ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Aς ξανασυστηθούμε λοιπόν…

Ποιος είναι ο κάθε συνδικαλιστής, τι πρεσβεύει, αν υποκινείται, πως και από ποιόν, τι εξυπηρετεί και τι έχει προσφέρει, μπορείτε εύκολα να το συμπεράνετε από την πορεία του.

Όσο και να φωνάζουν τα «παπαγαλάκια», όσο και να προσπαθούν να παραποιήσουν τα γεγονότα ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση, τα γραπτά αποδεικνύουν πάντα την αλήθεια.  Τα γραπτά μένουν….

Πάμε, λοιπόν, να ενώσουμε μαζί τα κομμάτια του παζλ………

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στις 10/06/2019 με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ», εξηγούσαμε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, αναφερθήκαμε στους νόμους και προτείναμε τη λύση. ΠΟΤΕ δεν αναφέραμε ή προτείναμε ότι χρειάζεται να ζητήσουμε γνωμοδότηση από τον οποιονδήποτε. Ακόμα και στα σχόλιά μας κάτω από το συγκεκριμένο άρθρο τονίστηκε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν χρειαζόμαστε βοήθεια για να καταλάβουμε τι διαβάζουμε.

Η άποψή μας ήταν πως ο Σύλλογος αποφασίζει να συνεχισθεί η παρακράτηση και να την απαιτεί (και δια πειθαρχικών απειλών) και αν ο οποιοσδήποτε έχει αντίθετη άποψη, να προσφύγει στα Δικαστήρια.

Το μέρισμα σύμφωνα με τον Κώδικά μας είναι αποκλειστικό θέμα του εκάστοτε Συλλόγου και όχι της Ο.Δ.Ε.Ε. . Οπότε θεωρούμε ότι ΚΑΚΩΣ συζητήθηκε στην Ε.Γ. της τέτοιο θέμα και ΚΑΚΩΣ ζήτησε γνωμοδότηση η Ομοσπονδία.

Απορούμε με την τοποθέτηση του Προέδρου της Θεσσαλονίκης ότι ήθελε «ιδιωτική» γνωμοδότηση … Ομολογεί ξεκάθαρα δηλαδή – με αδιάστικτη γραμματική διατύπωση – πως η παρούσα γνωμοδότηση ήταν αναμενόμενη και το ήξερε κι ο ίδιος (;;;)  και για αυτό το λόγο ήθελε ιδιωτική ώστε να μας γράψουν ότι θέλουμε αφού πληρώνουμε. ! Κρίμα !!

Ο κάθε Σύλλογος έχει την ίδια νομική βαρύτητα με την Ο.Δ.Ε.Ε. (είναι Ν.Π.Δ.Δ.).  Απορούμε λοιπόν γιατί ως Πρόεδρος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης δεν ζήτησε «ιδιωτική γνωμοδότηση»;  Τον Σύλλογό του “έκαιγε” το ζήτημα και την απόφαση του Συλλόγου του ήταν υποχρεωμένος να υπερασπιστεί!  Μπορεί ακόμη και τώρα να τη ζητήσει, ουδείς τον εμποδίζει, ας το κάνει!  Στα νομικά άλλωστε δεν υπάρχει αποκλειστικά και μόνο μία άποψη.

Τη γνώμη του εξέφρασε ο κ. Εισαγγελέας (η οποία προφανώς και είναι βαρύνουσα) κι εμείς συνεχίζουμε να έχουμε τη δική μας.   Απαραίτητο και χρήσιμο είναι να τονισθεί δυνατά προς κάθε κατεύθυνση πως την άποψή μας περί «τραπεζικών απαιτήσεων» υιοθετεί πλήρως και χωρίς περιστροφές στο σκεπτικό της η γνωμοδότηση.    Στο δια ταύτα όμως κατέληξε πως κρίσιμο σημείο αναφοράς είναι το πρόσωπο του εντολέα και όχι το είδος της απαίτησης (τραπεζική ή ιδιωτική ή …) χρησιμοποιώντας την ορολογία “αδιάστικτη γραμματική διατύπωση”

Ο κ. Εισαγγελέας λοιπόν, μας νουθετεί – εμμέσως πλην σαφώς – να σπεύσουμε να ζητήσουμε την αλλαγή του άρθρου 51 του Κώδικά μας [ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ] και ταυτόχρονα αφήνει έκθετους και υπόλογους απέναντί σας τους προέδρους των τελευταίων 3-4 ετών (Ομοσπονδίας και ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ) που δεν μας προστάτευσαν και σφύριζαν κλέφτικα …

Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν  συμπεριλήφθηκαν με μια απλή τροποποίηση από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Ο.Δ.Ε.Ε. κ. Μήτση;;; Το πρόβλημα το γνώριζε ήδη από παλιά, αφού είχε παρευρεθεί σε συγκεκριμένη συνάντηση «τραπεζικής» σύνθεσης και είχε ενημερωθεί (μην το αρνηθεί υπάρχουν μάρτυρες), αλλά το γνώριζε και ακόμη νωρίτερα αφού: «Ο τρόπος λειτουργίας των Ε.Δ.Α.Δ.Π. και Ε.Α.Α.Δ.Π. καθορίζονται από το Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ  Α’ 176/2015)  όπως αυτός αντικαταστάθηκε από το άρθρο 70 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ Α’ 94/2016).  Ποιος ήταν πρόεδρος στο Σύλλογο της Αθήνας και της Ομοσπονδίας ;; Ποιος ήταν πρόεδρος στο Σύλλογο της Θεσσαλονίκης;; Τι έκαναν λοιπόν τρία ολόκληρα χρόνια;;  Ότι κάνουν  πάντα… ΤΙΠΟΤΑ!

 Αλλά ας αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη, για την ώρα, στους Θεσσαλονικείς.

Ο Μήτσης έριξε το μπαλάκι στον Τσιριγώτη αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία μας όπου έχασε τη θέση του. Αυτή είναι η αλήθεια.  Δυστυχώς μέσα στην Ε.Γ. φαίνεται ότι υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση!!! Κι αυτό είναι το πιο τραγικό για τον Κλάδο.  Κι ας φωνάζει ο νέος Πρόεδρος ότι θέλει Ενότητα και Ομόνοια.  Κι ας τους αντιμετωπίζει όλους το ίδιο ισότιμα και καλοπροαίρετα… Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

Να θυμίσουμε ότι 1η Μαΐου ανέλαβε η νέα Διοίκηση και 5 Ιουνίου στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας ο Μήτσης «εμφάνισε εντελώς ξαφνικά» στη συνεδρίαση το πρόβλημα που «δημιουργήθηκε» από το πουθενά, ως δια μαγείας και μάλιστα λέγοντας «Πάει το μέρισμα, από του χρόνου ξεχάστε το»!!!

Και τι έκανε η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.; Ως όφειλε διάβασε τους Νόμους, ενημέρωσε τους συναδέλφους μέσα από την ιστοσελίδα της και ζήτησε έκτακτο Δ.Σ. φέρνοντας συγκεκριμένη πρόταση που δεν χρειαζόταν καμία γνωμοδότηση.

Κι ο Πρόεδρος της Αθήνας τι έκανε ως μη όφειλε; Πήγε το θέμα για συζήτηση στην Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε. και μάλιστα ΠΡΙΝ τη συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. που είχαμε ζητήσει… Ότι το αίτημα το ανέφερε πρώτος ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σημασία, από κοινού το υποστήριξαν και οι δύο τους. Και μην μας πουν ότι συμβαίνει αυτό πρώτη φορά !!!

Όλοι θυμόμαστε τον Μήτση να αδυνατεί να περάσει τόσο μέσα από το Συμβούλιο του Συλλόγου της Αθήνας όσο και από την Γενική Συνέλευση την παράταση για 3 χρόνια για τους μη πτυχιούχους Νομικής !! Και τι έκανε;; Επανέφερε το θέμα σε Ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. δια στόματος του Προέδρου της Θεσσαλονίκης για παράταση ενός έτους !! Γνωστές τακτικές, καταδικαστέες, που δεν αφήνουν τον Κλάδο να προχωρήσει….

Σε ότι αφορά όμως τον κ. πρόεδρο της Θεσσαλονίκης το σχόλιό σας το στείλατε σε μας 19.00 η ώρα χθες το απόγευμα (εκεί που το ανεβάσατε δεν αναφέρεται η ώρα) [αλλά τα email ήρθαν στις 22.00].  Δεν μπορούσατε να περιμένετε ούτε μέχρι σήμερα το πρωί για να δείτε αν θα το αναρτούσαμε;

Καλή η προσπάθεια να κερδηθούν κάποιες εντυπώσεις με παλαιολιθικές πρακτικές (όχι από τον κ. πρόεδρο, αλλά από τον… αρθρογράφο!) αλλά κ. Πρόεδρε, να ξέρετε, στο τέλος κακό θα σας κάνει. Έχουμε γνώση που σας μιλάμε!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)