AΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ…

Η σημερινή πραγματικότητα του Κλάδου είναι αποκαρδιωτική. Η απερχόμενη Διοίκηση δεν μπόρεσε:

 • Να προστατεύσει το εισόδημά μας:

Πρόσφατο παράδειγμα η ανικανότητά τους να συμπράξουν με τον Δικηγορικό Κλάδο προκειμένου να ενταχθούμε κι εμείς στο νομοσχέδιο μαζί με τους Δικηγόρους και να εκδίδουμε το τιμολόγιό μας όταν πληρωνόμαστε (ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!!! Αυτό είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, γιατί ματώνουμε οικονομικά αφού πληρώνουμε Φ.Π.Α. και λοιπές εισφορές και μπορεί να πληρωθούμε μετά από 2-3 χρόνια!! Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε εξ αιτίας της ολιγωρίας της απερχόμενης Διοίκησης. Κι ας τους το φωνάζαμε από το 2017!!

Μήπως οι καταλογιστικές πράξεις του ΚΕΔΕ? Από οφειλή 300.000 ευρώ και πάνω επιδίδαμε υποχρεωτικά εμείς και εν μία νυκτί έγινε το όριο 1.000.000 ευρώ χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι!!! Ούτε καν η Διοίκηση που «λύνει και δένει» στα Υπουργεία! Γαργάρα κι αυτό……

Οι ηλεκτρονικές επιδόσεις του ΚΕΔΕ? Χάθηκαν κι αυτές… Πώς να τις διεκδικήσουμε?  Είχαμε ηλεκτρονική υπογραφή ? Εδώ και τρία χρόνια έπρεπε να την είχαμε … με dead line τον Ιούνιο του 2018 κι ακόμη περιμένουμε… Τώρα προεκλογικά έτρεξε να μας ανακοινώσει περιχαρής ότι 3 Σύλλογοι της Χώρας βρίσκονται κοντά στην πηγή!! Από τον Ιανουάριο του 2018 μας πήραν τα 135 ευρώ και εκταμιεύθηκαν το Νοέμβριο του 2018…δηλαδή 10 μήνες μετά!!! Αυτά τα λεφτά δεν τοκίστηκαν? Τα είχαν σε σεντούκι???

 • Να εφοδιάσει με νέα ύλη το γραφείο μας:

Που είναι οι επιδόσεις των ποινικών δικογράφων και των ατομικών ειδοποιήσεων του Δημοσίου που μας έταζαν το 2016? Ούτε καν διεκδικήθηκαν…..                                                                                                                Που είναι οι ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ? Ποιος θα μας αποζημιώσει για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που χάθηκε αυτά τα τρία χρόνια ενώ τον Αύγουστο του 2015 είχε δοθεί το πράσινο φως για να τις πάρουμε?

 • Να εφαρμόσει, επιτέλους, το άρθρο 51 του Κώδικά μας:

Το άρθρο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί εφ’ όλης της ύλης με προσοχή στα ποσοστά, γιατί δεν μπορεί έτσι όπως είναι σήμερα να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα (FUNDS, επιδόσεις πιστωτικών ιδρυμάτων κ.λ.π.) Ποιος τους εμπόδισε 3 χρόνια τώρα να καταθέσουν την πρότασή τους και να την υλοποιήσουν?? Η «κακιά ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.» ή μήπως οι υποστηρικτές τους γιατί δεν τους συμφέρει??

 • Να μας γλιτώσει από τις μίζες:

Το μόνο που έχει καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια και έχει αποδώσει καρπούς είναι μία έντονη φημολογία για ανεξέλεγκτο αθέμιτο ανταγωνισμό που δηλητηριάζει τον Κλάδο ολόκληρο και μία «κοινά αποδεκτή» κατάσταση που έχει να κάνει με τη διαχείριση συγκεκριμένης ύλης μεταξύ λίγων και εκλεκτών φίλων της Διοίκησης. Μιας ύλης που γίνεται και μέσον εκβιασμού προκειμένου να εκλέξουν «το δικό τους άνθρωπο»!! ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ!!! Όταν εμείς γίναμε κοινωνοί αδιάσειστων στοιχείων κάναμε επώνυμη καταγγελία και την παρουσιάσαμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Τι έχει απογίνει δύο χρόνια τώρα, να μας το απαντήσουν οι διοικούντες. Γιατί το συγκεκριμένο πειθαρχικό εστάλη στον Εισαγγελέα Διοικητικού Προσωπικού ενώ όλα τα άλλα στέλνονται στον Εισαγγελέα Εφετών? Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το έγγραφο που μας μοίρασαν στη Γ.Σ. το οποίο σχετίζεται με την εντολή του Εισαγγελέα στον Ειρηνοδίκη να ελέγξει τα βιβλία μας?? ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΑΛΛΟ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ! Πολύ δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας?

      Ας απαντήσουν λοιπόν:

 • Επιτρέπεται τελικά Δικαστικός Επιμελητής να είναι διαχειριστής σε άλλης μορφής εταιρία πλην της Αστικής?
 • Πόσες εταιρίες Διαχείρισης και Διακίνησης εγγράφων με μορφή ΙΚΕ ή άλλης νομικής μορφής υπάρχουν που διακινούν περίπου το 80% της ύλης μας?
 • Μήπως οι εταίροι τους είναι Δικαστικοί Επιμελητές και οικογενειακά πρόσωπα αυτών?
 • Νομιμοποιούνται αυτές οι εταιρίες να υπάρχουν, να διακινούν νομική ύλη, να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα σε συνεργασία με τους εντολείς τους κατά παράβαση των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Κανονισμού?
 • Έκανε έρευνα η Διοίκησή μας σε ΓΕΜΗ για να τις βρει «αν δεν τις ξέρει», ή δε γνωρίζει τίποτα?? Ζήτησε στοιχεία από ΔΕΚΟ, Πιστωτικά Ιδρύματα, Εταιρείες αγοράς δανείων ή ακόμη και φορολογικές αρχές για να μάθει ποιοι τις αποτελούν και που εδρεύουν?
 • Με ποιες συμβάσεις, αναθέσεις κατατεθειμένες στις φορολογικές αρχές και ποιες αμοιβές παίρνουν τα πακέτα των 5.000-10.000 εγγράφων μηνιαίως? Ποια στελέχη Τραπεζών, ΔΕΗ, FUND, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνικών εταιρειών, πολυεθνικών, υπογράφουν τις αναθέσεις και με ποια διαφάνεια?
 • Φρόντισαν να πάρουν στα χέρια τους τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εταιρείες αυτές με τις Τράπεζες? Τιμολογούν σύμφωνα με το ΦΕΚ μας?
 • Από πού προκύπτει το οικονομικό όφελός τους?
 • Εκδίδουν στον επισπεύδοντα πιστωτικά νόμιμα τιμολόγια και για ποιο λόγο?
 • Έχουν συνεργασίες με δήθεν εταιρίες γραμματειακής υποστήριξης και συμβουλών σε Κύπρο και Βουλγαρία και εγγράφουν ως έξοδα τιμολόγια δεκάδων χιλιάδων ευρώ?
 • Επιδίδουν οι ίδιοι οι Δικαστικοί Επιμελητές ή τρίτοι? Υπάρχουν πληροφορίες από Αστυνομικά Τμήματα για φαινόμενα επιδόσεων από μη συναδέλφους. Ο Σύλλογος τι έκανε γι’ αυτό?
 • Γιατί δεν έχει κάνει η Διοίκηση έλεγχο στις ετήσιες εκθέσεις μας για να δει πόσοι επιμελητές κάνουν 10-15.000 επιδόσεις ετησίως και πως?

Σε ελεύθερη πτώση είμαστε, αυτή είναι η αλήθεια. Τα στόματα παραμένουν κλειστά και τα αποδεικτικά στοιχεία κρύβονται με επιμέλεια. Ξέρετε όμως… μάλλον δεν είναι ερμητικά κλειστά πλέον!!!

Αυτό που πρέπει να σας ζητήσουν είναι ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Όχι την ψήφο σας!

Aντιθέτως, έχουν τέτοια έπαρση που θεωρούν δεδομένη την επανεκλογή τους για να (μας) αποτελειώσουν……….

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)