ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Άλλοι Λένε “Ξημερώνει” Άλλοι Λένε “Η Νύχτα Φεύγει”

soviilichuchuligihomeopatiaΆλλοι λένε “Ξημερώνει”  άλλοι λένε “η νύχτα φεύγει” και όλοι εννοούν ότι το φως διαδέχεται το σκοτάδι.

Μέχρι σήμερα όλοι ξέραμε ότι το σκοτάδι ήταν αυτό που απολάμβαναν  τα πλάσματα και οι άρχοντες του σκότους ακόμη και οι αγγελιαφόροι αυτών.
Θυμάμαι  έναν παλιό “συνάδελφο” που έλεγε χαριτολογώντας αλλά και ποιητικά- όπως πίστευε- ότι έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια.. και να που τώρα ως δια μαγείας έγινε νεκραναστασή του  και πότε με ψευδώνυμο και πότε με το όνομα του, πότε επιθετικός και πότε ενωτικός επανεμφανίζεται στο προσκήνιο(από το παρασκήνιο) διεκδικώντας προφανώς το δικό του βιολί στην ορχήστρα της φιέστας που νομίζει ότι θα στηθεί. Άραγε ο μαέστρος της ορχήστρας αυτής  έχει ήδη προσληφθεί ή θα είναι η έκπληξη της τριετίας?

Ο Γκράμσι είπε ότι όταν το παλιό πεθαίνει και το νέο αργεί να φανεί ..τότε είναι η εποχή των τεράτων  και τα τέρατα  είναι απρόβλεπτα πολλές φορές τρώνε και τα ίδια τα παιδιά τους.

Η ύβρις ήταν βασική έννοια της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. […] Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὕβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἄτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του. Από την κλασική εποχή και μετά, σε πολλές περιπτώσεις οι έννοιες Άτη, Δίκη και Νέμεσις φαίνεται να αποκτούν στη συνείδηση των ανθρώπων ισοδύναμη σημασία, αυτήν της θείας τιμωρίας

Η “υβρις” από “συναδέλφους μας” εχει διαπραχθεί χρόνια τώρα..ακολούθησε  η “άτη”  σε λίγο όμως ακολουθεί η “νέμεσις” .Ελπίζω η “τίσις” να σταλεί  στους “υβριστες” μόνο και όχι σε ολόκληρο τον κλάδο μας.

Είδωμεν!!

Μαντατοφόρος ή αλλιώς, Γιάννης Παπακωνσταντίνου

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)