ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ…….

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δυστυχώς, στο Σύλλογο δεν έχουμε μόνο να αντιπαλέψουμε τα συμφέροντα, τη στασιμότητα, την αναποτελεσματικότητα και τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και να παλέψουμε για τα αυτονόητα. Τι πιο απλό, απ’ το να καταγράφονται στα πρακτικά των συνεδριάσεών μας οι απόψεις, οι προτάσεις, η βούληση και τελικά η ψήφος όλων μας;; Κι όμως…. Ακόμη και στα πρακτικά καταγράφεται η «τελειότητα» του Προέδρου και των συν αυτώ, οι υπόλοιποι δεν υπάρχουμε, δε μιλάμε, δεν ψηφίζουμε ή η κ. Γραμματέας δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν καταλαβαίνει!!

Επειδή η τακτική αυτή μας είναι γνωστή, ζητάμε αντίγραφα των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων προκειμένου να τα ελέγχουμε και… επιτέλους στις 26-9-2019 μας δόθηκαν αντίγραφα του μηνός Ιουνίου 2019, δηλαδή τρεισήμισι μήνες μετά, ενώ ο Κώδικάς μας αναφέρει ότι πρέπει να είναι έτοιμα, καθαρογραμμένα και υπογεγραμμένα από τον Πρόεδρο και τη Γ.Γ. 10 ημέρες μετά από κάθε συνεδρίαση!!

Στο υπ’ αριθμ. 698/5-6-2019 ακριβές αντίγραφο πρακτικού με τις υπογραφές Προέδρου και Γραμματέα είναι συνημμένος και ο μηνιαίος πίνακας εσόδων-εξόδων που μας παρουσιάσθηκε από την Ταμία προκειμένου να τον εγκρίνουμε, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το Νο 22 κονδύλιο που αφορά «ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ» και στο οποίο χρεώνονται SMS που στέλνονται στα κινητά μας με την υπογραφή του Προέδρου του Συλλόγου προς ενημέρωσή μας για διάφορα θέματα που ο Πρόεδρος κρίνει αυτοβούλως ότι πρέπει να μας αποστείλει. Ξεκαθαρίσαμε απ’ αυτό το πρώτο Συμβούλιο ότι αυτό το κονδύλι δεν εγκρίνεται από μας διότι βαρύνει το ταμείο μας με έξοδα χωρίς λόγο, εφόσον ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι έχουν email και μπορεί ο Σύλλογος να τους ενημερώνει ηλεκτρονικά και με επιπλέον ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. Άλλωστε, ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική μας υπογραφή με πιστοποίησή μας και εμείς θα επικοινωνούμε με sms, πληρώνοντας μάλιστα και υπερβολικά ποσά;  Δεν εγκρίναμε, λοιπόν, το κονδύλιο των 1.487,00 ευρώ που μας παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο πίνακα και εμμένουμε στη θέση μας αυτή έως και σήμερα, δεν έχουμε εγκρίνει, δηλαδή, σε καμία συνεδρίαση το έξοδο για τα μηνύματα. Πλην όμως, με έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι η Γ.Γ. του Συλλόγου στα πρακτικά γράφει ότι ο πίνακας «ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ» και υπάρχει ειδική υποσημείωση πάνω στο επισυναπτόμενο αντίγραφο του πίνακα ότι «εγκρίθηκε ομόφωνα»!!! Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά η άποψή μας επ’ αυτού του θέματος, όπως την καταθέσαμε στη συνεδρίαση!!!.

Υπάρχουν κάποια όρια στην ανοχή και στην υπομονή μας απέναντι σε τέτοιες «δημοκρατικές» συμπεριφορές, τα οποία τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού, οπότε καταθέσαμε στη Γραμματεία του Συλλόγου μας στις 10/10/2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου 37042 ΑΝΑΦΟΡΑ-ΑΙΤΗΜΑ στο οποίο αποτυπώνουμε όλα τα παραπάνω, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε:

-Να διορθωθούν τα πρακτικά από την 1/5/2019 έως και σήμερα και να καταγραφούν τα αληθινά περιστατικά ως έγιναν.

-Από δω και στο εξής να υπάρχει μαγνητοφώνηση-απομαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και

-Να είναι καθαρογραμμένα και νόμιμα υπογεγραμμένα από τη Γραμματέα και τον Πρόεδρο τα πρακτικά εκάστου συμβουλίου εντός 10 ημερών, όπως προβλέπει ο Ν.2318/1995 (Κώδικας Δικαστικών Επιμελητών) και να μας δίνονται άμεσα όταν τα ζητούμε με αίτησή μας.

ΔΗΛΩΣΑΜΕ επίσης ότι εάν δεν διορθωθούν τα πρακτικά και εάν αποδειχθεί άλλη παραποίηση βούλησής μας και ψήφου μας στο μέλλον θα ενεργήσουμε όπως προβλέπει ο Νόμος και θα προσφύγουμε στα Ελληνικά Δικαστήρια, προκειμένου να βρούμε το δίκιο μας. Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε τέτοιες ενέργειες και τώρα και στο μέλλον, παρακαλέσαμε να ικανοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματά μας.

Το έγγραφο αυτό που κατατέθηκε στο Σύλλογο υπογράφεται από τα εξής μέλη του Δ.Σ.: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΚΑΠΟΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΤΤΙΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ και ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ, τα οποία δεν ενέκριναν ποτέ τα κονδύλια των SMS και παραποιήθηκε η βούληση και η ψήφος τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πρέπει αυτό το σαθρό οικοδόμημα που έχει κτιστεί 10 σχεδόν χρόνια τώρα από την παρούσα Διοίκηση, να το κατεδαφίσουμε και ν’ αρχίσουμε από το μηδέν με πραγματική θέληση και εντιμότητα. Εμείς είμαστε εκεί και προσπαθούμε συνεχόμενα, αλλά σας θέλουμε δίπλα μας, πρέπει κι εσείς να συνταχθείτε στον αγώνα αυτό. Ελάτε να εκφράσετε την αγανάκτησή σας, όπως μας την εκφράζετε στο δρόμο που συναντιόμαστε την ώρα της δουλειάς και σε πιο προσωπικές επαφές μας.

Προσπαθήστε να παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου, οι οποίες είναι δημόσιες και ανοιχτές σε όλους τους συναδέλφους. Μόνο έτσι θα έχετε άμεση αντίληψη και προσωπική άποψη και κρίση, ώστε να αντιδράτε κι εσείς στα κακώς κείμενα και να επιλέγετε περισσότερο συνειδητά αυτούς που θα σας εκπροσωπούν στα Όργανα του Κλάδου.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

ευαγγελια καλαγιακου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι πρέπει κάποια στιγμή το προεδρείο του συλλόγου μας, του μεγαλύτερου συλλόγου του κλάδου μας στην χώρα, να εκσυγχρονιστεί και να βαδίσει μπροστά, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες του κλάδου. Δεν μπορεί ένας πρόεδρος να πράττει κατά το δοκούν, χωρίς να ακούει τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.Τόση δημοκρατία δεν αντέχεται.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)