ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Οι αρχές μας

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Βασικές αρχές της παράταξης ήταν και είναι:

Η μη εξάρτιση από πολιτικά και κομματικά κέντρα

Κατά την αντίληψή της το συνδικαλιστικό κίνημα, ως βάθρο διεκδίκησης, δεν επιτρέπεται να δέχεται στο άρμα ουδενός κόμματος ή πολιτικού σχηματισμού ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα μέλη της δικαιούνται να έχουν τους προσωπικούς τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς και ενδεχομένως να τους υπηρετούν σε άλλους όμως χώρους εκτός του συνδικαλιστικού βάθρου. Την αρχή αυτή την υπηρέτησε και την υπηρετεί μέχρι σήμερα η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και αυτό αποδεικνύεται από την σύνθεσή της.

Η μη θέση της παράταξης στην υπηρεσία ή την εξυπηρέτηση προσώπων ή προσωπικών φιλοδοξιών

Αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα αφού ο βίος της δεν ταυτίστηκα χρονικά, όπως πολλοί ήλπιζαν, με την επαγγελματική διαδρομή ενός προσώπου. Άλλωστε είναι γνωστή στο πανελλήνιο με το όνομά της –ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.– και όχι με το όνομα του εκάστοτε επικεφαλής της, όπως συμβαίνει με τα άλλα σχήματα.

Ο προσανατολισμός της για κοινωνική, πολιτική και οικονομική καταξίωση συναδέλφων

Αυτό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται ή όχι στην πλειοψηφούσα διοίκηση των οργάνων. Και αυτό γιατί αυτή η παράταξη δεν είναι μιας χρήσεως όπως συνέβη με άλλα ευκαιριακά σχήματα και θα συμβεί και στο μέλλον.

Η αταλάντευτη προσήλωσή της στην αλήθεια και το ρεαλισμό

Μια αρχή που υπαγορεύει ότι χρήσιμο είναι να «ερεθίζουμε το πνεύμα και όχι να χαϊδεύουμε τα αυτιά». Αυτή η αρχή ίσως δεν είναι και η καλύτερη επικοινωνιακά αλλά είναι προϋπόθεση αναγκαία για να φτάσουμε στους επιθυμητούς στόχους και να μη παλινδρομούμε μεταξύ ανεφάρμοστων επιθυμιών και μοιρολατρικών καθιζήσεων.

Η δημιουργία προϋποθέσεων και λήψη μέτρων για τη συγκρότηση του σύγχρονου ευρωπαίου Δικ. Επιμελητή,

απαλλαγμένου από την κοινωνική απαξίωση του παρελθόντος και τα χαρακτηριστικά του «παραδικηγορικού επαγγέλματος». Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει σημαντικές, πλήρεις και τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες όμως πολεμηθήκανε από άλλους λόγω στείρας αντιπαράθεσης και από άλλους γιατί φοβηθήκανε ότι σε μια κοινωνία σύγχρονων Δικαστικών Επιμελητών αυτοί θα αποτελούσαν παραφωνία.

Η καλλιέργεια κλίματος σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης μεταξύ των συναδέλφων

Και αυτή την αρχή την υπηρετήσαμε επιτυχώς μέχρι σήμερα. Απόδειξη η πανθομολογουμένως αποδεκτή άποψη ότι κάθε κοινωνική-πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνεται από τους ανθρώπους της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στέφεται με απόλυτη επιτυχία.