Aς ξανασυστηθούμε λοιπόν…

Ποιος είναι ο κάθε συνδικαλιστής, τι πρεσβεύει, αν υποκινείται, πως και από ποιόν, τι εξυπηρετεί και τι έχει προσφέρει, μπορείτε εύκολα να το συμπεράνετε από την πορεία του.

Όσο και να φωνάζουν τα «παπαγαλάκια», όσο και να προσπαθούν να παραποιήσουν τα γεγονότα ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση, τα γραπτά αποδεικνύουν πάντα την αλήθεια.  Τα γραπτά μένουν….

Πάμε, λοιπόν, να ενώσουμε μαζί τα κομμάτια του παζλ………

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στις 10/06/2019 με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ», εξηγούσαμε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, αναφερθήκαμε στους νόμους και προτείναμε τη λύση. ΠΟΤΕ δεν αναφέραμε ή προτείναμε ότι χρειάζεται να ζητήσουμε γνωμοδότηση από τον οποιονδήποτε. Ακόμα και στα σχόλιά μας κάτω από το συγκεκριμένο άρθρο τονίστηκε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν χρειαζόμαστε βοήθεια για να καταλάβουμε τι διαβάζουμε.

Η άποψή μας ήταν πως ο Σύλλογος αποφασίζει να συνεχισθεί η παρακράτηση και να την απαιτεί (και δια πειθαρχικών απειλών) και αν ο οποιοσδήποτε έχει αντίθετη άποψη, να προσφύγει στα Δικαστήρια.

Το μέρισμα σύμφωνα με τον Κώδικά μας είναι αποκλειστικό θέμα του εκάστοτε Συλλόγου και όχι της Ο.Δ.Ε.Ε. . Οπότε θεωρούμε ότι ΚΑΚΩΣ συζητήθηκε στην Ε.Γ. της τέτοιο θέμα και ΚΑΚΩΣ ζήτησε γνωμοδότηση η Ομοσπονδία.

Απορούμε με την τοποθέτηση του Προέδρου της Θεσσαλονίκης ότι ήθελε «ιδιωτική» γνωμοδότηση … Ομολογεί ξεκάθαρα δηλαδή – με αδιάστικτη γραμματική διατύπωση – πως η παρούσα γνωμοδότηση ήταν αναμενόμενη και το ήξερε κι ο ίδιος (;;;)  και για αυτό το λόγο ήθελε ιδιωτική ώστε να μας γράψουν ότι θέλουμε αφού πληρώνουμε. ! Κρίμα !!

Ο κάθε Σύλλογος έχει την ίδια νομική βαρύτητα με την Ο.Δ.Ε.Ε. (είναι Ν.Π.Δ.Δ.).  Απορούμε λοιπόν γιατί ως Πρόεδρος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης δεν ζήτησε «ιδιωτική γνωμοδότηση»;  Τον Σύλλογό του “έκαιγε” το ζήτημα και την απόφαση του Συλλόγου του ήταν υποχρεωμένος να υπερασπιστεί!  Μπορεί ακόμη και τώρα να τη ζητήσει, ουδείς τον εμποδίζει, ας το κάνει!  Στα νομικά άλλωστε δεν υπάρχει αποκλειστικά και μόνο μία άποψη.

Τη γνώμη του εξέφρασε ο κ. Εισαγγελέας (η οποία προφανώς και είναι βαρύνουσα) κι εμείς συνεχίζουμε να έχουμε τη δική μας.   Απαραίτητο και χρήσιμο είναι να τονισθεί δυνατά προς κάθε κατεύθυνση πως την άποψή μας περί «τραπεζικών απαιτήσεων» υιοθετεί πλήρως και χωρίς περιστροφές στο σκεπτικό της η γνωμοδότηση.    Στο δια ταύτα όμως κατέληξε πως κρίσιμο σημείο αναφοράς είναι το πρόσωπο του εντολέα και όχι το είδος της απαίτησης (τραπεζική ή ιδιωτική ή …) χρησιμοποιώντας την ορολογία “αδιάστικτη γραμματική διατύπωση”

Ο κ. Εισαγγελέας λοιπόν, μας νουθετεί – εμμέσως πλην σαφώς – να σπεύσουμε να ζητήσουμε την αλλαγή του άρθρου 51 του Κώδικά μας [ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ] και ταυτόχρονα αφήνει έκθετους και υπόλογους απέναντί σας τους προέδρους των τελευταίων 3-4 ετών (Ομοσπονδίας και ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ) που δεν μας προστάτευσαν και σφύριζαν κλέφτικα …

Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν  συμπεριλήφθηκαν με μια απλή τροποποίηση από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Ο.Δ.Ε.Ε. κ. Μήτση;;; Το πρόβλημα το γνώριζε ήδη από παλιά, αφού είχε παρευρεθεί σε συγκεκριμένη συνάντηση «τραπεζικής» σύνθεσης και είχε ενημερωθεί (μην το αρνηθεί υπάρχουν μάρτυρες), αλλά το γνώριζε και ακόμη νωρίτερα αφού: «Ο τρόπος λειτουργίας των Ε.Δ.Α.Δ.Π. και Ε.Α.Α.Δ.Π. καθορίζονται από το Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ  Α’ 176/2015)  όπως αυτός αντικαταστάθηκε από το άρθρο 70 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ Α’ 94/2016).  Ποιος ήταν πρόεδρος στο Σύλλογο της Αθήνας και της Ομοσπονδίας ;; Ποιος ήταν πρόεδρος στο Σύλλογο της Θεσσαλονίκης;; Τι έκαναν λοιπόν τρία ολόκληρα χρόνια;;  Ότι κάνουν  πάντα… ΤΙΠΟΤΑ!

 Αλλά ας αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη, για την ώρα, στους Θεσσαλονικείς.

Ο Μήτσης έριξε το μπαλάκι στον Τσιριγώτη αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία μας όπου έχασε τη θέση του. Αυτή είναι η αλήθεια.  Δυστυχώς μέσα στην Ε.Γ. φαίνεται ότι υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση!!! Κι αυτό είναι το πιο τραγικό για τον Κλάδο.  Κι ας φωνάζει ο νέος Πρόεδρος ότι θέλει Ενότητα και Ομόνοια.  Κι ας τους αντιμετωπίζει όλους το ίδιο ισότιμα και καλοπροαίρετα… Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

Να θυμίσουμε ότι 1η Μαΐου ανέλαβε η νέα Διοίκηση και 5 Ιουνίου στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας ο Μήτσης «εμφάνισε εντελώς ξαφνικά» στη συνεδρίαση το πρόβλημα που «δημιουργήθηκε» από το πουθενά, ως δια μαγείας και μάλιστα λέγοντας «Πάει το μέρισμα, από του χρόνου ξεχάστε το»!!!

Και τι έκανε η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.; Ως όφειλε διάβασε τους Νόμους, ενημέρωσε τους συναδέλφους μέσα από την ιστοσελίδα της και ζήτησε έκτακτο Δ.Σ. φέρνοντας συγκεκριμένη πρόταση που δεν χρειαζόταν καμία γνωμοδότηση.

Κι ο Πρόεδρος της Αθήνας τι έκανε ως μη όφειλε; Πήγε το θέμα για συζήτηση στην Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε. και μάλιστα ΠΡΙΝ τη συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. που είχαμε ζητήσει… Ότι το αίτημα το ανέφερε πρώτος ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σημασία, από κοινού το υποστήριξαν και οι δύο τους. Και μην μας πουν ότι συμβαίνει αυτό πρώτη φορά !!!

Όλοι θυμόμαστε τον Μήτση να αδυνατεί να περάσει τόσο μέσα από το Συμβούλιο του Συλλόγου της Αθήνας όσο και από την Γενική Συνέλευση την παράταση για 3 χρόνια για τους μη πτυχιούχους Νομικής !! Και τι έκανε;; Επανέφερε το θέμα σε Ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. δια στόματος του Προέδρου της Θεσσαλονίκης για παράταση ενός έτους !! Γνωστές τακτικές, καταδικαστέες, που δεν αφήνουν τον Κλάδο να προχωρήσει….

Σε ότι αφορά όμως τον κ. πρόεδρο της Θεσσαλονίκης το σχόλιό σας το στείλατε σε μας 19.00 η ώρα χθες το απόγευμα (εκεί που το ανεβάσατε δεν αναφέρεται η ώρα) [αλλά τα email ήρθαν στις 22.00].  Δεν μπορούσατε να περιμένετε ούτε μέχρι σήμερα το πρωί για να δείτε αν θα το αναρτούσαμε;

Καλή η προσπάθεια να κερδηθούν κάποιες εντυπώσεις με παλαιολιθικές πρακτικές (όχι από τον κ. πρόεδρο, αλλά από τον… αρθρογράφο!) αλλά κ. Πρόεδρε, να ξέρετε, στο τέλος κακό θα σας κάνει. Έχουμε γνώση που σας μιλάμε!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Συνάδελφε, χαίρομαι για την επικοινωνία μας και, πίστεψέ με, δεν ήρθα καθόλου σε δύσκολη θέση. Ήμουν σίγουρη ότι, αφού ο Πρόεδρός σας δήλωσε ότι δεν θα κάνει διάλογο, κάποιος πολύ στενός του συνεργάτης και μάλιστα από το γραφείο του, θα το έκανε…
Για να πάμε στην ουσία, θα ξεκινήσω από το υστερόγραφό σου και θα σε ρωτήσω ευθέως, αφού είσαι και γνώστης, ποια γραφεία στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουν επιδόσεις και εκτελέσεις από τα γραφεία διαχείρισης των «μεγαλοσυναδέλφων» της Αθήνας που διακινούν σ’ όλη την Περιφέρεια τεράστιο όγκο τραπεζικής ύλης; Και μάλιστα τους δίνουν και τη μίζα της γραμματειακής υποστήριξης; (Άρα μειοδοτούν!) Δεν μπορεί να μην το γνωρίζεις…
Και κατόπιν ως αντίτιμο αλληλεγγύης πετάνε το ξεροκόμματο (μέρισμα) στους υπόλοιπους συναδέλφους που οι ίδιοι έχουν φροντίσει να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτές τις πηγές εργασίας!!! Το θέατρο του παραλόγου…
Και επί πλέον, επειδή κάτι ξέρουμε κι εμείς, δεν έχετε και λίγα προβλήματα με τον τρόπο που το εφαρμόζετε:
1. Θεωρούν όλοι οι Θεσσαλονικείς συνάδελφοι όλους τους πίνακες;
2. Καταθέτουν πίνακες όσοι έχουν εντολή από την εκκαθαρίστρια εταιρία PQH;
3. Τους τελευταίους μήνες που περιμέναμε τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα
υπήρξαν ή όχι κάποιοι που τους παρότρυναν να μην καταθέτουν πίνακες όσοι
δεν τιμολογούν απευθείας σε Τράπεζα;;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον του μερίσματος είναι δυσοίωνο αν συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει και δεν τροποποιηθεί και το ξέρετε πολύ καλά. Γι αυτό, περιμένουμε εναγωνίως το αποτέλεσμα της Γ.Σ. σας τον Ιανουάριο για να παραδειγματιστούμε… Εμείς, όπως γνωρίζετε, είμαστε αντιπολίτευση,η Διοίκηση (ίδια τα τελευταία 10 χρόνια) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρέπει να προτείνει και να υλοποιήσει! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό….

Υ.Γ. Γιατί επιμένετε στην ερώτηση ποιος αντιπρόεδρος της ΟΔΕΕ πρότεινε να είναι η γνωμοδότηση από τον Εισαγγελέα του Α.Π.; Νομίζετε ότι έτσι κερδίζετε τις εντυπώσεις; Δεν είναι κρυφό ότι ήταν της δικής μας Παράταξης και την πρόταση την ψήφισαν όλοι… Γιατί δεν μειοψήφησε ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας;; Αλλά τι σημασία έχει τελικά ποιος θα γνωμοδοτούσε ;;; Μία συμβουλή: Μην κοιτάτε το δέντρο, γιατί χάνετε το δάσος…

Τα φιλιά μου στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Ωραία αυτά που γράφετε κυρία Πρόεδρε απλά δεν μας λέτε τελικά ποιος ήταν αυτός ο Αντιπρόεδρος που ζήτησε την γνωμοδότηση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι από Καθηγητή Πανεπιστημίου όπως ζήτησε ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης (την ιδιωτική γνωμοδότηση όπως αναφέρετε) .. Ίσως η αναφορά του Προέδρου της Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο της παράταξης σας σας έφερε σε δύσκολη θέση.. Λογικό και κατανοητό….
Τα προβλήματα σας στην Αθήνα, όσο και αν το θέλετε, δεν θα σας τα λύσει η Θεσσαλονίκη.. Το 51 είναι κάτι που όσο και αν “δείχνετε” σε όλους ότι το θέλετε κατά βάθος το φοβάστε (για να μην πω ότι δεν το θέλετε)..
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ το και μετά μιλήστε ξανά για την Θεσσαλονίκη που το εφαρμόζει από το 1996.. Μέχρι να γίνει αυτό το καλύτερο είναι η σιωπή .. Μάλλον καλύτερο από όλα είναι να προσπαθήσετε να κάνετε απαρτία σε γενική συνέλευση για το συγκεκριμένο θέμα..
Υ.Γ. Συναντήσεις “ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ” ξέρουμε ΟΛΟΙ όσοι ασχολούμαστε ποιοι έκαναν και πότε …

Ευαγγελία Καλαγιακου

ενα αρθρο κολαφος απεναντι στα τελευταια ανακριβη δημοσιευματα.Το μέρισμα ειναι κεκτημενο μας και πρεπει να μεγαλωσει οχι να συρρικνωθει.Αλλιως θα παμε σπιτια μας για να μεινουν οι λιγοι να συνεχιζουν να αλωνιζουν.Καποιοι κρυβονται πισω απο το δακτυλο τους αλλα…φαινονται

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)