ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ!!!

unnamedΠρώτη φορά εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας, μετά από δύο επεισοδιακά Διοικητικά Συμβούλια και αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να σας ενημερώσω γι’ αυτά που έζησα και τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1ο : α) Οι Σύμβουλοι της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. καταθέτουμε γραπτή, πρωτοκολλημένη πρόταση να ενημερωνόμαστε τουλάχιστον λίγες μέρες νωρίτερα για τις εισηγήσεις επί των σοβαρών θεμάτων που θα συζητάμε, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (όταν τον ενημέρωσε γι’ αυτό η κ. Γραμματέας πριν αρχίσει το Δ.Σ.): « Ναι, μωρέ εντάξει, ήρθαν τώρα να μας μάθουν πως θα γίνεται η διαδικασία!!!!!!!»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!

β) Σε ερώτησή μας αν το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας , ενώ στα Διεθνή Συνέδρια σύμφωνα με τον Κώδικά μας η ΟΔΕΕ αποφασίζει τις συμμετοχές, πήγε με έξοδα του Συλλόγου στη Λισαβόνα (γιατί αυτή την ενημέρωση είχαμε επίσημα από την ταμία του Συλλόγου) και πότε πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, συνέβησαν τα εξής: ο Πρόεδρος αρχικά απάντησε ότι πήγε με δικά της έξοδα και στη συνέχεια το διόρθωσε λέγοντας ότι είχε πάρει απόφαση το παλιό Δ.Σ. να πάει με έξοδα του Συλλόγου!! Την απόφαση δεν μας την έδειξαν και μας προέτρεψαν να πρωτοκολλήσουμε αίτημα για να την πάρουμε σε 20 μέρες!!! Ποιος λόγος υπήρχε να παρθεί τέτοια απόφαση και να ακολουθήσει τον Πρόεδρο μέλος του Δ.Σ. στο ταξίδι αυτό?? Άγνωστο! Να σημειώσω εδώ ότι η ερώτηση δεν είχε στόχο το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο μετέβην στη Λισσαβώνα, αλλά οποιοδήποτε μέλος και να πήγαινε, εστίασα απλά και καθαρά στα οικονομικά του Συλλόγου μας χωρίς να υπάρχει διάθεση προσωπικής επίθεσης, αντιθέτως όμως την υπέστημεν εμείς που ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ(!!!!) να το ρωτήσουμε!!!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ !!!

γ) Ο Πρόεδρος κάποια στιγμή που είχαμε συζήτηση για το πτυχίο Νομικής, με αφορμή μια πρόταση για τροποποίηση που κατατέθηκε στο Υπουργείο από το νομικό σύμβουλο του κ. Τέρενς Κουίκ για τους μη πτυχιούχους Νομικής Σχολής, ενημερώνει επισήμως λέγοντας: «Αν θέλουμε να λέμε αλήθειες, η απόφαση το 2012 της ΟΔΕΕ ήταν να δίνουν όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ και ο τότε Πρόεδρος ΕΜΒΟΛΙΜΑ το πέρασε μόνο για πτυχιούχους Νομικής!!!!! Και ξεκαθάρισε βεβαίως ότι η παράταξή του είναι υπέρ της παράτασης των μη πτυχιούχων.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2ο :  α) Μας δίνονται γραπτώς από την Ταμία τα έξοδα του Συλλόγου του προηγούμενου μηνός και βλέπουμε ότι δεν έχουν χρεωθεί τα έξοδα για το ταξίδι στη Λισαβόνα του συγκεκριμένου μέλους του Δ.Σ. Σε ερώτησή μας πήραμε την απάντηση από τον Πρόεδρο ότι όντως δεν είχε παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. και θα τα πληρώσει τα έξοδα αυτά το ίδιο το μέλος από την τσέπη του!!!!

ΕΡΩΤΗΜΑ : Αν δεν είχαμε φέρει το θέμα τα έξοδα αυτά θα επιβάρυναν το Ταμείο του Συλλόγου???

β) Στον ίδιο απολογισμό υπάρχει κονδύλι 1.131,60 ευρώ για την αγορά των μηνυμάτων που μας αποστέλλονται. Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο Σύλλογος μπορεί να γλιτώνει τα λεφτά αυτά ενημερώνοντάς μας στα e-mail μας, εφ’όσον όλοι τώρα έχουμε λόγω πια και της ηλεκτρονικής δημοσίευσης, εκτός κάποιων πολύ ειδικών και άμεσων περιπτώσεων. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: «Εγώ θέλω να ενημερώνω και με μηνύματα για να είναι πιο άμεση η επαφή μου με τους συναδέλφους και άλλωστε οι αποφάσεις παίρνονται με πλειοψηφία!» Σε ερώτησή μας πότε έχουν σταλεί όλα αυτά τα μηνύματα, για να αξιολογήσουμε και το επείγον της κάθε περίπτωσης, απάντηση δεν πήραμε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ!

Αυτές οι παρατηρήσεις μας, βεβαίως, έχουν στόχο την οικονομία στο ταμείο του Συλλόγου μας που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με πιο σωστή διαχείριση και να μη χρειαστεί να μειωθούν κονδύλια ανακούφισης των συναδέλφων όπως π.χ. το βοήθημα που δινόταν μέχρι τώρα ή να τα χρησιμοποιήσουμε όπου αλλού έχουμε ανάγκη, εφόσον ο Πρόεδρος και η Ταμίας μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά  και έχουμε πρόβλημα ρευστότητας. Όπως, για παράδειγμα, με προσφορά της δικής μας παράταξης το live streaming της ενημερωτικής ημερίδας προχθές στο ΤΙΤΑΝΙΑ, κόστισε περίπου το 1/3 της αρχικής προσφοράς που είχε έρθει προς ενημέρωσή μας στο τελευταίο Δ.Σ.

γ) Σε συνέχεια του θέματος του πτυχίου Νομικής έφερα και κατέθεσα στα πρακτικά, το υπ’ αριθμ. 163/23-3-2012 Πρακτικό Συνεδρίασης της Ε.Γ. της ΟΔΕΕ, το οποίο αφορά την απόφαση για την αναβάθμιση του Κλάδου μας με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ως τυπικό προσόν εισαγωγής στον Κλάδο μας μόνο το ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ! Τότε ο σημερινός Πρόεδρος ήταν αντιπρόεδρος της ΟΔΕΕ και υπερψήφισε την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι είναι η μοναδική μας σωτηρία!  Πουθενά στο πρακτικό δεν αναφέρονται πτυχία άλλων Σχολών!!! Αυτή η απόφαση υλοποιήθηκε άμεσα, τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή 1 μήνα μετά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: «Δεν αναγνωρίζω το πρακτικό αυτό !!» Δηλαδή καταγγέλει το πρακτικό ως πλαστό!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ !!!

Ο κ. Χαλκιαδάκης ο οποίος ήταν και τότε μέλος της Ε.Γ. διορθώνοντας και διαψεύδοντας τον κ. Μήτση παραδέχθηκε ότι αυτή ήταν η απόφασή τους.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: «Εσύ λέγε ότι θες, εγώ δεν το αναγνωρίζω. Υπάρχει άλλο πρακτικό προγενέστερο για ΑΕΙ-ΤΕΙ!!!!»

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ.

Μα, το ζήτημα της αναβάθμισης του Κλάδου μας έχει αρχίσει να μας απασχολεί από το 2000 στην Ολομέλεια της Καστοριάς και από τότε μέχρι το 2012 απόψεις και προτάσεις μπορεί να υπήρξαν, αλλά απόφαση επί του θέματος ΚΑΜΙΑ (ούτε βεβαίως για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ). Θα αναφερθούμε σε όλες τις προγενέστερες συζητήσεις και προσεγγίσεις ή στην  ΠΡΩΤΗ, ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Γ. της ΟΔΕΕ (την οποία υπερψήφισε ο κ. Μήτσης) και ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ Ο κ. ΚΡΙΑΡΗΣ (τυχαίο??? Δε νομίζω…) ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ του 2012!!!

ΑΠΟΡΙΑ 1η :  Δηλαδή 4 χρόνια πριν που ο κ. Μήτσης ήταν στην ίδια Παράταξη με τον τότε Πρόεδρο κ. Κριάρη, ο τελευταίος (σε συνεργασία και με τον τότε Γραμματέα ο οποίος τηρεί τα πρακτικά) σκέφτηκε να κατασκευάσει πλαστό πρακτικό για να το χρησιμοποιήσουμε εμείς (αφού αυτός δεν μετέχει σε κανένα όργανο πια) 4 χρόνια μετά που ο κ. Μήτσης θα είχε φύγει από την Παράταξη αυτή και θα διαχώριζε τη θέση του με τις γνωστές και αλλοπρόσαλλες κωλοτούμπες του ?? Μπράβο, φοβερή διορατικότητα είχες Διονύση!

ΑΠΟΡΙΑ 2η : Γιατί κανένα μέλος της τότε Ε.Γ. της ΟΔΕΕ δεν κατήγγειλε τον τότε Πρόεδρο για παραχάραξη απόφασης????

Τις απαντήσεις δώστε τες μόνοι σας !!!

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι αισθάνομαι πλήρη απογοήτευση όταν διοικούμαι από άτομα που ρίχνουν ατελείωτη λάσπη σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τους βλάψουν με άλλο τρόπο, γιατί δεν έχουν ούτε την παιδεία, ούτε το ήθος, ούτε τις ικανότητές τους και δεν αισθάνονται καμία ντροπή γι’ αυτό! Αναρωτιέμαι δεν σέβονται ούτε την μεταγενέστερη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση αυτή επί Προεδρίας Κριάρη? Επίσης αναρωτιέμαι αν οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν μπορούν να αντιληφθούν ότι προκάλεσαν μία ντόμινο σεισμική δόνηση που θα φτάσει στα γραφεία όλων μας πολύ σύντομα, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν και δεν θέλουν να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματά μας!!

Δέσμευσή μου η ενημέρωση σας μετά από τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε τη δύναμη ως αξιωματική αντιπολίτευση να αντέξουμε στις επιθέσεις που έρχονται και να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας απέναντι σε μια τόσο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, που εσείς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ αλλά που φοβάμαι τις επιπτώσεις των αποφάσεων που ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ θα παίρνουν .

Μαρία Μπρουζούκη – Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Optionally add an image (JPEG only)