ΕΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ!

p2p1Ενημερώθηκα πρόσφατα (όχι βέβαια επισήμως σαν μέλος του Δ.Σ.) για κατεπείγον έγγραφο-αίτηση νεοσυσταθείσης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ-ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ(!!!!!!!) ΕΤΟΥΣ 2015 προς: α) την Ομοσπονδία μας και β) το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Δικαιοσύνης με αριθμό πρωτοκόλλου 55.126/18-07-2016. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι υπογράφοντες την αίτηση αυτή (σχεδόν όλοι παιδιά συναδέλφων) θεωρούν: α) τους εαυτούς τους ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ στις εξετάσεις του έτους 2015 διότι έγραψαν πάνω από 5(!!!!!) και β) ότι φέτος που δεν καλύφθηκαν όλες οι οργανικές θέσεις, λόγω λιγότερων υποψηφίων ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(!!!!)

ΖΗΤΟΥΝ να καλυφθούν οι τωρινές και οι επερχόμενες κενές οργανικές θέσεις από μία επετηρίδα κατά σειρά βαθμολογίας των ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ(!!!!) του έτους 2015 ή να παραταθεί για μία τριετία, έως το έτος 2019, η μεταβατική περίοδος του νέου Νόμου, δηλαδή να έχουν δικαίωμα για τρία χρόνια ακόμη να δίνουν εξετάσεις μη πτυχιούχοι της Νομικής!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ να ερωτηθούν για τα δίκαια(!!!!!) αιτήματα τους τα μέλη του Συμβουλίου της ΟΔΕΕ καθώς και οι κατά τόπους Σύλλογοι Δικαστικών Επιμελητών.

Από τα ως άνω που είναι αντιγραφή της αίτησής τους προκύπτουν τα εξής εύλογα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

  • Με ποια λογική όποιος έγραψε τη βάση (5) θεωρείται επιτυχών ή επιτυχούσα???
  • Ποιο είναι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που δημιουργείται από το διορισμό λιγότερων Δικαστικών Επιμελητών σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης στον κλάδο??? (όπως γράφουν και μάλιστα υπογραμμισμένα!!! στο κείμενό τους)
  • Είναι τυχαίο ότι ζητούν παράταση έως το έτος 2019???? (χρονιά εκλογών για τους Συλλόγους και την ΟΔΕΕ)
  • Το αίτημά τους ήδη το έχει φέρει ο σημερινός Πρόεδρος του Συλλόγου με εισήγησή του σε έκτακτη Γ.Σ. και η απάντηση του Σώματος ήταν ένα ηχηρό ΟΧΙ. Σέβονται λοιπόν ή όχι την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων του Συλλόγου μας???
  • Επίσης το αίτημά τους (για 1 χρόνο παράταση) το έφερε και ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης σε έκτακτη Ολομέλεια της ΟΔΕΕ (το στήριξε πάλι εκεί ο σημερινός Πρόεδρος του Συλλόγου μας) όπου επίσης η απάντηση με συντριπτική πλειοψηφία ήταν ΟΧΙ. Ούτε αυτή η απόφαση του ανώτερου Οργάνου μας ισχύει????
  • Όσοι αρνηθήκαμε να γράψουμε ασκούμενους μη πτυχιούχους μετά την ισχύ του νέου Νόμου γιατί δεν προλάβαιναν να δώσουν, πράξαμε δίκαια ή όχι απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά????
  • Τελικά οι Νόμοι υπάρχουν για να τους σεβόμαστε ή για να τους παραβιάζουμε??? (όπως ευθαρσώς βροντοφώναξε ο κ. Μήτσης!!!)

Κλείνοντας το συλλογισμό μου, προς ενημέρωσή σας, θα αναφερθώ στα γεγονότα των εξετάσεων των ετών 1983 και 1984 που πολλοί δεν ζήσαμε αλλά γράφτηκαν στην ιστορία του λειτουργήματός μας με μαύρα γράμματα. Τότε λοιπόν, όσοι δεν πέτυχαν στις εξετάσεις έκαναν ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ για να διοριστούν (!!!!) και ω! του θαύματος διορίστηκαν. Υπήρξε ένα θηριώδες άνοιγμα οργανικών θέσεων από τον τότε Υπουργό για να «τρυπώσουν» όλοι τους. Όλοι οι ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ.

(Μήπως???? λέω μήπως??? κάποιοι απ’ αυτούς είναι σήμερα γονείς των παιδιών που υπογράφουν την ως άνω αίτηση???).

Κατά μάνα κατά κύρη λέει ο πάνσοφος λαός…. Η μετριότητα και το θράσος σε όλο τους το μεγαλείο!!! τα οποία μετονομαζόμενα (από κάποιους) σε “δημοκρατική ευαισθησία” … απαιτούν να υποκαταστήσουν τις εξετάσεις, τη σύγκριση και την “αριστεία”. Έτσι έμαθαν, έτσι έγιναν κάποιοι!!! Αυτό διδάσκουν.

Υπενθυμίζω για μια ακόμα φορά (και δεν θα πάψω να το κάνω) πως ακόμα περιμένω τα έγγραφα που ο κ. Μήτσης επικαλείται για απόφαση κάποιου οργάνου (Συλλόγου ή Ομοσπονδίας) στην οποία έχει παρθεί αντίθετη απόφαση από το πτυχίο της Νομικής..!!! όπως διατείνεται – αριστερά και δεξιά – ενώ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Της ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ!!!

Περιμένουμε να δούμε αν ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ θα θέσει πρόταση επ’ αυτού στην ερχόμενη έκτακτη Ολομέλεια της ΟΔΕΕ τον Οκτώβρη ή αν θα σεβαστεί τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις και αν τελικά πράξει το πρώτο ποια θα είναι η αντίδραση των αντιπροσώπων και τότε θα επανέλθουμε…

Κλείνοντας να τονίσω ότι δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τα παιδιά των συναδέλφων, άλλωστε όλοι έχουμε παιδιά, αλλά η παράταξή μας στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Κλάδου θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση πλέον το πτυχίο Νομικής προκειμένου να πετύχει την αύξηση της ύλης μας, κάτι το οποίο σήμερα είναι προτεραιότητα για όλους μας.

Πολλοί συνάδελφοι έχουν αρχίσει να παραιτούνται γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ και δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους κι αυτοί λένε ότι δεν επαρκούν οι ήδη διορισμένοι και δημιουργήθηκε ήδη μεγάλο πρόβλημα???

Μήπως κάποιοι ζουν σε άλλη χώρα???

Μήπως μας θεωρούν τόσο ανόητους???

Τελικά, θα αφήσουμε τους λίγους που ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον να γκρεμίσουν ότι με τόσο κόπο χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια?

Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,

Εσείς θα αποφασίσετε το μέλλον που θέλετε να έχετε, εμείς δείξαμε το δρόμο, βάλαμε ψηλά τον πήχη και συνεχίζουμε με λύσεις και προτάσεις ουσίας, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν θα πετύχουμε σε καμία διαπραγμάτευση όταν από τη μια διεκδικούμε διαπιστωτικές Πράξεις και διαμεσολάβηση (ΕΜΠΡΟΣ) ενώ από την άλλη ζητάμε εμείς οι ίδιοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου (ΠΙΣΩ)!

META TIMHΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Αναπληρώτρια Γραμματέας

Δημήτρης Γέμελος

Διαβάζοντας τα άρθρα της Μαρίας και του Νίκου , αναπόφευκτα και αβίαστα γίνεται η σύγκριση της παρούσας διοίκησης του κλάδου με την προηγούμενη, μια σύγκριση που αναδεικνύει το έλλειμμα της σημερινής διοίκησης να ασκήσει πολιτική με χαρακτηριστικά τέτοια που να προσδίδουν στον κλάδο προοπτική, όραμα, επαγγελματική και επιστημονική καταξίωση . Από τη μια η αναγνώριση της επιστημονικής και επαγγελματικής επάρκειας της προηγούμενης διοίκησης από όμορους κλάδους και από την άλλη πρόχειρα sms που μας ενημερώνουν ότι η ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ και όχι η καταβολή των εισφορών ή η υποβολή των βιβλιαρίων παρατείνεται μέχρι 31.12 , μια παράταση που διήρκησε περίπου δύο ώρες , αφού με νεότερο sms ενημερωθήκαμε ότι η παράταση εξαρτάται τελικά από απόφαση του Υπουργού . Από τη μια η κάθετη και αταλάντευτη θέση για το πτυχίο νομικής και από την άλλη συνεχείς απόπειρες υπονόμευσης της θέσης αυτής, με καμουφλαρισμένη στήριξη σε απίθανες «επιτροπές» και νομοθετικές ΑΝΕΛπιστες τροπολογίες. Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε και τα συζητούμε όλοι, βιώνοντας τα ως επαγγελματίες πρέπει όμως επιτέλους να καταλάβουμε ότι η άσκηση διοίκησης δεν μπορεί να έχει ως ορίζοντα τις εκάστοτε «παρούσες συνθήκες» και να εξαρτάται από μικροσυμφέροντα που μας κρατούν προσκολλημένους σε άλλες εποχές. Αντίθετα, πρέπει να έχει προοπτική δεκαετιών, σαφή και καθαρό στόχο, να αξιολογεί εφαρμοσμένες πρακτικές, να απαντά επί του συγκεκριμένου, να ανατρέπει παθογένειες και να δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)