ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…….

imageΚυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η δέσμευσή μου να σας ενημερώνω για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όσο περνάει ο καιρός κρίνω ότι είναι επιτακτική ανάγκη γιατί παγιώνεται η αλαζονεία της πλειοψηφίας, κάτι που ήταν δεδομένο για μας, δεν τρέφαμε αυταπάτες… όμως υπάρχουν και κάποια όρια ανοχής απέναντι σε τέτοιες «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ» συμπεριφορές. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το γεγονός της ουσιαστικής έλλειψης των πρακτικών αυτών των συνεδριάσεων δεδομένου ότι απ’ όσα λένε οι εκλεγμένοι της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. δεν καταγράφεται τίποτα!! Από περιληπτικά τα έχουν αναγάγει, δυστυχώς, σε ελλιπή πρακτικά και στις συνεχόμενες ενστάσεις μας ο Πρόεδρος μόνιμα τονίζει στη Γραμματέα: «ότι σου λέω εγώ θα γράφεις!!!!». Πρωτοκολλημένη έγγραφη πρότασή μας που δόθηκε στο 1ο Δ.Σ. στη Γραμματέα , καταχωρήθηκε, μετά από παρατήρησή μας, στα πρακτικά του….3ου Δ.Σ.!!!!! ΤΥΧΑΙΟ?? Δε νομίζω….

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο τελευταίο Δ.Σ. ο αναπληρωτής Γραμματέας κ. Νίκος Γκώνιας, έδωσε απάντηση (ως α/α του κ. Μήτση????) σε ερώτημα που του θέσαμε για το πότε είχε παρθεί αντίθετη απόφαση από την Ο.Δ.Ε.Ε. απ’ αυτήν του πτυχίου της Νομικής, προσκομίζοντας αντίγραφο πρακτικού της από 27-4-2011 Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε. δηλαδή κατά 1 έτος ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ(!!!!) της απόφασης που πάρθηκε το 2012, όπου απλά συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι νέοι συνάδελφοι να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ χωρίς βεβαίως να παρθεί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ επ’ αυτού, απλή ανταλλαγή απόψεων ήταν. Μα αν καταγράφαμε όλες τις απόψεις για το θέμα αυτό της αναβάθμισής μας από το 2000 που μας απασχολούσε, θα χρειαζόμασταν μπόλικο μελάνι… Είχε καταγραφεί και άποψη αυτοχρηματοδοτούμενης σχολής, άποψη για διετή φοίτηση στη Σχολή της Νομικής και..και…και.. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ:  ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΕ Ο κ. Μήτσης???? ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ! Και αυτό σημαίνει ότι στο χρόνο που μεσολάβησε πείστηκε ότι για την ουσιαστική αναβάθμισή μας είναι αναγκαίο το πτυχίο Νομικής και ψήφισε την πρόταση αυτή, δεν θέλω και δεν μπορώ να δεχτώ ότι άλλα ήθελε και άλλα ψήφιζε…… 

Στο τελευταίο Δ.Σ. ο Πρόεδρος έκανε παρατήρηση(!!!) γιατί στο τελευταίο μου άρθρο αναφέρθηκα στο έγγραφο-αίτηση της νεοσυσταθείσης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ-ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ(!!!!!!!) και γιατί θα έπρεπε εγώ σα μέλος του Δ.Σ. να είχα ενημερωθεί(!!!!). Οι ίδιοι οι υπογράφοντες, άλλωστε, αιτούνται να αποφανθούν και τα Συμβούλια των Συλλόγων για το θέμα τους. Δεν έπρεπε να είχε ενημερωθεί και το Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας?? Δεν έχω λόγια να το σχολιάσω… Πάντως στην ερώτηση αν, τέλος πάντων, σεβόμαστε τις αποφάσεις και των δύο Οργάνων του Κλάδου που έχουν δώσει ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην παράταση των μη πτυχιούχων, απάντησε ευθαρσώς ότι οι νέες αποφάσεις μπορεί να ανατρέψουν τις παλιές(!!). Οπότε κ. Πρόεδρε, ξαναρωτάμε, θα ξαναφέρετε το θέμα σε νέα Γ.Σ. ή στην Ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε.? Απάντηση: «Βλέπετε τέτοιο θέμα σήμερα????» Τα συμπεράσματα δικά σας…. Να μην αναρωτιόμαστε όμως πότε θα μας δώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις (για τις οποίες η Τρόικα τον Αύγουστο του 2015 είχε αποφασίσει να τις πάρουμε αφού είχαν στηριχτεί στο νέο δεδομένο του πτυχίου Νομικής) όταν κατατίθενται τέτοια έγγραφα στο Υπουργείο και όταν η ηγεσία μας δεν διαφυλάσσει τον Κλάδο από πισωγυρίσματα. Μήπως ζουν σε άλλη χώρα? Η δουλειά έχει μειωθεί δραματικά, πολλοί συνάδελφοι έχουν φτάσει στα όρια της παραίτησης γιατί δεν καλύπτουν τα έξοδά τους και θα μας πειράξει η μείωση των νεοεισερχομένων που είναι σωτήρια και ήταν ο στόχος μας για την επιβίωση των ήδη υπηρετούντων?? Δηλαδή δεν σκέφτονται ότι τα παιδιά αυτά των συναδέλφων που θέλουν να τα περάσουν «από το παράθυρο» ουσιαστικά τα καταστρέφουν επαγγελματικά αφού δεν θα μπορούν καν να επιβιώσουν???

Άλλο θέμα στο Δ.Σ. ήταν το άρθρο 51 όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η τροποποίησή του ώστε να ενταχθούν και όλα τα νομικά πρόσωπα που έχουν δημιουργηθεί πλέον ή θα δημιουργηθούν στο μέλλον για να εφαρμοστεί παντού.

Επίσης στο θέμα για το επαγγελματικό Ταμείο η ενημέρωση του Προέδρου περιείχε πολλά «ΑΝ» και δεν υπήρξε αποτέλεσμα στη συζήτηση διότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά μας αναπάντητα.

Τα παραπάνω δύο θέματα θα συζητηθούν και στην έκτακτη Ολομέλεια της ΟΔΕΕ στις 22/10 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας και θα είχε ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε όλοι.

Όσον αφορά το Συνέδριο που προτάθηκε από το Υπουργείο να το οργανώσουμε εμείς καλώντας και τους όμορους Κλάδους για να δουν αν υπάρχουν ενστάσεις από τους Δικηγόρους στο αίτημά μας να αναλάβουμε διαπιστωτικές πράξεις, ο κ. Πρόεδρος από τη μια μας έλεγε θα πραγματοποιηθεί μάλλον αρχές Δεκέμβρη, την άλλη μας είπε θα εξαρτηθεί από πολλά αν θα το κάνει, ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί τίποτα, ενώ το Συνέδριο θα έπρεπε να είχε γίνει χθες!! Όμως ο καιρός περνάει, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες κι εμείς δυστυχώς θα χάσουμε το τρένο, παρ’ ότι πέρυσι και σε εποχές κρίσης το βάλαμε σε στέρεες σιδηροτροχιές. Αν το έχετε αντιληφθεί, αντιδράστε πριν είναι πολύ αργά, διαφορετικά ο καθένας από μας θα έχει το μερίδιο ευθύνης του σ’ αυτή την ισοπέδωση του επαγγέλματός μας.

Εις το επαναγράφειν λοιπόν…..

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ – Μέλος του Δ.Σ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)