ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΑΠΟΗΧΟΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Α.Π.

Στην τελευταία Ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε., όπου είμαι κι εγώ αντιπρόσωπος, εξέφρασα την άποψη ότι ήταν λάθος που ζητήθηκε γνωμοδότηση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παρακράτηση  για το μέρισμα όταν οι συνάδελφοι τιμολογούν σε εταιρείες Ε.Δ.Α.Δ.Π. ή Ε.Α.Α.Δ.Π. και όχι απευθείας σε τράπεζες. Αρκούσε η οδηγία που εστάλη με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας και όσοι ήθελαν ας προσέφευγαν ονομαστικά στα Δικαστήρια για να μην τους γίνεται παρακράτηση. Αυτό ακριβώς έλεγε και η πρόταση της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. που κατατέθηκε στο έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου μας από τα εκλεγμένα μέλη μας. Το αίτημα στην Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε. για να ζητηθεί γνωμοδότηση το έφερε ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του Προέδρου της Αθήνας.

Δυστυχώς, η γνωμοδότηση που αναρτήθηκε χθες με δικαίωσε… Ο Εισαγγελέας τελειώνει τη γνωμοδότησή του ως εξής:

«Από το συνδυασμό των διατάξεων αυτών και ιδίως από την αδιάστικτη γραμματική διατύπωση των διατάξεων των άρθρων 51 ν. 2318/1995 και 143 νδ 1210/1972, σαφώς προκύπτει ότι οι επιδόσεις και Λοιπές πράξεις που ενεργούνται από δικαστικό επιμελητή, εφόσον ο παραγγέλων δεν είναι από τα νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα, τραπεζών ελληνικών και ξένων και λοιπών προσώπων που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές, δεν τίθεται ζήτημα, αφού ελλείπει αντίθετη νομοθετική πρόβλεψη, παρακράτησης ποσοστού 50% από τη δικαιούμενη αμοιβή του δικαστική επιμελητή, υπέρ του οικείου συλλόγου για να γίνει διανομή μεταξύ των μελών του.»

Για να μην το κουράζουμε, λοιπόν και να σταματήσουν να χύνονται κροκοδείλια δάκρυα από συνδικαλιστές σε Συλλόγους και Ο.Δ.Ε.Ε., απευθύνομαι σε όλους προκειμένου να ξανασυστηθούμε και αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να μπω σ’ αυτόν τον αγώνα ώστε να γίνουν όλες οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις που χρειάζονται για να εξυπηρετηθούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Να μαζέψουμε υπογραφές και να πάμε άμεσα σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους που έχουν ανάγκη το μέρισμα και ανησυχούν για το μέλλον του και , κυρίως , δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση σ’ αυτές τις πηγές εργασίας. Και γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση; Μήπως δεν είναι καλοί στη δουλειά τους ή μήπως έχουν φροντίσει γι’ αυτό αυτοί που σήμερα χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυα;

Οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε. δεν είναι για να κάνουν λογαριασμούς στα προσωπικά τους τεφτέρια, αλλά στα τεφτέρια των πολλών…

Κλείνοντας, σας αφιερώνω το τραγούδι του Ξυλούρη:

    «Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο,

     άιντε σύμβολο αιώνιο,

     αν ξυπνήσεις μονομιάς,

    θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Aντιπρόσωπος ΟΔΕΕ

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)