Τετάρτη βράδυ……………. σκέψεις για το Σαββάτο που έρχεται

Άτακτες και αρετουσάριστες σκέψεις, θυμωμένα, ήρεμα, λογικά, συναισθηματικά και όλα αυτά μαζί. Και όταν αυτές οι σκέψεις αφορούν το μέλλον μας, το επάγγελμά μας, από το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται η ζωή μας και η εύρυθμη λειτουργία της οικογένειάς μας τότε το πράγμα ζορίζει. Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε με σύνεση παραμερίζοντας γνωστούς, φίλους, πρόσκαιρες συνεργασίες, πικρίες.

Πάμε λοιπόν…

Εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Μαρτίου 2019

Συμμαχία 382

ΠΡΟΣΥΔΕ 285

Ριζοσπαστική Παρέμβαση 75

ΑΣΠΔΕ 57

ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 29

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1

Από τις 4 αυτές παρατάξεις στο 2ο γύρο, λόγω μη αυτοδυναμίας της πρώτης, θα αναμετρηθούν οι επικεφαλής των δύο πρώτων, ήτοι οι  κ. ΜΗΤΣΗΣ – κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Ο κ. Μήτσης τα τελευταία 9 χρόνια έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της Αθήνας  η οποία και υπερψηφίζει μέχρι σήμερα προτάσεις της απερχόμενης Διοίκησης και απορρίπτει πάντα τις προτάσεις των υπολοίπων εκλεγμένων στο Σύλλογο παρατάξεων εξαιρουμένων προτάσεων πολιτιστικού περιεχομένου που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συναινέσουν. Πρόσφατο παράδειγμα η πρόταση της ΠΡΟΣΥΔΕ ως προς τον εξορθολογισμό των αμοιβών του ΚΕΔΕ (αλλαγή ΦΕΚ ως προς την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των αμοιβών).

Κρατήστε αυτό: πάντα τα τελευταία 9 χρόνια είχαν την πλειοψηφία, πάντα ήταν τουλάχιστον 7 σε σύνολο 13.

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών. Ας έρθουμε στα τελευταία αποτελέσματα λίγο πιο αναλυτικά:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ….

ΠΑΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ….

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ….

ΓΚΩΝΙΑΣ ….

ΣΤΑΘΟΝΙΚΟΥ ….

+ του κ. ΜΗΤΣΗ.

Συνολικά 6 συνάδελφοι έχουν εκλεγεί σήμερα. Να σας θυμίσω ότι όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι είναι μέλη του Δ.Σ. της Αθήνας και τα 9 τελευταία χρόνια, πλην της κ. Σταθονίκου η οποία την τελευταία τριετία δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας λόγω μη εκλογής της.

Στη ζωή μας σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουμε διλήμματα. Άλλα μικρά και άλλα μεγάλα και καλούμαστε σε καθημερινή σχεδόν βάση να τα αντιμετωπίσουμε. Πώς να σκεφτούμε; Συναισθηματικά; Λογικά; Ψύχραιμα; Αυθόρμητα; Παρορμητικά;

Το δίλημμα της 30ης Μαρτίου 2019 είναι ένα: Θέλεις  να δώσεις για άλλη μία φορά την πλειοψηφία στην παράταξη του κ. Μήτση ;

Σ’ αυτήν την περίπτωση οι δυνάμεις κατανέμονται ως εξής:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ 7

ΠΡΟΣΥΔΕ 4

ΡΙΖ. ΠΑΡ. 1

ΑΣΠΔΕ 1

Ο κ. Μήτσης στη συνέχεια θα εκλέξει τη Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου, την ταμία, τον αντιπρόεδρο και τον αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, οι δύο πρώτες θέσεις με καθόλου ευκαταφρόνητη μηνιαία αποζημίωση η οποία θα καταβάλλεται  για χρονικό διάστημα 36 μηνών από το Σύλλογο. Τα τελευταία 9 χρόνια με Πρόεδρο τον κ. Μήτση η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου και η Ταμίας είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα. ΑΚΡΙΒΩΣ. Νόμιμα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.  που όμως προτάθηκαν από τον κ. Μήτση γι’ αυτές τις θέσεις και ψηφίστηκαν λόγω της πλειοψηφίας που είπαμε πριν. 36×3 = 108 μήνες με μηνιαία αποζημίωση την οποία συγχωρέστε με δεν την γνωρίζω ακριβώς.

Σε περίπτωση εκλογής του κ. Αντωνίου οι δυνάμεις κατανέμονται ως εξής:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ 6

ΠΡΟΣΥΔΕ 5

ΡΙΖ. ΠΑΡ. 1

ΑΣΠΔΕ 1

Πάλι τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης του κ. Μήτση είναι περισσότερα, δεν είναι όμως πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι στις εκλογές που θα γίνουν  μεταξύ τους για την ανάδειξη του Γεν. Γραμματέα, του Ταμία, του Αντιπροέδρου και του Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, σίγουρα θα συμμετέχουν συνάδελφοι  και από άλλες παρατάξεις. Θα μοιραστούν οι θέσεις. Αναγκαστικά. Δεν θα έχει κανείς την πλειοψηφία. Τα κλειδιά του Συλλόγου θα τα έχουν κι άλλοι. Θα είναι όλοι μετρημένοι και πολύ προσεκτικοί. Θα ελέγχονται. Θα αναγκαστούν να κάνουν υποχωρήσεις, θα ρίχνουν νερό στο κρασί τους. Κανείς δεν θα μπορεί να κάνει μόνος του τίποτα. Θα υπάρξει συναίνεση. Θα μάθουν κι άλλοι να κρατάνε το ταμείο του Συλλόγου, να ασκούν τα καθήκοντα του Γεν. Γραμματέα, να αναπληρώνουν τον Πρόεδρο όταν αυτός λείπει, να αναπληρώνουν τον Γεν. Γραμματέα όταν αυτός για κάποιο λόγο αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ας σκεφτούμε όλοι μας: 9 χρόνια η απόλυτη πλειοψηφία, το ζούμε το αποτέλεσμα. Αυτό θές;  γι’ αυτό το λόγο πήγαμε να ψηφίσουμε;  9 χρόνια ψηφίζουμε τους καλύτερους;  Τους πιο ικανούς;  Είναι δυνατόν 9 χρόνια να είναι οι ίδιοι ακριβώς;  Και τώρα τι θα πάμε να κάνουμε πάλι;  Τώρα που ξέρουμε. Αν αυτό θέλουμε, αυτό να γίνει. Εγώ όμως θα τοποθετηθώ ξεκάθαρα.

ΦΤΑΝΕΙ! Θέλω να δω κάτι άλλο. Θέλω ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Θέλω να μπω στο Σύλλογο και να δω να έχει αλλάξει κάτι. Να το αισθανθώ. Να νιώσω ότι με την ψήφο μου μπορώ να ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Και να σας πω και κάτι, τι έχω να χάσω; Τι κακό μπορεί να μου κάνει ένας νέος άνθρωπος 40 τόσο χρονών, ο οποίος θα είναι Πρόεδρος σε ένα Δ.Σ. και θα ελέγχει απόλυτα 4 μέλη από τα 12;  Τι καταστροφικό θα φέρει προς ψήφιση και θα περάσει; Τίποτα. Ακόμα και αυτό να είχε φανταστεί δεν θα μπορεί να το κάνει. Εξάλλου υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση του ότι θα παραιτηθεί από τη μηνιαία αποζημίωση του.

Τα έφερε έτσι η ζωή, μέσω της εκλογικής διαδικασίας η οποία για άλλη μια φορά όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια, από τις 8 το πρωί και μέχρι την ολοκλήρωση μας πρόσφερε εικόνες και σκέψεις για τις οποίες αν επεκταθώ θα βγάλω πολύ θυμό και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω στην παρούσα στιγμή να κάνω και στο κάτω κάτω της γραφής δεν θέλω να υποτιμήσω την νοημοσύνη κανενός κάνοντας επισημάνσεις που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για συναδέλφους. Θα προσέξατε ότι η παράταξη που πήρε την πλειοψηφία των ψήφων στο Σύλλογο μας μπορεί τυπικά να λέγεται ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην πραγματικότητα όμως όπως γράφω είναι η παράταξη του κ. Μήτση. Το λέω αυτό γιατί κανένας από τους εκλεγμένους  στο Δ.Σ με την παράταξη του κ. Μήτση συναδέλφους δεν εκφέρει κάποιο λόγο.  Κανένας στο Δ.Σ. δεν κάνει προτάσεις.  Μόνος του ο κ. Μήτσης τοποθετείται, απαντά και όλοι οι υπόλοιποι σηκώνουν τα χέρια σε προτάσεις που κάνει αποκλειστικά ο ίδιος για οτιδήποτε και αντίθετα καταψηφίζουν προτάσεις που κάνουν άλλοι κατόπιν υποδείξεως του. Τους παρακολουθούμε συνεχώς και τα 9 αυτά χρόνια.

Εγώ δεν τη θέλω αυτή την πλειοψηφία. Δε μπορώ άλλα 3 χρόνια έτσι. Πρέπει κάτι ν’ αλλάξω. Να δοκιμάσω κάτι άλλο. Αυτή τη φορά αυτή η επιλογή είναι απόλυτα ασφαλής γιατί δεν θα υπάρχει πλειοψηφία από κανέναν. Για να μας κάνουν κακό θα πρέπει να συνεργαστούν πολλοί και αυτό δεν θα τολμήσει κανείς να το ρισκάρει.

Η ψήφος του Σαββάτου αφορά τον 2ο όροφο της οδού Καποδιστρίου εφ’ ης φέρει τον αριθμό 24, αφορά το δεύτερο σπίτι μας, αφορά το επάγγελμά μας, αφορά τη ζωή μας. Η απάντηση στο δίλημμα είναι: ΟΧΙ στην πλειοψηφία ΚΑΝΕΝΟΣ. Τα κλειδιά του Συλλόγου και στους δύο υποψηφίους Προέδρους των παρατάξεων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Να απευθυνθώ στους συναδέλφους που ψήφισαν την ΡΙΖ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και την ΑΣΠΔΕ,  λέγοντας τους ότι πρέπει να στηρίξουν τον κ. Νίκο Αντωνίου προκειμένου το ένα και μοναδικό μέλος που θα τους εκπροσωπεί στο σύλλογο να έχει φωνή, να έχει δύναμη να σταματήσει πια να έχει διακοσμητικό ρόλο σ’ αυτό και άχαρη θέση. Βοηθήστε τον εκλεγμένο σας να σταθεί με αξιοπρέπεια και να προσπαθήσει αυτά για τα οποία εσείς τον ψηφίσατε.

Θα απευθυνθώ στους συναδέλφους που ψήφισαν την παράταξη του κ. Μήτση που μιλάνε για τον κ. Μήτση και λένε ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, λέγοντάς τους ότι δε διαφωνώ.  Εδώ κρίνεται όμως το έργο του από την θέση που έως σήμερα κατέχει. Η ακριβώς επόμενή μου ερώτηση σ’ αυτούς είναι με ποιους θα αγωνιστεί και θα παλέψει;  Ποιους έχει δίπλα του;  Ποιος θα τον βοηθήσει να καταφέρει αυτά που έχει οραματιστεί;  Δείτε ξανά τα ονόματα που έχουν εκλεγεί μαζί του στο Δ.Σ. της Αθήνας και κάντε εικόνα στο μυαλό σας συναντήσεις του κ. Μήτση με θεσμικούς παράγοντες παρουσία των συνεργατών του, οι οποίοι πρέπει να έχουν επεξεργαστεί μια πρόταση και να την παρουσιάσουν διεκδικώντας για το Σύλλογό μας  και τον Κλάδο μας το καλύτερο δυνατόν. Την απάντηση την ξέρουμε όλοι και είναι αποκαρδιωτική. Μπορεί ο κ. Μήτσης να βοηθήσει τον κλάδο; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί άλλο. Δεν έχει κάτι άλλο να δώσει, δεν έχει συνεργάτες να στηριχθεί,  δεν το νιώθετε ; Δεν το βλέπετε;  Προσπαθήσαμε λέει συνεχώς, αλλά δεν μπορούσαμε. Πως να μπορέσεις όμως;  Πως να ελιχθείς, πως να αντιδράσεις όμως εκείνη την κρίσιμη στιγμή που θα χρειαστεί να επέμβεις; Πως;

Τέλος, να απευθυνθώ στους συναδέλφους που δεν προσήλθαν στην κάλπη προκειμένου να ασκήσουν το υπέρτατο αυτό εκλογικό τους δικαίωμα και στους συναδέλφους που ψήφισαν λευκό και άκυρο, όλους επειδή βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους τους υποψηφίους κρίνοντας τους το λιγότερο ανεπαρκείς λέγοντας σας ότι αυτή τη φορά είναι σίγουρο, λόγω των συσχετισμών που έχουν αυτή τη στιγμή δημιουργηθεί,  ότι εσείς θα κρίνετε το αποτέλεσμα, εσείς αυτή τη φορά θα εκλέξετε τον επόμενο Πρόεδρο, εσείς θα σπάσετε την πλειοψηφία των 9 τελευταίων ετών, εσείς θα αναγκάσετε όλους τους νυν εκλεγμένους να συνεργαστούν, να δουλέψουν όλοι μαζί έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για το επάγγελμα μας.

Ας τοποθετήσουμε όλοι μαζί  με την ψήφο μας τον κ. Μήτση σε μία άλλη καρέκλα του τραπεζιού που συνεδριάζει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όχι απέχοντας όπως πολλοί από εσάς σκεφτόσαστε, αλλά ψηφίζοντας ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ προκειμένου  να σταματήσει  να λειτουργεί ο Σύλλογός μας με την απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του κ. Μήτση με τα σημερινά, μετά από 9 χρόνια, αποτελέσματα.

Tο Σάββατο 30/03/2019 συντάξτε μία έκθεση επίδοσης στο μυαλό σας, την πιο σημαντική και σπουδαία για την επόμενη τριετία και επιδώστε την,  πολύ δυνατά αυτή τη φορά,  με την ψήφο σας, αναλογιζόμενοι την απάντηση στα διλήμματα που τίθενται στο αν υπάρχει λόγος να πάω να ψηφίσω και στο τι θα ψηφίσω. Πρέπει όλοι να πάμε και να τοποθετηθούμε. Πάλι θα σας πλησιάζουν, πάλι θα σας δείχνουν το δρόμο για την κάλπη, πάλι θα ζήσετε στιγμές απείρου κάλλους, πάλι θα αισθανθείτε ότι πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο από εκείνο το χώρο γιατί δεν αντέχετε αυτό που σας συμβαίνει, αλλά εσείς πρέπει να τους απαντήσετε με την ψήφο σας.

Η ευκαιρία που έχουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς χωρίς να δώσουμε σε ΚΑΝΕΝΑ απόλυτη πλειοψηφία είναι εδώ. Καλό ταξίδι στη σκέψη σας, ο χρόνος είναι πολύτιμος, μη χαθεί άλλη μία τριετία με μία παράταξη πλειοψηφίας, με γεν. γραμματέα και ταμία στο σύλλογο τα ίδια πρόσωπα. Να’ στε σίγουροι ότι μπορούν και άλλοι να καλύψουν και να υποστηρίξουν τις θέσεις αυτές, αξιόλογοι, ικανοί, έντιμοι και με γνώσεις πάνω στο επάγγελμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΜΟΤΣΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ

Συνάδελφοι ας μην μείνουμε στη σκέψη. Έφτασε η ώρα να αποφασίσουμε για εμάς! Χωρίς φόβο, χωρίς δίλημμα,στηρίζουμε ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ!!! Γιατί εμπνέει, γιατί είναι αληθινός, γιατί είναι ικανός, γιατί έχει όραμα, γιατί νοιάζεται πραγματικά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)