 ευρώ σε κάθε συνάδελφο, Αθήνα-Πειραιά 482 ευρώ, Λαμίας 487 ευρώ, Χαλκίδας 679 ευρώ και Αιγαίου 460 ευρώ.

Η πρότασή μας ήταν να μοιραστεί ολόκληρο το ποσόν που μας αναλογεί σε όλους, γιατί αφορά αποκλειστικά δικά μας χρήματα και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα και λόγω Πάσχα. Η πρότασή μας πήρε 6 ψήφους (την υπερψήφισαν και οι Ξένη Κεσίνη, Στέφη Τσαμούρη).

Υπερφηφίστηκε τελικά η πρόταση των κ.κ. Μήτση και Φενερλή (με 7 ψήφους), να παρακρατηθεί ποσόν 100 ευρώ για την ταυτότητά μας του έτους 2021!!!!!! και να μοιραστεί το υπόλοιπο ποσόν. Φοβούνται μήπως δεν πληρώσουμε του χρόνου την ταυτότητά μας και δεν θα έχει έσοδα ο Σύλλογος.

ΜΟΝΟ τα δύο μικρά μερίσματα θα δοθούν ολόκληρα! (Μόνο για μας τους υπόλοιπους  φοβούνται ότι δεν θα πληρώσουμε την ταυτότητα!!!). Ο Νίκος Αντωνίου πρότεινε από το ποσόν των βοηθημάτων να συμπληρώσουμε αυτά τα δύο μικρά μερίσματα, ώστε κι εκεί οι συνάδελφοι να πάρουν 300 ευρώ, αλλά δυστυχώς το αίτημα απορρίφθηκε.

Οπότε, τελείως δημοκρατικά συνάδελφοι, θα πάρετε 100 ευρώ λιγότερα από τα χρήματά σας, για να μην ….. μας ξεφύγετε του χρόνου!!!! Λυπάμαι για τέτοιου είδους αποφάσεις ενός Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. , ακόμη κι αν δεν έχω ευθύνη αφού δεν ψήφισα την πρόταση αυτή. Δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως σύννομη μια τέτοια απόφαση , διότι πολύ απλά αυτή τη στιγμή και για όλο το 2020 είμαστε απολύτως εντάξει στις ταμειακές υποχρεώσεις μας απέναντι στο Σύλλογο. Με ποιο δικαίωμα παρακρατείται ποσόν από χρήματα που μας ανήκουν για να τα συμψηφίσουν το 2021, ΧΩΡΙΣ τη συναίνεσή μας;;;

Και βέβαια σε ερώτησή μας προς την ταμία ποιο έτος αφορά το ποσόν που έχει κατατεθεί, μας απάντησε ότι δεν έχει εξοφληθεί το έτος 2019!!! Άρα, και χωρίς να δουλέψουμε καθόλου φέτος, έχουμε λαμβάνειν από το 2019 και τους 2 ½ μήνες του 2020! Εκεί δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος ότι αν μαζευτούν μέχρι τον Ιούλιο αρκετά χρήματα θα διανεμηθεί μέρισμα και τον Αύγουστο. Και για να σας λυθεί η απορία, ήταν στο μυαλό του Προέδρου να διανείμει το μέρισμα, απλά αρχικά ήταν μικρό το ποσόν και …. το άφηνε να αυγατίσει!!!! Τώρα, συμπτωματικά που προκαλέσαμε εμείς έκτακτο Δ.Σ., έτυχε να είναι… αυγατισμένο!!!

Όσον αφορά την χρονική καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς μας,  η ταμίας μας ενημέρωσε ότι η Τράπεζα δεν δύναται έως το Πάσχα και της απάντησαν ότι μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά μας(!!!) έως 15 Μαϊου (!!!). Δηλαδή είμαστε πελάτες της ΕΤΕ όλα αυτά τα χρόνια και αρνούνται να μας δώσουν τα λεφτά μας εν μέσω επείγουσας ανάγκης; Η σημερινή ταμίας έχει για 10 χρόνια συνεχόμενα συναλλαγές με το συγκεκριμένο κατάστημα και προφανώς και άλλη σχέση μαζί τους και δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο; Γι΄αυτό ανατέθηκε στην ταμία και στο μέλος Ελένη Καπότου να κάνουν εκ νέου συνάντηση με την ΕΤΕ, προκειμένου να καταβληθεί νωρίτερα και περιμένουμε νεώτερα  στο θέμα αυτό.

Στο τελευταίο θέμα για τα δεδουλευμένα μας , τέθηκε από μας πρόταση να σταλεί επιστολή του Συλλόγου σε όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε (Τράπεζες, Δημόσιο, ΕΦΚΑ κλπ.), προκειμένου να μας εξοφλήσουν όσα μας οφείλουν λόγω της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν από τη μία να μας χρωστάνε κι από την άλλη να γινόμαστε επαίτες για 800 ευρώ!!! Καλό το 600άρι, καλό και το μελλοντικό 800άρι σαν βοηθήματα, αλλά τα δικά μας λεφτά πότε προβλέπεται να τα πάρουμε;;; Η πρότασή μας έγινε δεκτή ομόφωνα και θα προχωρήσουμε σε σχετικές ενέργειες άμεσα.

Επίσης θα γίνουν ενέργειες μέσω της ΟΔΕΕ για μείωση επαγγελματικής μίσθωσης και ασφαλιστικές-φορολογικές ελαφρύνσεις, κατόπιν πρότασης του μέλους Στέφης Τσιαμούρη, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα.

Και να μην ξεχάσω, ότι για την καθυστέρηση της ηλεκτρονικής μας πιστοποίησης ευθύνεστε ΜΟΝΟ εσείς που δεν είχατε ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ο Σύλλογος σας έχει στείλει αλλεπάλληλα (!!!) μηνύματα για το θέμα αυτό. Δεν τα θυμάστε;;; Τώρα που θα ολοκληρώσετε τις ενέργειες που ακόμη σας λείπουν, θα έρθει άμεσα και η ηλεκτρονική σας ταυτότητα!!!!

Έπεται συνέχεια…

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)