ΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΜΑΤΙΑ…

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (15.03.20)

 

Κατ΄αρχήν να ευχηθώ δύναμη και κουράγιο σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε και εύχομαι να βγούμε όλοι υγιείς από την περιπέτεια αυτή.

Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου για αποχή από τα καθήκοντά μας πάρθηκε στην κατεύθυνση της μείωσης της διασποράς του ιού, διότι έτσι όπως γίνεται η άσκηση των καθηκόντων μας, είμαστε όλοι εν δυνάμει φορείς. Επί πλέον, θέλαμε να προστατεύσουμε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους από τη νόσο, αλλά και να συνδράμουμε την Πολιτεία στο δύσκολο έργο της.

Διευκρινίσαμε ότι δεν θα δίνονται άδειες για επίδοση από το Σύλλογο και ότι ο κάθε συνάδελφος θα έχει την προσωπική ευθύνη να κρίνει τα επείγοντα δικόγραφα προκειμένου να τα επιδώσει εν μέσω αποχής. Στην ΚΥΑ αναφέρει ρητά για επιδόσεις προσωρινών διαταγών, θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό να αναφέρει και….επιδόσεις εξωδίκων!! Ας σοβαρευτούμε λοιπόν κι ας προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές μας πιστεύω ότι θα ανασταλούν, καθώς και οι πληρωμές δανείων και ΔΕΚΟ, όπως αποφασίστηκε ήδη στην Ευρώπη. Καλούμαστε, όλοι να δείξουμε ψυχραιμία και υπευθυνότητα, γιατί η αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης το πιθανότερο είναι να ισχύσει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε ακόμη περισσότερα οικονομικά προβλήματα, αλλά η λύση δεν είναι η ανθρωποφαγία που είναι προ των πυλών.

Τα σοβαρά για τον Κλάδο μας έπονται και είναι κι άλλα… Η Κυβέρνηση προωθεί παντού ηλεκτρονικές πλατφόρμες, προκειμένου να μειώσει όσο και όπου μπορεί, την φυσική παρουσία.  Σ΄αυτό, κατά την άποψή μου, πρέπει να εστιάσουν με σοβαρότητα οι Διοικήσεις μας, γιατί είναι το κυριότερο θέμα που θα μας απασχολήσει μόλις τελειώσει αυτή η πανδημία. Είναι σίγουρο ότι η ηλεκτρονικότητα που θα έχει εφαρμοστεί δεν θα καταργηθεί, αλλά θα εξαπλωθεί σε όλο και περισσότερους τομείς. Για αυτό δεν πρέπει αυτή την ώρα να είμαστε σε διακοπές αλλά σε εγρήγορση. Για να βγούμε αλώβητοι, πρέπει να απαλλαγούμε απ’ τη συνδικαλιστική μας μιζέρια και να φροντίσουμε ενωμένοι για τον Κλάδο ολόκληρο.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ ξανά υγεία και κουράγιο σε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους και πάνω από όλα ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.

 

 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

 

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)