ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ

Γιατί στις προσεχείς εκλογές της 30ης Μαρτίου θέλω νικητή και νέο Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσων – Λαμίας τον Νίκο Αντωνίου:
1) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ, όσο νέος χρειάζεται να είναι κάποιος για να  κυνηγά μαχητικά, με δυναμισμό και πάθος, το όραμά μας για έναν σύγχρονο Σύλλογο.
2) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ, όσο ικανός απαιτείται να είναι κάποιος που χαράζει μία πορεία και την ακολουθεί,  θέτει εφικτούς στόχους για το καλό του κλάδου και τους υλοποιεί, αξιοποιεί στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό και τους πόρους που έχει στη διάθεσή του,  πείθει τον συνομιλητή του και διαπραγματεύεται με επιτυχία.
3) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ, όσο ρεαλιστής καλείται να είναι κάποιος που έχει εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης απολύτως εφαρμόσιμο και  πλήρως προϋπολογισμένο μέχρι το τελευταίο λεπτό του ευρώ, μέσα στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
4) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, όσο δημοκράτης χρειάζεται να είναι ένας ηγέτης που ακούει όλες τις φωνές και τις συνθέτει δημιουργικά και αρμονικά με γνώμονα το καλό του κλάδου και τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.
5) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, όσο επαγγελματίας είναι κάποιος που γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενο της δουλειάς του, που εκτελεί με ευσυνειδησία τα καθήκοντα του με σεβασμό στους θεσμούς και τους νόμους, που άοκνα χρόνια τώρα μαζεύει εμπειρίες και γνώσεις πολύτιμες για να γίνεται πάντα καλύτερος.


6) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ, όσο επικοινωνιακός θα κληθεί να είναι κάποιος για να αποτελέσει την φωνή που θα βγάλει τον κλάδο από την απραξία και την στασιμότητα και θα τον αναδείξει ως ισότιμο θεσμικό συνομιλητή με τους όμορους νομικούς κλάδους και άλλους παράγοντες της διοίκησης.
7) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, όσο αξιοπρεπής καταφέρνει να είναι κάποιος που, ενώ γύρω του εξαγοράζονται συνειδήσεις και ξεπουλώνται όσο- όσο δικόγραφα, εκείνος κλείνει τα αυτιά του στις Σειρήνες και ακολουθεί τον άλλο δρόμο, αυτόν της διαύγειας και της διαφάνειας.
8) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ, όσο έντιμος έχει αποδείξει ότι είναι κάποιος, αν κριθεί από τις θέσεις ευθύνης που πέρασε, όπου με επιμέλεια και φιλαλήθεια προσπάθησε να κάνει τα λόγια του πράξη, ήταν τίμιος, ευθύς, ακέραιος και ξεκάθαρος, χωρίς να παραπλανά, ούτε να εξαπατά τους συνεργάτες, συναδέλφους και συνομιλητές του.
9) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ στο στόχο του, όσο προσηλωμένος αντέχει να είναι κάποιος που ενώ δέχεται τόνους λάσπης, συκοφαντίες και κατηγόριες, αυτός με ψυχραιμία και ηρεμία προχωρά μπροστά, δεν κοντοστέκεται, δεν προβαίνει σε εξάρσεις, υστερίες και μελοδραματισμούς, δεν ρίχνει το επίπεδό του και δεν αλλάζει την ποιότητα που ως άνθρωπο, επαγγελματία και οικογενειάρχη τον χαρακτηρίζει,  για κανένα απολύτως λόγο.
10) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, όσο οραματιστής καταφέρνει να είναι κάποιος που ονειρεύεται την “Άνοιξη” που θα έρθει στο κλάδο, που δεν κάνει εκπτώσεις στο όνειρό του, που έχει τις κεραίες του στραμμένες στις  προκλήσεις της εποχής και τις προσεγγίζει με ανοιχτό μυαλό και όχι με καχυποψία και οπισθοδρόμιση.
11) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ, όσο θετικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που στα δύσκολα θα βγει μπροστά, τις αναποδιές θα τις αντιμετωπίσει με θάρρος, τις αντιξοότητες με υπομονή και δεν θα σταματήσει αν δεν βρει τη λύση στο πρόβλημα βγάζοντας θετικό πρόσημο στο τέλος της εξίσωσης.
12) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟΣ, όσο ομαδικός καλείται να είναι ένας “μάνατζερ” που καθοδηγεί, αλλά ζητάει και την συνεργασία, προάγει την συλλογικότητα και παρακινεί στη συμμετοχή και την ανταλλαγή απόψεων.
13) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ, όσο ενωτικός χρειάζεται να είναι κάποιος που ζυγίζει τις καταστάσεις εποικοδομητικά και βρίσκει την χρυσή τομή, κάνει γόνιμο συγκερασμό όλων των απόψεων, καλεί σε συνεννόηση και δεν σπείρει έριδες και αντιπαλότητες.
14) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ, όσο διορατικός καλείται να είναι ένας πρόεδρος που έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται πρώτος τη δεδομένη πραγματικότητα στην παρούσα φάση και να σχηματίζει αντίληψη για το πώς θα είναι τα πράγματα στο μέλλον προλαβαίνοντας έτσι τις εξελίξεις.
15) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ μεταξύ ίσων, είναι ένας από μας και συγχρόνως αυτός που του αξίζει να ηγηθεί του κλάδου και να είναι ο επόμενος Πρόεδρος όλων των Δικαστικών Επιμελητών του Συλλόγου μας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)