Μέρισμα και πάλι ….

Τη Δευτέρα 18/2 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. μας δόθηκαν από την ταμία και τον Πρόεδρο κάποια στοιχεία των πινάκων εκτελέσεων του 2018, των καταθέσεων από τις Τράπεζες και πόσα ακόμη – ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ – απομένουν να κατατεθούν, τα οποία θα ελέγξουμε.

Αυτή η ενέργεια έπρεπε να είχε γίνει από την ταμία πολύ πριν ανακοινωθεί το ύψος του μερίσματος. Ήταν υποχρέωσή της και γι’ αυτή της την παράλειψη θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Μέσα σε πέντε (!!!!) μέρες, λοιπόν, άθροισαν 4.430 πίνακες και μας είπαν ότι απομένει να καταθέσουν οι Τράπεζες άλλα 200.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν στο επόμενο μέρισμα.

Τα ερωτήματα που παραμένουν είναι τα εξής:

  1. Αφού κανένας πίνακας δεν καταχωρείται ηλεκτρονικά ούτε παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου, πως είμαστε σίγουροι ότι οι πίνακες είναι 4.430? Κι αν κάποιοι παράπεσαν ή χάθηκαν???
  2. Στοιχεία για το 2017 δεν μας δόθηκαν, αν και τα ζητήσαμε, γιατί προφανώς δεν υπάρχουν αφού δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος. Άρα, πως ξέρουμε το ποσόν που δεν είχε προλάβει να κατατεθεί το 2017 και κατατέθηκε από τις Τράπεζες το 2018?? Δεν έπρεπε να συμπεριλάβουν κι αυτό στην άθροιση?
  3. Πόσοι απ’ αυτούς τους πίνακες αφορούν κατασχέσεις, πόσοι αφορούν αποσπάσματα και πόσοι αποβολές??
  4. Σε πόσα ακίνητα επεβλήθη κατάσχεση σύμφωνα με τον κάθε πίνακα? Σε 1,2,3,22…..250? Όλοι έχουμε δει σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολόγια κατασχέσεις συναδέλφων σε πολλά ακίνητα!
  5. Γιατί ο Πρόεδρος δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα δειγματοληπτικό έλεγχο μέχρι σήμερα, ενώ το ζήτησα πολλάκις?

Είναι αδιανόητο να υπάρχει τέτοια προχειρότητα στη διαχείριση του ταμείου μας, σα να ζούμε στην εποχή του «μπακαλόγατου» και να κρατάμε …τεφτέρια!!! Έπρεπε με πλήρη διαφάνεια και με κάθε λεπτομέρεια να ενημέρωναν το Δ.Σ. κάθε 6 μήνες όπως προβλέπει ο Νόμος κι όχι να παρακαλάμε για να μας δοθούν τα αυτονόητα.

Τέλος πάντων, στη συνεδρίαση που έγινε 18/2 δεχθήκαμε ότι, έστω, έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσής μας. Και αντ’ αυτού τι ανακοινώνει επίσημα ο Πρόεδρος??? ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΗ σε κείνη τη συνεδρίαση ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!!! Ε! ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Βιάστηκε «περίεργα και ύποπτα» να κάνει τέτοιες ανακοινώσεις ο Μήτσης. Καταλαβαίνω βεβαίως την ενόχλησή του, αλλά όλα έχουν ένα όριο…

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25/2 του δήλωσα την αγανάκτησή μου και ζήτησα να ανακαλέσει, αλλά.. … μία απ’ τα ίδια!! Παράλληλα, άρχισαν να διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις και ψίθυροι και να τα ακούω κι εγώ στα περιστύλια ότι του ζήτησα συγγνώμη όταν συνεδριάζαμε στις 18/2 γιατί έφερα το θέμα του μερίσματος στη δημοσιότητα !!!!!!!!!!  Μα δεν ντρέπονται καθόλου πια ??

Μάλλον δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα ή, ακόμα χειρότερα, πλάθουν την πραγματικότητα που τους βολεύει, προκειμένου λίγου χρόνου ακόμα στη γλυκιά καρέκλα.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα.  Εμείς δεν είπαμε κανέναν κλέφτη, απατεώνα ή οτιδήποτε άλλο, όπως «περίεργα και ύποπτα» κλαψουρίζουν κάποιοι και κάποιες του Δ.Σ. !! Αγανακτήσαμε με τον τρόπο διαχείρισης ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !! Του δικού σας χρήματος !!  Πράττουμε το καθήκον μας όπως μας επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος και τίποτα παραπάνω.  Ζητάμε την ενημέρωση που έπρεπε να είχαμε και δεν θα κουραστούμε να ζητάμε επανειλημμένως πρακτικά συνεδριάσεων (που ποτέ δεν είναι έτοιμα), στοιχεία μερίσματος (που κατ’ αυτούς θα έπρεπε να δεχόμαστε ανέλεγκτα ότι μας λένε), παραπεμπτικά πειθαρχικών σε Εισαγγελείς (που δια μαγείας αποστέλλονται σε λάθος εισαγγελέα), τα οποία θα έπρεπε να μας τα έδιναν άμεσα και στην ώρα τους! Διαχειρίζονται το Σύλλογο σα να είναι τσιφλίκι τους, αλλά έχουν λίγο μπερδέψει τα καθήκοντά τους, τον εγωισμό τους, το «αφ’ υψηλού» βλέμμα τους και την απαξιωτική συμπεριφορά τους προς εμάς τους «μη συμμαχίτες» κι έτσι τους έκοψε η μαγιονέζα….  Εμείς συνάδελφοι έχουμε την κοσμοθεωρία να αποζητάμε τον έλεγχο και τον απολογισμό γιατί είμαστε καθαροί. !! Αυτά, για να τοποθετήσουμε τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση!

Με εκτίμηση

Γιάννης Παπακωνσταντίνου

Μέλος του Δ.Σ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)